INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - WEST HAM 1-1

VIDEO Lumină în noapte » Revenirea senzaţională a lui Alibec menţine vie soarta calificării Astrei în grupele EL: 1-1 cu West Ham

La 36 de ani, Teixeira (în alb, la minge) a alergat și a driblat cât pentru jumătate de echipă //
FOTO Raed Krishan (Giurgiu)
La 36 de ani, Teixeira (în alb, la minge) a alergat și a driblat cât pentru jumătate de echipă // FOTO Raed Krishan (Giurgiu)

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2016 00:00

Micile detalii fac deliciul fotbalului. O eroare a unui apărător care a mers ceas sau o mutare riscant-inspirată a unui antrenor sau o ratare incredibilă cu poarta goală urmată de un gol egalizator ce dă speranţe pentru retur.

Un henţ neglijent al lui Săpunaru (44) în propriul careu, după o lovitură de colţ, a deschis drumul spre calificare pentru "ciocănari". Noble a executat penalty-ul englezeşte, nu artistic precum maestrul Aguero, iar reduta Astrei a căzut. La următoarea fază, în celălalt careu, mingea trimisă tot dintr-un corner s-a lovit aiurea de piciorul lui Săpunaru şi asta a fost!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Doar că Şumi a mutat foarte bine cu Alibec, după aproape o oră de joc, a dat energie unei echipe plafonate, iar golgeterul revenit pe gazon a înscris superb, în minutul 83. După ce, cu câteva momente mai devreme, după o cursă senzaţională a lui Browne, Antonio (82) a ratat ca la "judeţ", cu poarta goală. This is football!

Şi-au dat-o parte-n parte

Fără a avea emulaţia vreunei partide toride, Astra căutând încă un atacant penetrant, iar West Ham nefiind Manchester City, elevii lui Şumudică au sperat să împlinească dorinţa antrenorului revenit pe banca tehnică.

Să chinuie adversarul, să obţină un retur cu şanse la Londra, să nu ia gol şi, poate, să marcheze. Scăpaţi doar cu emoţii după execuţiile lui Calleri (10) şi Antonio (12), la ultima Teixeira scoţând de pe linia porţii, giurgiuvenii au pus presiune pe englezi.

West Ham, fără vedetele Payet şi Andre Ayew, nu are premier-strălucire, iar Teixeira, la aproape 36 de ani, a dezarticulat defensiva "ciocănarilor". După execuţia lusitanului, şi Takayuki (28) a avut o oportunitate bună, dar s-a împiedicat în fotbal, după ce, cum-necum, Ioniţă II a reuşit centrarea.

Calleri (41) a făcut cunoştinţă cu noii săi colegi dovedind că nu degeaba s-a plătit un milion de euro pe împrumutul său, reluarea fiind scoasă de pe linia porţii de Lung junior.

Era păcat să nu profite

Conştienţi că sunt ultimele cartuşe şi nu are rost să le irosească stupid, "astralii" au încercat marea lovitură. Teixeira (48) a fost din nou în faţa golului, iar pe Lovin (50) l-a luat valul, dacă tot a primit sarcini ofensive. A dat-o în "braziliene" în careul londonezilor, doar a smuls aplauze, eficienţă ioc.

Şumudică s-a săturat să-şi smulgă părul din cap pe bancă, a riscat şi l-a aruncat în luptă pe Alibec, simţind că e o pâine de mâncat. Astra, în ofensivă, a creat impresia că se poate, Lovin, surpriză, şi Teixeira fiind motoare care alimentau cu mingi pe Niculae şi Alibec.

Denis (72 şi 76) l-a testat pe Randolph, însă nu cum ar fi făcut-o în primăvară. Până când a dat lovitura de maestru, iar Astra merge să-şi joace soarta la Londra.

Şumi a stat pe bancă

Suspendat pe plan intern, după ce-a fost prins jucând la pariuri online, Marius Şumudică a revenit lângă elevii săi la meciul de aseară. UEFA i-a permis tehnicianului să stea pe banca de rezerve la jocurile din cupele europene, asigurându-l că nu riscă nimic.

"Sunt bucuros că am marcat, deși eu spun că se putea obține un rezultat chiar mai bun. Mai am mult de muncă, m-am sufocat după 10 minute de joc. După două sprinturi nu mai puteam! Cred că o să fie mai dificil la Londra"
Denis Alibec, atacant Astra

"Am făcut un meci foarte bun. E un rezultat mare, mai ales că în ultimele 20 de minute West Ham a stat doar în apărare. S-a văzut că suntem mult mai puternici cu Șumudică pe bancă și cu Alibec în teren"
Florin Lovin, mijlocaș Astra

"Am încercat să jucăm fotbal și să nu primim gol. Ne-am atins în mare măsură țelul, suntem mândri de ce am realizat în acest meci"
Geraldo Alves, fundaș Astra

"M-am cam dezvățat să fiu în fața camerelor. Îmi felicit elevii, s-au bucurat enorm când am venit lângă ei. Repriza a doua a fost senzațională pentru noi. I-am dominat categoric. Pentru mine a fost o seară magnifică. FIFA a făcut dreptate"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Mergem la Londra să ne jucăm șansele. Era momentul să demonstrăm că suntem campioana țării și că merităm mai multă atenție. Cred că acum avem 20-25% la calificare"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"În ultima vreme am tot pierdut jucători importanți, dar asta-i viața, ne ducem crucea!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

 Cifrele meciului:

ASTRA Parametru WEST HAM
56% posesie 44%
6 șuturi pe poartă 5
11 șuturi la poartă 8
8 cornere 7

INBOX

  • Alibec a fost aseară pentru prima dată rezervă, după accidentarea pe care a suferit-o în meciul cu Albania, de la CE.
  • Daniel Niculae i-a dezamăgit pe fanii giurgiuveni, care i-au strigat: "Du-te, băi bătrânule, lasă-ne!", "Nu mai poţi, bă, să faci nimic!".
  • Bilici a decis să înceapă meciul cu atacantul argentinian Jonathan Calleri, transferat în urmă cu numai 3 trei zile la West Ham..
  • Dani Coman, preşedinte Astra, despre revenirea lui Budescu: "Am primit răspunsul din China, suntem încă în discuţii, cred că se va rezolva zilele viitoare".
  • Christoph Daum nu a lipsit de la meciul jucat la Giurgiu. În momentul în care a ajuns la stadion a salutat în română, iar în timpul partidei şi-a notat de zor.
  • Patronul Ioan Niculae a decis să nu vină la partida cu WHU, locul său de la tribuna oficială fiind lăsat liber. De la ieşirea din puşcărie, Niculae nu a venit la niciun meci al Astrei.
  • Fundaşul Ricardo Alves a fost trimis la echipa a doua, după ce conducerea clubului a aflat că şi-a depus memoriu, solicitând primirea mai multor salarii restanţe.
  • Edward Iordănescu a fost din nou în tribună pentru a urmări Astra, deși a negat că ar putea prelua formația giurgiuveană.

astra west ham 1 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
myke82
myke82  •  19 August 2016, 11:08

Daca ai fi fost atent la ce am scris mai sus ai fi realizat ca nu am comparat CL cu EL nici nu ai cum sa compari 2 competitii de valori diferite. Nu mai repet ce am spus fiindca n-are rost. Steaua in CL s-a facut de ras tot timpul cand a ajuns in grupe fiinca este oarecum normal avand in vedere diferenta de valoare si de jucatori. Dar nu este vorba ca s-a facut de ras, fiindca toate echipele romanesti care au jucat in cupele europene in ultimii ani s-au facut de ras fiindca nu avem cum sa ne comparam cu campionate unde se investeste masiv si unde antrenorii nu sunt schimbati ca pe ciorapi asa cum sunt in Ro. Mai ramane si problema mentalitatii jucatorilor si a patronilor de cluburi din RO care doresc sa scoata profit maxim cu investitie minima fara sa-si mai doreasca sa faca performanta. Cred ca de fapt asta este principala problema a fotbalului din RO, restul este can-can.

ando89
ando89  •  19 August 2016, 10:51

Că au jucat englezii cu rezervele și că i-au luat de sus pe giurgiuveni.... rezultatul este onorabil și în statistici rămâne egalul, nu circumstanțele în care a fost obținut. Felicitări Astra, la fel aș fi spus și în cazul Stelei, dar n-a fost cazul.

banciuu
banciuu  •  19 August 2016, 10:47
Postat de myke82 pe 19 August 2016, 09:45

Va imbatati cu apa rece, West Ham va castiga sigur acasa si se va califica. Rezultatul din tur de 1-1 a fost echitabil. Astra nu a fost mai buna cu nimic decat West Ham, ca sa nu mai vorbim ca West Ham a venit in Romania fara 2 piese grele. In retur vor arata altfel cu toti titularii in teren mai ales ca vor juca acasa. Steaua va ramane din nou singura echipa din Europa League si din nou se vor face de ras fiindca nu au nici jucatori, nici antrenor si nici conducere. Asta este nivelul fotbalului din Romania si nu se va schimba nimic niciodata.

Steaua in EL a jucat mai mult decat onorabil in peste 90% din cazuri.Au fost si accidente gen Stuttgart dar cine nu joaca acolo nu o pateste.Si e Liga 1 plina de astfel de echipe.Deci mai usor ca vb aiurea.In UCL e alta mancar de peste.Dar numai graurii din Romania compara cele 2 competitii.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează