INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID - MYPA 3-1

VIDEO + FOTO Suflu nou, acelaşi stil » Rapid a tremurat o repriză în faţa finlandezilor de la MYPA, dar s-a impus în final cu 3-1

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 19 iulie 2012 23:12

Deşi a transferat o echipă în vara asta, Rapidul n-a scăpat de emoţii cu un adversar facil, dar merge în Finlanda cu gîndul la turul trei preliminar


Rapidul are farmecul lui indiferent de adversar, de stadion, de jucătorii ce îmbrăcă tricoul vişiniu sau de antrenorul de pe bancă. Pentru giuleşteni, mai mult decît pentru oricine altcineva, nu mai există meciuri uşoare sau, dacă sînt, le complică ei.

Click aici pentru FOTO şi VIDEO de la meci!

4 ocazii în 10 minute
Ovidiu Sabău a trăit periculos la debut, deşi elevii săi au plecat ca din tun! După doar două minute, Teixeira a centrat, dar Abrudan a trimis peste poartă din 6 metri! Pancu şi-a încercat norocul cu stîngul de la 16 metri, execuţie modestă pentru portarul finlandez (5). Apoi, Oros a fost aproape de golul carierei, a reluat spectaculos din voleu mingea trimisă de Duarte (7). Şi a venit bijuteria lui Teixeira. Portughezul a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat doi adversari şi a aruncat mingea din gleznă la colţul lung! Era doar minutul 8, iar spectatorii se întrebau dacă nu cumva vor vedea un maraton de goluri.

Albuţ, a tremurat la debut
Dar o dată cu deschiderea scorului, alb-vişiniii au scăzut ritmul. Chiar şi aşa, Roman (14), Pancu (18) şi acelaşi Teixeira (22) puteau dubla avantajul. N-au făcut-o şi "Farmecul vieţii" a profitat, ieşind la rampă! Un aut banal a adus egalarea pentru MyPa. Williams s-a întors cu Oros în spate, Abrudan a venit tîrziu la blocaj, iar Albuţ a plonjat pe sub minge pentru un 1-1 surprinzător (26)! Mai mult, după două minute, formaţia ce se află pentru a treia oară în Europa datorită clasamentului Fair-Play putea trece în avantaj, din "mărinimia" portarul sosit în Grant de la Tîrgu Mureş. Acesta a scăpat o minge uşoară, Rui a degajat pînă la O'Neil, care de la 20 de metri n-a găsit poarta goală.

Sărbătoritul aduce liniştea
Rapidiştii s-au luat la trîntă cu masivii finlandezi, ocaziile s-au împuţinat, dar sărbătoritul zilei, Nicolae Grigore, care ieri a împlinit 29 de ani, şi-a făcut singur cadou şi şi-a liniştit şi fanii. A plutit în careu şi a fructificat centrarea lui Roman! 2-1! Şi, chiar înainte de pauză, veteranul Pancu a mai oferit Giuleştiului o frumuseţe de gol, a cîta oară în carieră?, după ce Duarte i-a pasat perfect, iar Pancone l-a lobat subtil pe nefericitul portar!

Ilijoski, ce ratare!
La 3-1, în repriza secundă, Sabău a trimis pe teren şi artileria grea în ofensivă: Ilijoski şi Goga, dar cel mai aproape să înscrie a fost tot Grigore. Lovitura de cap respinsă de pe linia porţii de Nongotambe (55). După care, sătui de multe experienţe neplăcute, rapidiştii n-au mai riscat. În final, Ilijoski a ratat şansa de a înscrie la debut, ratînd cu poarta goală din 6 metri, după o fază creată de Surdu şi Goga! S-a terminat 3-1 şi, la prima vedere, giuleştenii nu pot avea probleme în Finlanda, dar cu ei nu se ştie niciodată!


14 zile trecuseră de la ultimul meci jucat de Rapid, 5-2 cu scoţienii de la Greenock Morton, finlandezii sînt în plin campionat, ei jucînd 17 etape

Şocaţi de stadion!
Cei patru arbitri greci veniţi să arbitreze meciul de ieri din Giuleşti, dar şi observatorul partidei, Carmelo Bartolo din Malta, au avut un şoc în momentul în care au ieşit pe gazon. "Dumnezeule, cred că e cel mai vechi stadion care încă mai e în picioare după atît timp şi pe care-l văd!" a fost reacţia observatorului. "Nu-mi vine să cred că nimeni nu are grijă de un astfel de stadion. Am auzit că e spectaculos cînd e plin", a mai precizat acesta. Arena a fost inaugurată pe 10 iunie 1939, dar peluza în care stă acum galeria a fost construită abia în anii '90! Cealaltă peluză a arenei din Grant e închisă pentru siguranţa spectatorilor.

Duarte, apărătorul femeilor! :)
Marţi seara, după antrenament, Rui Duarte împreună cu Pavlovici, Teixeira şi Glauber au ieşit la o terasă în Centrul Vechi. Conform Cancan, la plecare, puţin după miezul nopţii, cu toate că e însurat, lusitanul era însoţit de o domnişoară, cînd un individ ce o cunoştea pe aceasta l-a apostrofat: "Ai venit tu aici să ne furi femeile?". Fata i-a dat o palmă peste faţă celui căruia i se spune Balauru', dar care se prezintă ca fiind Giancarlo Antognoni! Lucrurile au fost la un pas să degenereze, dar intervenţia jandarmilor a aplanat conflictul. Duarte s-a scuzat: "Fata a avut nevoie de ajutorul meu pentru a ajunge la un taxi, tipul acela o hărţuia!".

Emoţii cu Teixeira
Mijlocaşul Filipe Teixeira n-a ştiut dacă poate evolua pînă cu cîteva minute înainte de fluierul de start. Portughezul s-a încălzit sub atenta supraveghere a medicului, discutînd în repetate rînduri cu acesta. Ba chiar, la un moment dat, a fost chemat unul din masori pentru a-i masa pulpa dreaptă. Pînă la urmă, s-a decis titularizare lui, iar Teixeira a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren.

Mitică, ţinta numărul 1
Galeria giuleşteană n-a uitat tratamentul la care au fost supuşi rapidiştii în finalul sezonului trecut, cînd au primit trei suspendări ale terenului consecutive, fiecare meci pe "Valentin Stănescu" însemnînd partide jucate doar cu femei şi copii în tribune! Aseară, şi-au continuat războiul cu Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, pe care l-au contestat în repetate rînduri!

Suporteri de lux
Cosmin Radu, căpitanul "naţionalei" de polo a României, şi coechipierul său, Andrei Iosep, au fost aseară pe stadionul Giuleşti pentru a-şi susţine favoriţii. Cei doi, rapidişti convinşi, au avut o companie selectă în persoana campioanei olimpice, fosta gimnastă, Andreea Răducan. Cosmin şi Andrei au ajuns la stadion plecînd direct de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, unde tot aseară a avut loc prezentarea lotului pentru Jocurile Olimpice. Ei au renunţat la ţinuta oficială de defilare de la Londra şi au îmbrăcat tricourile vişinii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
ciocoiu
ciocoiu  •  20 Iulie 2012, 21:30

Albut nici macar la jumatatea din valoarea lui Coman nu se ridica ,iar despre Dolha mai bine bagi un junior in poarta , cea mai mare prostie care a putut Copos sa o faca , sa-i dea drumul lui Coman la Vaslui

birjovanu
birjovanu  •  20 Iulie 2012, 16:31

da ,uni se bucura de ce au spus arbitri,dar nu au inteles contextul,insa Rapid cum l-am vazut aseara e jalnic,fratilor,nu puteti s-ai deschideti ochi lui nea George,sa faca ceva,ne trebuie un portar,dar nu Dolha,si ne mai trebuie si fundasi,iar un antrenor de calibru?pai ce am vazut aseara nu putem face fata in campionat ,dar in cupe,nu se leaga nimic,nu merg pasele,nu se stie cine si ce joaca,nu isi cunosc posturile jucatorii,intra ca oile gramada si lasa spatii mari deschise,asta nu e fotbal,eu nu stiu de ce v-ati bucurat aseara,trebuie sa ne ingrijoram,vine Vaslui,ne facem de kakao o sa vedeti,daca nu se ia masuri in aducerea unui portar suntem terminati,Andrade el vrea sa vina si e bun

lebateauivre
lebateauivre  •  20 Iulie 2012, 11:46

albut, oros, abrudan: modestie... maxima !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează