INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LUGANO - FCSB 1-2

VIDEO + FOTO Victorie după 5 ani pentru FCSB în deplasare în grupele Europa League! Echipa lui Dică se impune în fața lui Lugano, scor 2-1 și adună 6 puncte în două meciuri

FOTO: Cristi Preda +19   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2017 19:59

Man a intrat după pauză şi a făcut spectacol joi seara, cu Lugano, wonder-kid-ul Stelei trezindu-i pe Budescu şi pe ceilalţi pentru un succes de primăvara europeană, 2-1 în Elveția.

Gigi Becali face şi desface echipa după bunul plac. Când e euforic vrea "tripleta de aur" care să aducă milioane, zeci de milioane. Când realizează că până la viitor e prezentul, iar milioanele se nasc din sutele de mii şi din Europa League, atunci anunţă că şi-a schimbat primul "11" şi bagă clasicii cu experienţă.

Doar că Budi şi Teixeira n-au prospeţime, vor să aducă primăvara la Bucureşti doar din gleznă. Or elveţienii, văzuţi Cenuşăreasa grupei, şi-au pus botinele cele noi, joacă un fotbal simplu, dar cinstit, iar tic-tac-tic-tac e mai eficient decât tiki-taka de Berceni.

Până la urmă cine a făcut echipa?!

Cu un mecanism lent şi fără originalitate în prima repriză, jocul Stelei a fost tăiat meşteşugit de către Lugano cu eficienţa unui briceag din acela elveţian care face 20 de chestii diferite. La prima fază coerentă după ce-a hărţuit apărarea roş-albaştrilor, Bottani (14) a reluat cu sânge rece de atacant, nelăsând nepedepsită greşeala lui Ovidiu "Lampard" (?!) Popescu.

Ghinionul lui că nici ceilalţi colegi ai săi din zona centrală n-au fost mai breji. Pierdut în meandrele concretului în faţa propriului careu, Popescu a avut prima ocazie mai notabilă a Stelei, în minutul 36, însă reluarea, din zonă bună, a fost previzibilă.

Războinicul luminii la 19 ani

Cum elevii lui Dică arătau de parcă ei erau pe ultimul loc în Elveţia, jucătorii lui Tami au început să picteze. Mariani (40) a fost la finalizare după o fază de Europa, doar că bara din stânga lui Niţă a salvat Steaua. O întrebare ce era şi pe buzele fanilor gazdelor: Oare cât îi vor ţine bateriile pe ceasornicarii helveţi? Şi ce naiba joacă băieţii în alb?

La pauză, mintea limpede de la Steaua a decis introducerea lui Dennis Man, puştiul care a dat oxigen echipei în ultima lună. Războinicul luminii la doar 19 ani a împrospătat jocul Stelei. A schimbat soarta meciului şi-a fost ca un ghiocel în plină toamnă senină.

Goluri de primăvara europeană

Mai întâi, a insistat cu elan tineresc la o fază pentru a-i pune mingea pe tavă lui Budescu, care a tras cu nerv, aducând egalarea. Apoi, a reuşit o deschidere luminoasă pentru Benzar, care a centrat perfect pentru Junior Morais, brazilianul având o soluţie din prima ca să spargă speranţele gazdelor.

Probabil, undeva în Turcia, Marius Şumudică s-a gândit că e şi meritul lui la primăvara Stelei, având în vedere marcatorii.

Niţă, îngerul din umbră

Dacă Denis Man a fost braţul de fier în mănuşa catifelată ce-a redat ceasului roş-albastru ritmul normal, Florin Niţă a fost omul din spatele succesului. La 1-1, Bottani (62), unu la unu cu portarul după ce apărătorii erau întorşi pe toate feţele, a fost blocat de bravul goal-keeper.

Apoi, imediat s-a făcut 2-1 pentru Steaua, Pierluigi Tami a depus armele şi-a scos cei mai buni oameni ai săi de pe teren, iar roş-albaştrii au ştiut să-i ţină la respect pe adversari. Fotbal Club FCSB, cum e trecută în foile UEFA, a adus deja primăvara europeană 2018 la Bucureşti.

14 ani au trecut de la precedenta participare a lui Lugano în cupele europene

1 victorie a FCSB -ului în deplasările europene cu adversari elveţieni, după 4 remize şi două eşecuri

5 ani şi 10 meciuri fără victorie în grupele europene trecuseră până aseară, la succesul cu Lugano

FINAL  LUGANO - FCSB 1-2 (Bottani 14 / Budescu 58, Morais 64)

VEZI LIVETEXT! / VIDEO AICI

Min. 90+4: FLUIER FINAL! 
Min. 86: 
Bnou reia de la prima bară, mingea se duce pe lângă poartă. O nouă fază în care defensiva FCSB a fost adormită 
Min. 85:
Cartonaș galben pentru Mihajlovici după un fault la Tănase 
Min. 82:
Ultima schimbare la FCSB! Filip intră în locul lui Budescu!
Min. 81:
Șut puternic al lui Tănase de la 18 metri, mingea lovește plasa laterală 
Min. 75:
Dublă schimbare la gazde! Culina intră în locul lui Mariani, iar Bnou îi ia locul lui Crnigoj
Min. 73:
Pintilii trage un șut de la 20 de metri, mingea se duce mult peste poartă 
Min. 72:
Iese Bottani, intră Milosavljevici
Min. 66:
Schimbare la FCSB! Gnohere îi lasă locul lui Florinel Coman 
Min. 64: GOL FCSB! Benzar centrează de pe partea dreaptă la colțul lung, de unde Morais înscrie cu un șut cu latul  (VIDEO AICI)
Min. 61:
Bottani pivotează excelent lângă Bălașa, face o piruetă, ajunge față în față cu Niță, care intervine incredibil cu o paradă de zile mari 
Min. 58: GOL FCSB! Man pasează la Budescu, care trimite o torpilă sub bară, fără nicio șansă pentru Da Costa. (VIDEO AICI)
Min. 52:
Pintilii primește galben pentru un fault
Min. 51: MARE OCAZIE DE GOL!
Gnohere reia de la 11 metri cu capul, mingea se duce sub bară, Da Costa respinge în corner
Min. 48:
Gnohere primește în centrul careului, însă șutul său trece peste poarta gazdelor 
Min. 46: A început repriza secundă! Dennis Man i-a luat locul Ovidiu Popescu 
Min. 45+2: PAUZĂ! 
Min. 45+1:
Budescu centrează în centrul careului, de unde Florin Tănase reia peste poartă 
Min. 40: BARĂ LUGANO! 
Mariani trage plasat de la 16 metri, mingea lovește bara porții lui Niță. Șansă uriașă de 2-0 pentru elvețieni 
Min. 36: Ocazie mare pentru FCSB!
Budescu centrează la Teixeira, care se afla la a doua bară, acesta trimite cu capul în centrul careului, de unde Ov. Popescu trimite din voleu, însă Da Costa reușește să rețină 
Min. 33:
În continuare Lugano este echipa mai periculoasă, FCSB nu reușește să ducă mingea periculos în careul advers
Min. 25:
Centrare șutată a lui Budescu de pe partea stângă, mingea trece prin fața porții fără să fie ajunsă de Gnohere
Min. 18:
Golemici reia cu capul din mijlocul careului, puțin pe lângă poarta roș-albaștrilor
Min. 16:
Lovitură liberă executată de Budescu, mingea se duce mult peste poartă 
Min. 15: 
Daprela primește cartonaș galben după un fault la Florin Tănase 
Min. 14: GOL LUGANO! Gaură în defensiva FCSB după ce Ov. Popescu pierde mingea, mingea ajunge la Bottani, care reușește să înscrie (VIDEO AICI
Min. 11:
Ocazie pentru FCSB! Bălașa reia cu capul o centrare a lui Budescu din loviturp liberă, mingea trece pe lângă poartă. Fundașul românilor se resimte și are nevoie de îngrijiri după acest moment 
Min. 5:
Ratare uriașă a elvețienilor! Daprela  reia cu capul din 6 metri, mingea trece foarte puțin pe lângă poartă.
Min. 1:
A început partida de la Lucerna! La meci asistă în jur de 2000 de oameni

***

Echipele de start:

Lugano: Da Costa - Mihajlovici, Sulmoni, Golemici, Daprela - Sabbatini, Ledesma, Mariani - Crnigoj, Gemdt, Bottani

Rezerve: Kiassumbua, Bnou, Culina, Eloge, Milosavljevici, Padalino, Vecsei

FCSB: Niță - Benzar, Planici, Bălașa, Morias - Ov. Popescu, Pintilii - Teixeira, Budescu, Tănase - Gnohere

Rezerve: A. Vlad, Larie, Enache, Golofca, Filip, Man, Fl. Coman

UPDATE 19:15 // Odată ce autocarul FCSB-ului a ajuns la stadion, fanii steliști au cerut delegației roș-albastre să vină la poze. Helmuth Duckadam s-a fotografiat alături de suporteri.

 
 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (734)
haideusicfr
haideusicfr  •  29 Septembrie 2017, 07:14

Bravo Steaua! Nu am vazut meciul ,nu ca n-am vrut , bine ca s-a terminat asa ,n-a fost usor!

bigd
bigd  •  29 Septembrie 2017, 01:29
Postat de saviola2_8 pe 28 Septembrie 2017, 23:47

m-a tot acuzat de cateva ori ca intru cu nu stiu ce clone....apoi s-a luat de poza mea, ca am costum, ca nu stiu ce, mistouri ieftine, si apoi, dupa cateva atacturi ale lui cred ca i-am raspuns mai acid, nu imi amintesc, sincer, dar probabil ca ma facut-o. Eu n-am nimic cu Valentin, nu tin dusmanie, dar o sa-l evit daca asa ii face lui placere, nu merge dragoste cu sila, nu-i asa?:))

Stai tu linistit ca valy braileanul e baiat de baiat, nici cu prajina nu-i ajungi la nas. Pantofi de lac, sosete albe, pantaloni de trening, zici ca e scos din cutie;)

saviola2_8
saviola2_8  •  28 Septembrie 2017, 23:47
Postat de luciann pe 28 Septembrie 2017, 23:08

Esti suparat pe Savi?:)

m-a tot acuzat de cateva ori ca intru cu nu stiu ce clone....apoi s-a luat de poza mea, ca am costum, ca nu stiu ce, mistouri ieftine, si apoi, dupa cateva atacturi ale lui cred ca i-am raspuns mai acid, nu imi amintesc, sincer, dar probabil ca ma facut-o. Eu n-am nimic cu Valentin, nu tin dusmanie, dar o sa-l evit daca asa ii face lui placere, nu merge dragoste cu sila, nu-i asa?:))

Vezi toate comentariile (734)
Comentează