INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  COPENHAGA - STEAUA 1-1

VIDEO Ghetele care merită cadouri » Steaua se califică în primăvara europeană după egalul cu Copenhaga, scor 1-1

Tănase a fost eliminat după o fază foarte controversată petrecută în careul danezilor. +3   FOTO
Tănase a fost eliminat după o fază foarte controversată petrecută în careul danezilor.

Articol de - Publicat vineri, 07 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 19 septembrie 2013 18:03

De Moş Nicolae, steliştii s-au dăruit, au făcut risipă de energie şi au reuşit calificarea în primăvara europeană, deşi au jucat o repriză întreagă în inferioritate numerică.

În Danemarca e atît de frig încît ai impresia că aici nu vine niciodată primăvara şi, cînd vezi că 10 puncte nu-ţi mai garantează calificarea, te gîndeşti că fotbalul e mai imprevizibil şi decît prognozele meteo. Siguranţa unui loc călduţ în primăvara europeană vine jucînd fotbal, iar Reghecampf ştie asta.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Sigur că te poţi încălzi la -6 grade Celsius şi alergînd după minge, dar parcă altfel curge sîngele prin vene cînd pasezi şi-ţi ameţeşti adversarul. Cu asemenea tactică, Steaua şi-a ţinut adversarul la respect, Claudemir (40) avînd singura semiocazie din prima parte: şut de la 25 de metri la 2 metri de poarta lui Tătăruşanu.

Rombul Bourceanu-Popa-Tănase- Rusescu a fost prea ascuţit pentru danezi. Steliştii au pasat şi au driblat nestingheriţi, ei generînd toate acţiunile periculoase. Popa (27) l-a rostogolit de cîteva ori prin iarbă pe Stadagaard şi doar o "Tsukahara" ar fi făcut ca exerciţiul la sol al danezului să fie complet. Centrarea lui a ajuns la Tănase, dar acesta a irosit oportunitatea în spatele unui adversar.

Mai multe imagini!

Tot Popa (31) a trimis periculos în careu, danezii au respins în Nicolici, dar norocul de la Bucureşti nu i-a mai surîs stelistului. Pauză şi parcă în terenul roş-albaştrilor s-a mai încălzit cu cîteva grade!

În zece de nota 10
Temperatura a scăzut-o considerabil "centralul" Huseyin Gocek. În amintirea neagră a lui Urs Meier, turcul a fluierat anapoda şi, în loc de penaly, i-a dat al doilea "galben" lui Tănase. În inferioritate, steliştii s-au strîns ca un arici, dar fără consistenţă în atac şi tremurînd puţin în defensivă. Cornelius (67 şi 71) a pus periculos capul la două centrări la care Tătăruşanu a fost neinspirat.

Ca un animal rănit, Steaua a răspuns cu o muşcătură pînă la os. După o minge recuperată miraculos de Bourceanu, Rusescu (73) s-a uitat cu coada ochiului şi a tras năprasnic de la 20 de metri aproape de vinclu. Goool cu miros de ghiocei!

Cornelius (77) a avut şi el o oportunitate. Mingea a sărit din el ca la Flipper şi a ocolit de puţin bara. Vetokele (87) l-a învins pînă la urmă pe Tătăruşanu, dar Moş Nicolae, chiar dacă pare scandinav, a lăsat cel mai de preţ cadou la Bucureşti: calificarea în primăvara europeană!

"Nu e nimic impresionant, doar o victorie! Nu am preferinţe la adversari, vom vedea cu cine picăm" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

"E important că am început să adunăm iar puncte! Trebuie să avem din nou o echipă direct în Liga Campionilor" (Alex Bourceanu, mijlocaş Steaua)

"Steaua a fost fără discuţii cea mai bună echipă din grupă!" (Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua)

"Am avut iniţiativa după eliminare şi cîteva mici ocazii, dar Steaua a ştiut să profite mai bine de ocaziile pe care le-a avut" (Arjel Jacobs, antrenor Copenhaga)

542443-clasament-caseta.jpg

VfB STUTTGART - MOLDE 0-1

Nemţii bătuţi de două ori, dar calificaţi
Şi dacă Steaua ar fi pierdut la Copenhaga, tot s-ar fi calificat în "16-imi" cu scorul din Germania. Unde Molde a învins datorită unei prime reprize fantastice, în care a avut 3 ocazii unu contra unu cu portarul. La ultima, Angan a împins mingea în plasă: 0-1. După pauză, Stuttgart i-a împins pe norvegieni în propria poartă, dar n-a egalat, deşi şi-a creat 4-5 şanse uriaşe. Chiar şi aşa, de două ori bătută de Molde (0-2 şi 0-1), VfB merge mai departe, de pe locul 2.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

50 de suporteri la Universitate
La o jumătate de oră după fluierul de final al partidei, în zona Universităţii au început să se strîngă cîţiva fani ai Stelei. În jur de 50 de fani au fluturat steagurile timp de o oră, au cîntat şi au înjurat rivalele din Capitală.

Susţinuţi de Neşu şi Ogăraru!
George Ogăraru se află în vizită, în Olanda, la Mihăiţă Neşu, unde aseară cei doi au urmărit împreună meciul pe care roş-albaştrii l-au disputat la Copenhaga. Înaintea partidei, ei s-au pozat (foto 2) şi au postat fotografia pe contul de Facebook al lui Ogăraru, cu mesajul: "Succes Stelei astă-seară! Vă ţinem pumnii în faţa televizorului! Cu drag, M&G!".

Gazon execrabil
Steliştii au fost şocaţi la antrenamentul oficial dinaintea partidei de calitatea gazonului de pe Parken, solicitînd ca meciul să se dispute cu stadionul acoperit. Danezii, dar în special UEFA, s-au împotrivit. Aseară, înaintea partidei, cîţiva îngrijitori înarmaţi cu lopeţi şi greble au mers în zonele roase pentru a bătători iarba rămasă, însă degeaba, pentru că denivelările au apărut după doar cîteva minute de joc.

Ana Maria îl vede pe Herea la Steaua
Soţia lui Laurenţiu Reghecampf, Ana Maria Prodan, spune că rapidistul Ovidiu Herea, fotbalist pe care l-a impresariat în trecut, ar merita să îmbrace tricoul Stelei. "Încă nu se ştie ce se va întîmpla cu el. Eu îi doresc tot ce e mai bun. În acest moment, Steaua reprezintă vîrful fotbalului românesc şi cred că orice jucător şi-ar dori să evolueze acolo. Eu asta mi-aş dori pentru Ovidiu, să ajungă în Ghencea. La Steaua ajung doar fotbaliştii, nu şi prietenii fotbaliştilor!", a spus Ana Maria.

"Nu renunţaţi la Bourceanu, luaţi-l pe Teixeira!"
Fostul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, îi sfătuieşte pe roş-albaştri să nu renunţe la Alex Bourceanu în această iarnă. "Nu cred că Steaua va renunţa la unul dintre mijlocaşii centrali pentru că acolo sînt punctele de echilibru. Bourceanu a progresat foarte mult şi ar fi păcat să plece", crede Stoichiţă. Acesta a discutat şi despre posibilele transferuri: "Rui Duarte e clar unde vine, pe partea dreaptă, dar cred că şi venirea lui Teixeira ar crea o mai mare concurenţă în zona de construcţie. Are o inteligenţă fantastică, o tehnică bună, care s-ar plia pe stilul Stelei".

Out-ul şi indicaţia
Laurenţiu Reghecampf a trăit meciul de aseară la intensitate maximă! Antrenorul Stelei a stat tot timpul la marginea terenului, cu sticla lui de apă în mînă, şi s-a agitat nonstop. La fiecare out executat de elevii săi, tehnicianul s-a deplasat spre locul de executare şi le-a dat indicaţii steliştilor. A strigat şi la Rusescu: "Coboară mai mult, nu te mai ascunde după ei, ieşi la pasă!".

Szukala n-a putut
Deşi a sperat să-l recupereze pînă la ora meciului, Reghecampf n-a riscat aseară cu Lukasz Szukala. Stoperul polonez a făcut deplasarea în Danemarca, însă nefiind la capacitate maximă n-a fost nici măcar oprit în lot. Antrenorul Stelei speră acum să-l aibă la dispoziţie luni, cînd roş-albaştrii vor juca în Ghencea, cu Astra, locul 2 în Liga 1.

Tragerea e pe 20 decembrie
Steaua şi CFR Cluj vor fi capi de serie la tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League care va avea loc pe 20 decembrie, la Nyon. Printre posibilii adversari se numără Zenit, BATE Borisov, Dinamo Kiev, Ajax şi ocupantele locurilor 2 din grupele EL. Meciurile din această fază vor avea loc pe 14 şi 21 februarie. Echipele noastre vor juca returul pe teren propriu.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (156)
raulviola21
raulviola21  •  07 Decembrie 2012, 21:44

Felicitari Stelei pentru meciul de ieri seara. Este pentru prima oara dupa multa vremea cand am stat linistit la o partida jucata de o echipa romaneasca in cupele europene. In prima repriza Steaua a condus jocul neasteptat de bine. Este adevarat ca in partea secunda danezii au avut cateva mici ocazii, dar pe fondul eliminarii lui Tanase, una incorecta in opinia mea, pentru ca mi s-a parut fault si lovitura de la 11 m. Steaua a demonstrat inca odata ca este o echipa mare si poate ajunge departe in competitie. Dupa parerea mea, in functie si de adversarii pe care i va intalni, Steaua poate atinge faza sferturilor in acest sezon european.

lupiibah
lupiibah  •  07 Decembrie 2012, 14:50
Postat de nepo_two pe 07 Decembrie 2012, 09:27

ma, de unde dracu avem noi 13 puncte???

Lasa ba. Sa fie acolo..

walhalla
walhalla  •  07 Decembrie 2012, 14:24
Postat de tapout pe 07 Decembrie 2012, 10:29

De ce sunt echipele din grupa CFR-ului peste cele din grupa Stelei? Argumenteaza, te rog. United a jucat cu rezerve, Galata e slabuta, s-a chinuit cu Vasluiul iar Braga e o echipa foarte umflata, multa forma fara nici un pic de fond. Cu cele 3 puncte facute in grupa ei si-au depasit conditia. Steaua a jucat, practic, cu 3 echipe nemtesti. Si chiar daca nu iti convine, era calificata si ea inainte de ultima etapa. Si nu ca cfr, de pe locul 3. Doar visatorii din presa romana se gandeau la scenarii peste scenarii. Steaua a avut o grupa foarte grea si a castigat-o. 3 echipe s-au batut pentru primul loc pana la final. Si au jucat fotbal. asta arata ca nu a fost o grupa usoara.

Ambele echipe au avut cate o "sperietoare" in grupa, recte Manchester si Stuttgart. In rest doar parteneri cu care te puteai lua la "tranta", dintre care 2 s-au dovedit niste echipe subtirele (Braga/Molde). Felicitari ambelor echipe si succes pe mai departe.

Vezi toate comentariile (156)
Comentează