INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIITORUL - RED BULL SALZBURG 1-3

VIDEO+FOTO Europa se vede tot mai greu! Înfrângere categorică pentru Viitorul în turul play-off-ului cu RB Salzburg, 1-3

Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor +14   FOTO
Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 17:55

Energizaţi la maximum, cei de la FC Salzburg au înecat aseară visurile "Regelui" şi ale unui Viitor scufundat în Europa, scor 1-3.

Fotbalul îţi dă aripi! Sau ţi le taie, dacă intri pe teren cu gândul la plajă. Ceasul lui Gică Hagi pare că s-a oprit din ticăit undeva la pauza meciului de Champions de la Nicosia, după aceea visele frumoase s-au transformat în coşmar. Aseară, aceeaşi piesă, cu austriecii care le-au scos sufletul "marinarilor" şi i-au determinat să uite complet lecţia predată de "Rege".

Lui Hagi îi venea să dea cu şapca de pământ, a încetat şi să mai urle indicaţii la nişte jucători naufragiaţi undeva în propria jumătate, dar incapabili să-şi ţină şi oamenii în marcaj.

Taurii roşii şi Viitorul sumbru

De-abia trecuseră câteva secunde după minutul 1 al meciului, iar austriecii valsau. Hee-Chan Hwang a profitat de aiuritul Boli şi a deschis balul. Puteai să opreşti şi satelitul, grupele Europa League erau la ani-lumină depărtare. Ţucudean i-a prins pe Lainer şi pe Stankovici prea moi şi-a egalat. O himeră.

Câteva atacuri mai acătării ale campioanei României, dar nu ca ale oaspeţilor. După două ratări mari, austriecii au încheiat practic conturile după o jumătate de oră de joc. Wolf (28) şi Dabbur (31) au înscris ca la un meci de cantonament, când o echipă e la începutul pregătirii, Viitorul, şi evoluează împotriva uneia care se pregăteşte de competiţii serioase, FC Salzburg. Golul al treilea a sunat a umilinţă la cum s-a desfăşurat faza, centrare din dreapta şi au sărit trei peste minge până a şutat Dabbur.

Şah mat

Viitorul a cerut un penalty la un duel aerian între Ţucudean şi portarul lor, dar şi arbitrul englez ce să dea când vede că de-abia te ţii în ghete?! "Unde te-ai dus, Benzare?!", au ţipat de pe margine fanii constănţeni, trăgând nişte înjurături spre Bucureşti când au văzut ce e în apărarea Gicanului.

Hagi a schimbat şi sistemul, a încercat şi 3-4-3. Poate alta ar fi fost soarta meciului dacă Aurelian Chiţu (47) n-ar fi tras de bezmetic, singur cu portarul. Austriecii s-au menajat pentru ceea ce va urma, n-au mai apăsat acceleraţia.

Când au făcut-o, era să dea Dabbur gol după o fază simplă în care apărarea a fost făcută iar praf. Râmniceanu a făcut adevărate minuni, doar el a limitat proporţiile. Ţucudean a încercat un eurogol în prelungiri, punctând numai la impresia artistică. Gata şi cu Viitorul! 

6 meciuri fără victorie a strâns Viitorul în toate competiţiile, având doar două succese în acest sezon, cu Gaz Metan şi cu APOEL Nicosia, acasă

5 partide fără gol marcat bifase Viitorul până aseară, la reuşita lui Ţucudean

ACCIDENTARE

Cicâldău, out

Ca şi cum dezastrul nu ar fi fost complet, la începutul reprizei secunde, Alexandru Cicâldău a fost accidentat de o intrare dură a unui adversar, care i-a pus crampoanele pe genunchi. Asistentul Adam Nunn n-a văzut nimic, deşi faza s-a petrecut în faţa lui. Atacantul n-a mai putut continua, fiind înlocuit cu Florinel Coman. Azi, se va şti câte săptămâni va pierde Cicâldău. 

Returul se joacă joia viiitoare, în Austria!

VIITORUL - RED BULL SALZBURG 1-3  TEXT
Au marcat: Țucudean 7 / Hwang Hee-Chan 2, Wolf 28, Dabbur 31

Cele două formații au ajuns în această fază a competiției după ce au fost eliminate din turul 3 al Ligii Campionilor. Echipa lui Hagi a pierdut în fața lui APOEL Nicosia, în timp ce austriecii au fost eliminați de Rijeka.

Echipele de start: 

Viitorul: Râmniceanu - Boli, Țîru, M. Constantin, Cr. Ganea - D. Lopez, Mladen, Vînă - Chițu, Țucudean, Cicâldău
Rezerve: Buzbuchi, T. Băluță, F. Coman, Eric, D. Dumitrescu, Ov. Herea, R. Hodorogea
Antrenor: Gheorghe Hagi

Salzburg: Stankovici - Lainer, Doin, Caleta-Car, Ulmer - Rzatkowski, Wolf, Samassekou, Berisha - Hwang, Dabbur
Rezerve: Carlos, P. Farkas, F. Gulbrandsen, A. Haidara, C. Leitgeb, T. Minamino, M. Pongracici
Antrenor: Marco Rose

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (508)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  18 August 2017, 21:27
Postat de gicab pe 18 August 2017, 06:13

Care "marinarinarilor" Ba ... echipei lu hagi i se mai spune și marinarii?

e lejer in confuzie! marinarii erau fc farul, nu echipa lui hagi! :D

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  18 August 2017, 21:25

oare ce ar fi, tot sunt similare ca sistem sa ia red-bull , dupa Leipzig si Salzburg si viitorul, sa faca un red-bull constanta?! :D ar fi ceva frumos pentru campionatul romanesc! :P

tonyys
tonyys  •  18 August 2017, 09:31

In europa, acolo unde conteaza, s-a vazut cine e adevarata campioana a Romaniei.

Vezi toate comentariile (508)
Comentează