INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - INVERNESS 0-0 (]N TUR 1-0)

VIDEO+FOTO McCalificare » Un fotbal zgîrcit, o remiză cu Inverness, 0-0, ce duce Astra în turul III preliminar, un erou local fluierat

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2015 00:00

Elevii lui Şumudică au avut emoţii pînă să se vadă mergînd mai departe

Astra a continuat aseară drumul pe continent, însă după ceva fiori în prima repriză şi cîteva ratări copilăreşti pe final de meci. Golul lui Budescu, din tur, a fost decisiv, chiar dacă vedeta giurgiuvenilor a părăsit gazonul apostrofată.

Click aici pentru VIDEO!

Lung cu mănuşi cu lipici

Fantezia fotbaliştilor cu glezna fină şi mintea limpede n-a spart cenuşiul meciului în prima repriză. Budescu, Teixeira, chiar De Amorim şi Boldrin s-au văzut prinşi în năvodul unei tactici simple şi riguroase a lui Inverness. Unii cu capul la Londra lui West Ham, în cel mai bun caz, alţii la Pipera. Au cam fost duşmani pe teren. Au cam fost duşmani pe teren.

Defensivă schimbată

Eşecul cu 1-5 în dauna mureşenilor a lăsat urme în echipa Astrei. Şumi a schimbat din start trei jucători cu profil defensiv din usturătoarea înfrîngere. Oros, Ricardo Alves și Lovin au fost doar rezerve, au apărut Găman și Geraldo Alves, primul revenit după accidentare.

Cu tot respectul pentru păstori, dar scoţienii au părut nişte "ciobănaşi", sîrguincioşi, ce-i drept, însă au lovit mingea ca şi cum ai bate cuie. Tansey (13) a forţat acoperişul peluzei, Raven l-a imitat, ulterior, iar Doran (37 şi 43) doar i-a permis lui Lung junior un salt prin care şi-a întins muşchii. Reluarea decarului lui Inverness, cu capul, a fost primul şut pe poartă al partidei.

Al doilea i-a electrizat pe oaspeţi, în prelungirile primei reprize, Christie, şut deosebit, scos greu de Lung junior de sub bară. Întrecere la ratări Budescu (51), şut deviat, a trimis şi el primul şut al Astrei pe spaţiul porţii. Un debut timid. Multă zgîrcenie cu fotbalul, de ambele părţi, giurgiuvenii avînd scuza apărării acelui 1-0 din tur, scoţienii fiind la prima apariţie în cupele continentale. Cînd Budescu apare pe scenă, porneşte şi show-ul Astrei!

Galezul Williams (54) a parat şutul năpraznic al decarului ce căuta vinclul. Junior Morais (65) a vrut să se înscrie la golul serii în Europa League, dar portarul a scos la fel de spectaculos. Pfff, ce emoţii a oferit Doran (77), doar că a lovit prost mingea, iar Lung n-a fost păcălit. De Amorim (78) era să lase un cadou de bun rămas, la plecare, n-a gîndit rău, căutînd colţul lung, însă mingea a refuzat spaţiul porţii.

"Recompensă" Budescu, pînă la urmă, eroul calificării, a tratat pueril două faze de atac în cîteva zeci de secunde, ce-ar fi trebuit să însemne măcar un gol. Decarul Astrei a ieşit de pe teren în fluierăturile multora dintre spectatori, dar în aplauzele lui Şumudică.

Scoţienii s-au simţit bine

Printre cei aproape 5.000 de spectatori s-au numărat şi 350 de fani ai lui Inverness, care au savurat deplasarea în România. Chiar dacă pe site-ul oficial al grupării la care a activat Marius Niculae în trecut britanicii erau atenţionaţi să aibă grijă la eventuale pericole ce-i pasc în România, scoţienii au cîntat, din gură şi la cimpoaie, după două zile de party-uri şi multă bere în Centrul Vechi al Capitalei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  24 Iulie 2015, 10:01

Budescu putea si trebuia sa inchida meciul... ajuta si la coeficient, dar era complet cazut fizic in ultimele 30 minute. Nu mai putea nici sa se miste.... nu stiu de ce, poate alergase foarte mult in prima repriza ca varf impins? ma indoiesc (m-am uitat mai mult la Botosani, dar nu-i sta in fire)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close