INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STUTTGART - LAZIO 0-2

VIDEO Ghinion Maxim » Tricolorul s-a accidentat la primul meci ca titular la Stuttgart şi va rata dubla cu Ungaria şi Olanda

Maxim nici nu mai poate sări. Hernanes e deasupra lui. În coborîre, îl loveşte cu cotul în faţă // Foto: Reuters +3   FOTO
Maxim nici nu mai poate sări. Hernanes e deasupra lui. În coborîre, îl loveşte cu cotul în faţă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 martie 2013 21:21

La primul meci ca titular la VfB, 0-2 acasă cu Lazio în turul "optimilor" EL, mijlocaşul de 22 de ani a părăsit terenul joi seară cu faţa plină de sînge şi va rata "dubla" cu Ungaria şi Olanda din preliminariile CM 2014.

Jucase bine Alexandru Maxim, chiar foarte bine ca playmaker. "A fost un aer proaspăt pentru echipă, a avut cîteva acţiuni de efect. Cu atît mai mult pierderea sa e enervantă", spune Labbadia, antrenorul lui Stuttgart, iar directorul sportiv Bobici completează: "Se vede clar că are mare potenţial. A fost fantastic pînă la accidentare". Numai că, joi seară, primul său meci ca titular la VfB s-a încheiat prea devreme. Şi extrem de dureros.

VIDEO: Vezi AICI faza accidentării!

Pus pe lista neagră
Deja avertizaţi de raidurile lui periculoase, jucătorii lui Lazio, inclusiv Ştefan Radu, căpitanul lor, l-au trecut pe lista neagră. Lulici l-a lovit cu cotul într-un duel aerian. Radu a respins cu piciorul de lîngă capul lui Maxim (foto 4). Iar în minutul 38, finalul, ultima picătură. La 0-1.

"Merita eliminat"
În aer, Hernanes i-a aplicat un cot în figură de sus în jos, zdrobindu-i nasul. În acel moment, Alexandru Tudor a scos imediat cartonaşul galben pentru brazilian, decizie contestată apoi de nemţi. "A fost un atac brutal, Hernanes merita eliminat", a protestat Bobici după meci.

De ce au amînat operaţia
Cu sîngele şiroindu-i pe faţă, confuz încă după comoţia suferită, Maxim a părăsit terenul şi a fost transportat urgent la spital. Avea o fractură de piramidă nazală şi trebuia operat rapid. Postul german de televiziune RTL a anunţat live că "românul e supus unei intervenţii chirurgicale". Numai că "medicii au fost obligaţi să amîne intervenţia. Faţa jucătorului era umflată, nu putea fi operat. Va ajunge la bisturiu luni", a dezvăluit ieri după-amiază bisăptămînalul Kicker.

Mijlocaşul e optimist: "Într-o săptămînă sper să mă întorc pe gazon. Nu e atît de grav. Voi purta şi o mască de protecţie"

14 zile de recuperare
Însă germanii cred că "tricolorul" are nevoie de 14 zile de recuperare. Ceea ce înseamnă că ar putea fi refăcut cel mai devreme pe 22 martie, exact ziua în care "naţionala" joacă la Budapesta, împotriva Ungariei. Aproape sigur, va pierde şi acest meci, dar şi pe cel cu Olanda, programat patru zile mai tîrziu, la Amsterdam.

"Teatralul Tudor"
Gazzetta dello Sport a apreciat per ansamblu prestaţia lui Alexandru Tudor pentru meciul de joi. "Împarte cu uşurinţă cartonaşe galbene. Dar a gestionat bine partida, chiar dacă într-o manieră teatrală", a comentat jurnalul italian, care l-a notat cu 6. GdS i-a dat 6,5 lui Ştefan Radu, căpitanul lazialilor. Cu precizarea: "A fost graţiat de Okazaki, japonezul ratînd din doi metri, în mijlocul unui joc optim al românului".

6,5 a fost nota primită de Alexandru Maxim în Gazzetta dello Sport, cea mai mare la VfB pentru meciul de joi cu Lazio

"Infiltrările lui Maxim cu mingea la picior au provocat deseori criza în apărarea lui Lazio. Scos din joc după KO-ul lui Hernanes" (Gazzetta dello Sport, cotidian italian)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
nino
nino  •  09 Martie 2013, 11:30

Apropo nu va rata nicio dubla cu Olanda si Ungaria .El va fi apt pentru meciul cu Lazio din Europa league de joia viitoare.Sunteti informati gresit.

nino
nino  •  09 Martie 2013, 11:00
Postat de bandoleros pe 09 Martie 2013, 01:24

nici n'a ajuns bine in germania ca sa si ratat Maxim. pacat de el. era un jucator bun. o sa il vedem la vara cum isi cauta echipa prin liga 1. ceva oferte o sa aiba de la Chiajna si Severin.

Esti dezastruos.Nici cand scrie clar ca a fost cel mai bun nu intelegi atunci fugi tare frate.

drimmero
drimmero  •  09 Martie 2013, 09:23
Postat de gerula666 pe 09 Martie 2013, 01:44

Da si asta RADU a sarit cu crampoanele pe moaca lui....MAGAR!

daca Radu a facut asa cum zici tu bravo lui!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează