INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VITESSE - PETROLUL 1-2

VIDEO Minunat de Grozav » Petrolul, calificare de vis la Arnhem, 1-2: o lovitură liberă în ultima secundă i-a trimis pe ploieşteni la baraj

Alcenat într-un duel cu Chanturia
Alcenat într-un duel cu Chanturia

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 09 august 2013 00:13

Blamat după penalty-ul ”scăriţă” cu Pandurii, Gicu Grozav a fost magistral aseară, în prelungirile partidei de la Arnhem, calificînd Petrolul după un meci tensionat.

S-a făcut dreptate: Petrolul a eliminat Vitesse după o dublă confruntare, uşor dramatică, ploieştenii asigurîndu-şi tichetele pentru play-off-ul Europa League. "Găzarii" sînt la porţile grupelor, după ce-au dominat acasă şi şi-au pus capul la contribuţie în deplasare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Da, ploieştenii au fost inteligenţi în prima repriza de la Arnhem. Elevii lui Contra au realizat că nu se pot duce năvală peste adversar, chiar dacă aveau nevoie de succes în deplasare sau măcar o remiză cu două goluri marcate.

"Lupii" au stat bine în apărare, au acceptat atacurile batave şi au muşcat atunci cînd au fost în preajma buturilor olandezilor. Aşa cum s-a întîmplat cînd Pecanha a lansat un atac, Dore a cîştigat duelul aerian cu Van der Heijden, iar Boudjemaa a fost fără milă. Iar prahovenii îşi cîştigaseră dreptul la a spera la play-off-ul Europa League.

Şi dă-i, şi luptă!
E drept, gazdele au ameninţat serios poarta Petrolului, dar n-au găsit nimic. Doar fiori reci, în cîteva rînduri. Ibarra, minutul 10, a trecut de Guilherme, însă n-a găsit buturile. Van der Struijk, minutul 11, a şutat la colţul lung. Nimic, un pic de emoţie.

Pecanha, minutul 34, a respins şutul puternic al lui Chanturia. Uff, am scăpat! Mai ales cînd Guilherme, în minutul 45+1, a scos de lîngă bară mingea trimisă acrobatic de Pedersen. Chiar dacă n-au avut un aport ofensiv extrem de consistent, Grozav şi Hamza au venit de multe ori în sprijinul apărării, dovedind un joc defensiv de apreciat.

Au pus "lupii" pe olandezi
Au stat ce-au stat în vizuina apărării, dar, cînd au plecat, ploieştenii au fost flămînzi. Geraldo Alves şi Alcenat au arătat că ştiu să mîngîie, respectiv să supună balonul, haitianul a pasat pentru Hamza, în minutul 55, dar Velthuizen a scos incredibil de sub bară. Momente de presing furibund al "găzarilor".

Boudjemaa i-a înşirat ca pe mărgele pe adversari, însă olandezii au rezistat. Grozav n-a găsit poarta. Ratări mari, vise şi mai mari ale ploieştenilor. Dore, 65, a fost acrobatic, fără noroc însă. Leerdam, 66, scăpat din marcaj ne-a înfiorat.

Seară de vis românească
Cu noroc, beneficiind şi de imprecizia lui Hoban + Manasse, la o fază fixă, Van der Heijden, 72, a trimis fără speranţe sub transversală. Meciul se ducea în prelungiri. Arbitrul a interpretat strîmb duelul dintre Alcenat şi Chanturia, iar Petrolul a rămas în 10. Dar, chiar şi aşa, "lupii" lui Contra au vrut să tranşeze disputa şi calificarea. Guilherme, 88, a tras slab.

La fel ca Havenaar, însă acolo a ieşit în evidenţă şi atenţia deosebită a lui Pecanha. Van der Struijk, minutul 90+2, ne-a făcut să ne ţinem respiraţia. Iar inima a cîntat de bucurie, cînd, după un fault scos viclean de Camara, Grozav, în ultimul minut de prelungiri, a înscris din lovitură liberă. Bătută serios şi bine, bătută grozav!

"Obiectivul de a ajunge în play-off mi l-am îndeplinit, acum sînt mai ambiţios şi vreau în grupe. Faţă de bugetul pe care îl au cei de la Vitesse, să ne calificăm noi e o performanţă foarte mare" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Bokila să vadă ce realizează colegii lui, el are contract cu noi şi sper să-i pară rău că nu e şi el aici. Să-şi revizuiască atitudinea pentru că îl paşte o suspendare" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"E greu să motivezi jucătorii după o asemenea victorie, dar vrem să mergem la Galaţi şi să luăm toate punctele pentru că trebuie să fim sus şi în campionat" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

581998-vitesse-petrolul-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Grozav i-a spart pometele lui Van der Struijk
Gicu Grozav a fost bătăios aseară, în Olanda. Petrolistul a avut un duel tăios cu Van der Struijk, iar în minutul 15 ultimul s-a ales cu pometele spart. Batavul a avut nevoie de cinci minute să se refacă pe margine.

Respectaţi de gazde
Un banner al olandezilor, pe stadion: "Respect to Petrolul". Gazdele au ţinut să le răspundă românilor pentru susţinerea arătată la Ploieşti, cînd "lupii" au afişat mesaje de încurajare pentru familia suporterului decedat săptămîna trecută, înainte de manşa tur. Un alt banner pe stadion, scris în română, la adresa prahovenilor: "Bun venit la Arnhem". Au fost o sută de fani ai Petrolul în Olanda.

Alcenat, eliminat uşor
În minutul 80, Alcenat a primit al doilea cartonaş galben, ce i-a atras eliminarea, însă croatul Vucemilovici a fost necruţător, dictînd foarte uşor trimiterea la vestiare a haitianului. Alcenat a avut un duel cu Chanturia, cei doi s-au ţinut reciproc, în tuşă, dar arbitrul a taxat dur contactul fizic dintre cei doi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (50)
mega2005
mega2005  •  09 August 2013, 17:45

Am spus dupa meciul tur ca Petrolul merita sa se califice insa depinde numai de jucatorii ei daca si cum vor reusi sa se impuna. Sincere felicitari Petrolului, Astrei, Pandurilor si bineinteles Stelei.

monere1980
monere1980  •  09 August 2013, 14:30
Postat de ale_petrolul pe 09 August 2013, 11:15

Mergi si comenteaza la FC Oaia, te rog. Taranul arogant stelemist e cea mai proasta specie posibila.

cred ca a vorbit sincer, ai putea macar sa spui MULTUMESC, nu sa arati ca esti prost crescut. Omul are dreptate cand spune ca nu aveati sanse in 10 in prelungiri.

avocatul85
avocatul85  •  09 August 2013, 14:04

aseara am avut niste emotii pt voi cum nu am avut niciodata,inainte de toate suntem romani ! am strigat din toti rarunchii la golul lui grozav ! si recunosc ca nu credeam in el ! acum poate va dovedi ca poate mai mult si poate fiindca are un talent mare !

Vezi toate comentariile (50)
Comentează