INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PAOK - BATE BORISOV 1-3

VIDEO+FOTO » Fotbalul e pe goluri, nu pe ochi frumoși! PAOK cu posesia și cu ratările, BATE cu calificarea în primăvara EL

Foto: Raed Krishan +8   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 13 decembrie 2018 19:53

PAOK a pierdut și ultimul meci din Grupa L, 1-3 cu BATE Borisov, și a ratat calificarea în primăvara Europa League.

  • Reporterii Gazetei Sporturilor, Eduard Apostol și Raed Krishan, sunt la Salonic

După o primă repriză de coșmar, grecii lui Răzvan Lucescu au dominat autoritar partea secundă, rămânând cu aprecierea fanilor că au încercat să alunge umilința startului negru.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Stasevich a dat o centrare la ce-o pica în careul grecilor, Varela nu doar că n-a putut respinge, a șters mingea, care s-a lipit și de tricoul lui Skavysh (18), și plasa porții lui Paschalakis. Rezultatul nu l-a descumpănit pe Lucescu junior și nici pe pătimașii ultrași din tribune. Echipa invincibilă din Super League internă a pus stăpânire pe minge, doar că nu a știut ce să facă având-o. În zadar posesia superioară, 62%-38%, golul a picat tot în poarta grecilor. Din nou apărarea a trădat. Leo Matos a fost penalizat și și-a pedepsit coechipierii la un duel în propriul careu cu Stasevich, arbitrul neamț a fost tare drastic. Signevich (42) a îndeplinit o simplă formalitate de la 11 metri. Problema mare a fost că elenii nu au nimerit poarta în tentativele lor, degeaba au plimbat balonul de colo colo. 

Antidotul agoniei

Dacă suporterii au cântat în continuu pentru echipa lui Il Luce junior, ei și-au pierdut răbdarea după un nou gol al lui Signevich în finalul primei părți. Nu se știe unde era marcajul lui Signevich, Leo Matos era dispărut pe undeva pe gazon, iar Varela a venit târziu la intercepție. Răzvan privea în gol cum se duce nu doar calificarea, ci și orgoliul lui PAOK din cauza unei defensive cu gust de șvaițer. S-au înlocuit motoarele care nu au produs ofensiv, Limnios și Pelkas, au intrat Warda și Akpom pentru aer proaspăt. A fost aruncat în luptă și ex-stelistul Toșca. Și-a fost altceva! Fanii au uitat de apostrofările dinaintea pauzei, au cântat și mai zgomotos, iar din melodie în melodie Prijovici (58) a împins mingea în poartă după faza lui Leo Jaba. Nivelul decibelilor l-a făcut pe Signevich, perfect o oră de joc, să-și piară cumpătul și să-l lovească pe Jose Angel Crespo.

Pumn după pumn

Cu un om în plus, cu încă unul mai mult, o galerie fantastică, Varela (65) a avut o oportunitate uriașă, dar a ratat din câțiva metri după un corner. PAOK împingea jocul ca armata lui Macedon pe vremuri. Bielorușii încercau doar să oprească tăvălugul și să mai ciupească ceva pe contraatacul care le-a funcționat perfect în prima parte. Scherbitski a scos spectaculos o minge expediată cu capul de Akpom (70) pe care scria marea revenire. Ce ocazie a avut și Toșca! Era minutul 74, încă se putea. Grecii i-au pus pe adversari în zeci inși în propriul careu. Au tras din toate pozițiile, ca la poligon, doar să intre mingea în poartă. Enervanți, elevii lui Răzvan au driblat prea mult, irosind lovitura decisivă. Adversarul a încasat pumn după pumn, la adăpostul avantajului, dar au terminat jubilând în hora bucuriei fiindcă ajung în primăvara europeană. Bielorușii pot, românii nu mai ajung nici în grupe. 

"Știam că Răzvan Lucescu ne poate furniza multe surprize neplăcute, așa că le-am spus jucătorilor să fie cu ochii în patru și să fructifice fiecare ocazie apărută în atac. Au făcut-o. Eliminarea ne-a stricat planurile pentru repriza secundă, am pătimit, dar am obținut o calificare fantastică într-o grupă redutabilă"
Aleksei Baga, antrenor BATE Borisov

PAOK Salonic - Bate Borisov 1-3

Au marcat: Prijovic '59 / Skavysh '18, Signevich '43 pen., 45+1

PAOK: Paschalakis - Leo Matos, Varela, Crespo, Vieirinha (46 Toșca) - Mauricio, Canas - Leo Jaba, Pelkas (55 Akpom), Limnios (46 Warda) - Prijovici.
Antrenor: Răzvan Lucescu

BATE: Scherbitski - Rios, Volkov, Polyakov, Filipovici - Baga, Dragun (88 Yablonski), Ivanici - Skavysh (82 Gordeiciuk), Signevich, Stasevich.
Antrenor: Aleksei Baga
Stadion: Toumba
Spectatori: 20.000
Arbitru: Tobias Welz. Asistenți: Rafael Foltyn, Markus Hacker (toți din Germania).
Eliminat: Signevich (62)

Clasament

  1. Chelsea 16p
  2. BATE 9p
  3. MOL Vidi 7p
  4. PAOK Salonic 3p
 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
phlorinn
phlorinn  •  14 Decembrie 2018, 10:17

Un articol de toata jena, asta dupa ce luni de zile numai laude si ode aduse unui antrenor si unei echipe care fac de rusine fotbalul.

bazinga
bazinga  •  14 Decembrie 2018, 09:23
Postat de dubluv pe 14 Decembrie 2018, 08:03

Bate a condus tot jocul, in aceste conditii normal ca PAOK a dominat. Adevarul este ca desi PAOK domina autoritar campionatul grec, in Europa sunt un fel de Viitorul Constanta. Valoarea campionatului grec pare una foarte slaba.

Stai linistit...nu pare, ci 100 % ESTE!Campionatul elen este jenant,este foarte slab valoric,doar lume isterica in tribune,drogati si betivani fara orizont...sau ,cum se spune pe la noi...""NEBUNI FRUMOSI""!!

dubluv
dubluv  •  14 Decembrie 2018, 08:03

Bate a condus tot jocul, in aceste conditii normal ca PAOK a dominat. Adevarul este ca desi PAOK domina autoritar campionatul grec, in Europa sunt un fel de Viitorul Constanta. Valoarea campionatului grec pare una foarte slaba.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează