INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SFERTURI

VIDEO+FOTO » Meci de infarct la Liverpool - Dortmund + Lucescu a făcut scorul serii. Sevilla - Athletic Bilbao s-a decis la penalty-uri!

Foto: Reuters +24   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2016 22:02

Europa League și-a desemnat semifinalistele joi seară. Cum era de așteptat, meciul care a ținut capul de afiș a fost Liverpool - Borussia Dortmund, scor 4-3 (5-4 la general). În semifinale merg Liverpool, Șahtior, Villarreal și Sevilla.

Liverpool și Borussia n-au dezamăgit la niciun capitol. Începând de la suporterii care au creat o atmosferă electrizantă înaintea și în timpul meciului până la superreușitele jocului, totul s-a întâmplat pe Anfield.

Nemții au început excepțional și păreau să-i dea o lecție de fotbal lui Klopp. După 9 minute, Borussia conducea deja cu 2-0 prin golurile lui Mkhitaryan și Aubameyang. Startul reprizei secunde a adus-o în prim plan pe Liverpool, aceasta marcând prin Origi.

În minutul 57, Reus i-a mai liniștit pe nemți cu încă un gol, dar Coutinho, 9 minute mai târziu, n-a vrut să lase lucrurile așa și a reușit o superexecuție cu un șut de la 25 de metri. Sakho a egalat în minutul 78 și avea să aducă aminte de revenirea lui Liverpool din finala Ligii Campionilor din sezonul 2004-2005, când a egalat-o pe AC Milan de la 0-3.

Și dacă la Istanbul s-a ajuns la penalty-uri, nu același lucru s-a întâmplat și la Liverpool, unde ”cormoranii” au dat lovitura de grație în prelungirile meciului prin reușita lui Lovren. Astfel, trupa lui Klopp a obținut calificarea mult așteptată sub ochii a aproximativ 50.000 de suporteri.

 SCORUL SERII

Cea mai mare diferență de scor s-a realizat în partida câștigată de Șahtior pe teren propriu în fața portughezilor de la Braga, scor 4-0 (6-1 la general). Tot sub ochii lui Mircea Lucescu s-a petrecut și un lucru mai puțin întâlnit în fotbalul profesionist. Ricardo Ferreira, fundașul central al portughezilor, a marcat de două ori în propria poartă. (DETALII). Celelalte două reușite ale ucrainenilor au purtat semnătura lui Srna (25 P.) și Kovalenko (50).

VILLARREAL CALIFICATĂ

Villarreal s-a dus la Praga pentru a se califica după ce în tur a învins cu 2-1 și a reușit s-o bată pe Sparta cu 4-2 (6-3 la general). Golurile spaniolilor au fost marcate de Bakambu (5, 49), Castillejo (43) și Lafata (a.g. 45+1). De partea cealaltă au punctat Dockal (65) și Krejci (71).

Sevilla, calificată după penalty-uri

Duelul spaniol dintre Sevilla și Athletic Bilbao are nevoie de mai mult de 90 de minute pentru a decide învingătoarea. Dacă în tur Sevilla s-a impus cu 2-1, acum a fost rândul lui Bilbao să obțină același scor și să meargă în prelungiri. În minutele suplimentare cele două formații au preferat mai mult să se apere și meciul a ajuns la loviturile de departajare. Acolo, Benat de la Bilbao a fost singurul care a ratat și a calificat-o astfel pe Sevilla.

FINAL: Liverpool - Borussia Dortmund 4-3 (1-1 în tur) VIDEO
Au marcat:
Origi 48, Coutinho 66, Sakho 78, Lovren 90+1 / Mkhitaryan 5, Aubameyang 9, Reus 57 liveTEXT

Liverpool: Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Milner, Can - Lallana, Firmino, Coutinho - Origi

Dortmund: Weidentfeller - Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer - Castro, Weigl - Mkhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang

FINAL Sevilla - Athletic Bilbao 2-2 după penalty-uri (2-1 în tur)  VIDEO
Au marcat: Gameiro 59 / Aduriz 57, Garcia 80 liveTEXT 
Benat a ratat o lovitură de departajare pentru Bilbao și Gameiro a adus calificarea

Sevilla: Soria - Mariano, Rami, Kolodziejczak, Escudero Palomo - Krychowiak, N'Zonzi - Vitolo, Iborra, Krohn-Dehli - Gameiro

Athletic Bilbao: Herrerin - De Marcos, Boveda, Etxeita, Baleziaga - San Jose, Benat - Susaeta, Garcia, Lekue - Aduriz

FINAL: Șahtior - Braga 4-0 (2-1 în tur) VIDEO
Au marcat:
Srna 24 p., Ferreira 43, 74 ag., Kovalenko 50,  liveTEXT

Șahtior: Pyatov - Srna, Kucher, Ordets, Ismaily - Malyshev, Stepanenko - Marlos, Kovalenko, Taison - Ferreyra

Braga: Matheus - Goiano, Ferreira, Boly, Djavan - Josue, Luiz Carlos, Vukevici, Silva - Hassan, Eduardo

FINAL: Sparta Praga - Villarreal 2-4 (1-2 în tur) VIDEO
Au marcat:
Dockal 65, Krejci 71 /  Bakambu 5, Castillejo 43, Bruno 45+1, Bakambu 49 liveTEXT

Sparta Praga: Bicik - Konate, Marecek, Kovac, Frydek - Fatai, Matejovsky, Dockal, Krejci - Lafata, Julis

Villarreal: Areola - Mario Gaspar, Bailly, Ruiz, Rukavina - Suarez, Trigueros, Bruno, Castillejo - Soldado, Bakambu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  15 Aprilie 2016, 09:51
Postat de united.colors.of.bavaria pe 15 Aprilie 2016, 09:32

'Domnule', lasa trecutul . Noi avem conversatie asta acum, in 2016 nu in 1976.Compara cele doua echipe acum, si spune.mi ca ma insel.

BAH N AUZI..MERI IN CELULA MEA SI ROAGA TE LA MOASTE ..SA NU TE TAIE JIJI DE PASTE.. ..

united.colors.of.bavaria
united.colors.of.bavaria  •  15 Aprilie 2016, 09:32
Postat de tzusti_reloaded pe 15 Aprilie 2016, 09:14

BAI LATRAU..IA VEZI TU PALMARESELE CELOR 2 ECHIPE SI FA COMPARATIA INTRE.. LEI SI PISICI.. AI DREQ DE O VINE.. DE CATEVA LUNI.. MARSH.. CA VINE PASTELE..

'Domnule', lasa trecutul . Noi avem conversatie asta acum, in 2016 nu in 1976.Compara cele doua echipe acum, si spune.mi ca ma insel.

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  15 Aprilie 2016, 09:14
Postat de united.colors.of.bavaria pe 15 Aprilie 2016, 09:06

Ca fan al acestui sport, mi e foarte greu sa accept rezultatul acesta. Cum a putut pierde o echipa CA Dortmund meciul asta, NU POT SA INTELEG. Liverpool in comparatie cu BVB sunt niste catei.Daca aceasta partida Avea loc in UCL , BVB nu pierdea calificarea in fata acestor desculti nici daca jucau 3 zile.

BAI LATRAU..IA VEZI TU PALMARESELE CELOR 2 ECHIPE SI FA COMPARATIA INTRE.. LEI SI PISICI.. AI DREQ DE O VINE.. DE CATEVA LUNI.. MARSH.. CA VINE PASTELE..

Vezi toate comentariile (41)
Comentează