INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - GENK 2-2

VIDEO Iluzioniştii » Astra a făcut un meci spectaculos cu Genk și rămâne în cărțile calificării, scor 2-2

Astra a obţinut o remiză frumoasă şi are nevoie de victorie în Belgia pentru a ajunge în
Astra a obţinut o remiză frumoasă şi are nevoie de victorie în Belgia pentru a ajunge în "optimile" Europa League

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2017 00:00

Spectaculos, periculos, nonşalant şi curajos, Astra a trăit la limita extremă prima primăvară europeană din istoria sa. Rubensianul Budescu şi "Sayonnara" Takayuki păstrează speranţe pentru retur, după 2-2 aseară cu Genk.

Giurgiuvenii au trăit clipa în cea mai avansată fază europeană pentru români, pe care am ajuns s-o prindem din an în Paşti şi nu se ştie când va mai fi. Fotbalul e un joc, dar e pe bani. Mulţi. Şi ceva vorbe, când merge, cum îi reuşeşte lui Marius Şumudică, acest Houdinni autohton, care scoate câte un as din joben când ceilalţi îi vestesc căderea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Maşină de făcut bani

Startul meciului a demonstrat de ce Genk este reprezentanta unui campionat ce-şi permite să ia tineri de soi de prin diverse zone ale globului, printre care şi România, să le dea poleială, apoi să vândă pe sume exorbitante. Belgienii au vândut doi puştani în iarnă, un nigerian şi un jamaican, a băgat 31 de milioane de euro în vistierie şi-a propus noi nume pentru nesaturata piaţă a fotbalului.

Timothy Castagne, 21 de primăveri, fundaş dreapta, nu decar, a fost virtuos în faţa lui Budescu, după care s-a gândit că merge să ia o fază pe cont propriu. Era minutul 25 când a urcat temerar, i-a prins în ofsaid pe Morais, Geraldo şi Lung junior, apoi, cu paravanul unui coechipier, a înscris ca la antrenament.

Jocul belgienilor era dulce precum ciocolata: Trossard (37) a fost aproape să spargă meetingul de la stadion, doar că Silvică a scos cumva, blocând cu emoţii.

Mingicarii

Astra continuă să trăiască din sclipirile fabuloase ale unor artişti. Aşa a fost şi când West Ham părea că-i va tăvăli vara trecută pe elevii lui Şumi, apoi în octombrie, când echipa arăta ca un pasager fără bilet prin Europa.

O fază în trei, Săpunaru - Teixeira - Budescu, l-a lăsat pe ultimul cu joker-ul pe tablă, iar Costică (43) a reluat spectaculos, sub transversală. Să mai spună cineva că Gigi Becali n-are ochi! Primul transfer la vară, logic.

Iluzionişti, ce să mai vorbim: după momente de dominare sterilă a adversarului, după o recuperare a lui Nico, Ioniţă II a pasat, Budi a centrat din prima, iar mingea trimisă de Teixeira (53) a refuzat mişeleşte plasa porţii, pe motiv că ar fi fost un gol prea frumos.

Copiii lui Şumi au deschis cutia cu jucării. Săpunaru (60) a recuperat şi-a pătruns vijelios, pas scurt către Ioniţă II, care, din unghi, a trimis la o palmă de bară. Belgienii au simţit că n-au venit în pub şi au replicat, doar că Lung junior a scos acrobatic şutul lui Samatta (61). Iar Budescu (63) a căutat păianjenul porţii lui Ryan.

Cu inima-n gât

Când să fie un final românesc, de genul "am jucat frumos şi-am pierdut urât", Astra a aprins din nou speranţele tot căutându-se prin iarbă. Trossard, 22 de primăveri, i-a pedepsit pe Takayuki şi pe giurgiuveni, înscriind sec şi frumos. Poate pentru ai lui, belgienii din tribune cântând de mama focului.

Săpunaru (89) a sunat clopoţelul deznădejdii, doar că Ryan a ţinut să apeleze la o robinsonadă de seri europene. N-a mai avut ce face la reluarea cu capul a lui Takayuki, niponul răscumpărându-şi greşeala de dinainte şi oferind lacrimi de fericire pe obrajii junelui japonez care a venit să-l urmărească la meci. Astra a mai bifat un final de meci nerecomandat cardiacilor, păstrând vii speranţele pentru retur.

Trei "câini" şi-un japonez

Dinamoviştii trag din greu să prindă play-off-ul în Liga 1, dar sunt interesaţi de fotbal. După ce ieri au făcut cunoştinţă cu noul antrenor,  Cosmin Contra, Dan Nistor, Steliano Filip şi Iustin Popescu au fost aseară la Giurgiu pentru a urmări de la tribuna I meciul Astrei cu Genk. Spectatorii au venit să facă poze cu "câinii".

Faza serii: suporterul nipon care a venit să vadă live meciul lui Takayuki Seto a văzut că spectatorii fac fotografii cu Filip şi a venit şi el la dinamovist să-i solicite un astfel de suvenir, deşi nu ştia cu cine e în poză!

Şumi l-a executat pe Buş

Sergiu Buş a prins aproape 16 minute pe gazon, doar atât. A fost introdus în minutul 64 şi a ieşit în minutul 80, Şumudică l-a scos fără prea multe remuşcări întrucât vârful nu producea nimic în atac. Ba, mai mult, a alunecat de două ori în zonă centrală punându-i pe belgieni pe contraatac.

Sergiu, sosit în această iarnă de la Sheffield Wednesday, a părăsit gazonul fără să mai dea mâna cu antrenorul, l-a ocolit şi a plecat direct la vestiare. Şumi nu mai are de gând să-l folosească o perioadă.

Şumudică a confiscat steagul asistentului :)

Antrenorul Astrei a renunţat repede la forma sa de protest la adresa conducerii, aceea de a sta liniştit pe bancă pe toată durata meciurilor. Ieri seară, Şumi a fost ca un leu în cuşcă!

A urlat la jucătorii săi, a comentat mai mereu, a gesticulat nervos la deciziile arbitrilor şi şi-a pus mâinile în cap de furie la fiecare greşeală.

Acesta a oferit şi faza serii, în startul primei reprize, atunci când asistentului i s-a rupt steagul, iar Şumudică a început să-l fluture spre amuzamentul celor 6.000 de spectatori.

"E un rezultat care ne dezavantajează, s-a văzut că ei au ritm de joc şi noi nu. Sper să reuşim aproape imposibilul şi să ne calificăm"
Daniel Niculae, atacant Astra

"A fost penalty la Budescu, belgienii au marcat din ofsaid, mă rog, nu mai contează, va fi o dublă interesantă. Sper să jucăm la fel ca la West Ham, în deplasare"
Cristian Săpunaru, fundaş Astra

"Europa League e o performanţă pentru noi, jucătorii, dar primordial este să intrăm în play-off-ul Ligii 1"
Cristian Săpunaru, fundaş Astra

"A fost penalty clar, am spus şi în timpul jocului, şi la golul lor a fost ofsaid, dar nu avem ce să facem, e bine că am revenit de două ori şi păstrăm şanse de calificare"
Constantin Budescu, mijlocaş Astra

4ani au trecut de la ultimul moment petrecut de români în primăvara europeană: Steaua a eliminat Ajax în "16"-imile EL, apoi a fost înfrântă de Chelsea în "optimi"

INBOX

  • În minutul 12, campioana României a cerut penalty la un fault asupra lui Budescu, dar arbitrul nu a dat nimic. Reluările TV au demonstrat că a fost fault, dar în afara suprafeţei de pedeapasă. Budi a fost atenţionat de "central" să nu mai protesteze.
  • Fanii Rapidului nu l-au lăsat pe Şumudică la greu. Aceştia s-au înrolat în micuţa galerie giurgiuveană şi au cântat pe toată durata partidei. Au afişat mai multe mesaje: "Rapid nu moare!".
  • 300 de spectatori au venit special din Belgia pentru a asista la meciul preferaţilor lor. "Au fost peste 10 autocare închiriate special de club pentru fani. Ei şi-au plătit doar deplasarea", spun jurnaliştii belgieni.
  • Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, alături de noul director tehnic, Mihai Stoichiţă, au fost prezenţi aseară la Giurgiu şi au fost apostrofaţi de fani în momentul în care au ajuns.
  • Fanii s-au plâns de organizarea de la Giurgiu. Chiar dacă stadionul nu a fost plin, s-au creat cozi la intrare foarte mari, iar firma de securitate a fost depăşită. Mai mult, în curtea stadionului era gheaţă pe jos, iar scaunele negre de mizerie.

astra genk 2 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
satyricon
satyricon  •  18 Februarie 2017, 02:29
Postat de sexilian pe 17 Februarie 2017, 19:03

ASTRA, o echipa ciuntita de un lacom neispravit,o HAHALERA,sub comanda inegalabilului SUMI de ROMANIA a dovedit a cata oara ca nu GELU sfinteste locul ci OMUL, mai ales daca e DL SUMI de ROMANIA.Si altii ar dori un asemenea fenomen,chiar si pe imasuri.....

Lasa bai drogurile pana nu e prea tarziu! Deja dai rateuri puternice, ai luat-o rau pe aratura. Deja nu mai e de ras in ce hal ai ajuns, e de plans.

sexilian
sexilian  •  17 Februarie 2017, 19:03

ASTRA, o echipa ciuntita de un lacom neispravit,o HAHALERA,sub comanda inegalabilului SUMI de ROMANIA a dovedit a cata oara ca nu GELU sfinteste locul ci OMUL, mai ales daca e DL SUMI de ROMANIA.Si altii ar dori un asemenea fenomen,chiar si pe imasuri.....

dinamo_fan
dinamo_fan  •  17 Februarie 2017, 11:15
Postat de ray51 pe 17 Februarie 2017, 09:49

Pe pricipiul 'daca eu sunt om cu tine, tu de ce nu esti la fel' Sumi si-a expediat jucatorul la vestiare (Bus) dupa 16 minute. Nu e pedagogic dar este profesionist. Putini antrenori din Romania si de-aiurea isi permit executii in direct.

eu zic ca este cat se poate de pedagogic daca Bus invata ceva din chestia asta. ca la scoala, daca iei un 4 te pui pe invatat, daca iei un 5..lasa ca merge si asa, e de trecere.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează