INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  REPORTAJ

VIDEO + FOTO Academia unde îngrijitorul este vicecampion european » Gazeta a vizitat "Lezama", baza de pregătire a celor de la Athletic Bilbao

FOTO: Raed Krishan +6   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 06 august 2017 10:58

Gazeta a pătruns în celebra ”Lezama”, școala de fotbal din Bilbao care inventează anual jucători de milioane de euro.

Dinamo a fost surclasată la toate capitolele de o echipă a lui Athletic Bilbao formată în proporție covârșitoare din fotbaliști basci crescuți în propria academie, "Lezama". În istoria clubului înființat în anul 1898 au fost adunate 8 titluri de campioni ai Spaniei, 24 de Cupe ale Spaniei, 2 Supercupe, dar și 2 finale de Europa League.

În toată această perioadă, bascii s-au bazat pe o filosofie naționalistă de selecție: jucătorii trebuie să fie basci crescuți în propria academie, motto-ul de selecție fiind: "Cu talent și suport local, nu avem nevoie de niciun străin".

Totuși, în ultimii ani, regulile s-au mai schimbat. Acum Bilbao primește în academie și jucători non-basci sută la sută. Până în 2011, Bilbao era singurul club din Spania care nu avusese în componență niciun fotbalist de culoare. Atunci a debutat la prima echipă Jonas Ramalho, cu origini angoleze.

Totul despre baza de pregătire și întâlnirea cu un fost vicecampion european în ediția tiparită de astăzi și pe Gazeta Digitală.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
zizu
zizu  •  06 August 2017, 11:56

ati vizitat pe dracu....! ati vizitat internetul si ati dat copy paste

Vezi toate comentariile (1)
Comentează