INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PANDURII - LEVADIA 4-0 (ÎN TUR 0-0)

VIDEO Nisipul fin de lîngă Coloana Infinitului » Pandurii nu au mai avut emoţii cu Levadia: 4-0

Adus în urmă cu 3 săptămîni de la Gaz Metan, Breeveld a marcat ieri primul său gol pentru olteni // Foto: Alin Peptan (Sport în Gorj)
Adus în urmă cu 3 săptămîni de la Gaz Metan, Breeveld a marcat ieri primul său gol pentru olteni // Foto: Alin Peptan (Sport în Gorj)

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 23:25

Pandurii a învins la scor Levadia, după un meci în care brazilianul Eric de Oliveira a driblat, a pasat şi a centrat ca la mama lui acasă.

"Oltenia sub sărutul fotbalului", titra "Sportul", părintele Gazetei de azi, acum 30 de ani, când Craiova Maxima pregătea returul victorios cu FC Kaiserslautern, un meci despre care se va vorbi, cel puţin în lumea perfectului simplu, şi peste o sută de ani.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nu e Kaiserslautern, e Levadia Tallinn
Ieri, Oltenia s-a îmbrăţişat din nou cu Europa la fotbal. Vreo 100 şi ceva de kilometri mai departe de arena pe care răposau atunci Brehme şi Briegel. În anii '80, gorjenii se căţărau pe trenuri ca să răguşească pentru Balaci, pentru Cămătaru, pentru Lung, pentru Ştefănescu. Ieri, au stat acasă şi au întîmpinat-o pe Levadia Tallinn.

Meciul de 7 minute
Sub un soare care înmuiase pietrişul de lîngă Coloana Infinitului, cam 6.000 de oameni au încurajat Pandurii contra echipei venite din capitala Estoniei. Săptămîna trecută a fost 0-0, la capătul unui meci în care Pandurii au bătut 16 cornere la 0 şi în care cel mai bun jucător de pe teren a fost Smişko, portarul eston.

Încă din start, oaspeţii au pus aceeaşi placă din tur. Au încercat un "Pe aici nu se trece!", dar chestiunea a ţinut 7 minute. În acel minut 7, Matulevicius a evadat pe dreapta şi l-a salutat din mers pe plăvanul din poarta oaspeţilor, 1-0.

Eric centrează, Erico marchează
La acest scor, băieţii lui Pustai s-au scuturat de emoţii. Eric a început să danseze pe iarba de lîngă Masa Tăcerii de parcă ar fi fost pe Copacabana. Smişko, băiatul curajos din poarta Levadiei, a mai făcut cîteva cadre pentru fotoreporteri, dar era prea mult.

În minutul 35, Eric a mîngîiat o lovitură liberă, iar Erico Da Silva a pus fruntea pentru 2-0. Vorbeam de Eric: încă o bijuterie, centrare pentru Breeveld şi e 3-0, scor la care gazdele pleacă la cabine sub scandarea "Hei, hei, Pandurii!", cîntată de tot stadionul.

În partea secundă, acelaşi Erico a pus iar capul la o centrare a lui Eric, s-a făcut 4-0, iar pînă la final s-a jucat doar la spectacol. Să vină Hapoel!

580381-pandurii-levadia-4-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Imn marca Mircea Rusu Band
Clubul Pandurii a organizat returul cu Levadia de parcă n-ar fi fost vorba de o grupare aflată la debutul în cupele europene. Gorjenii au lansat cu prilejul partidei de aseară un nou imn, compus şi interpretat de Mircea Rusu Band. "Noi, frăţia alb-albastră / Am crezut în şansa noastră / Hai, Pandurii Tîrgu Jiu, România - Europa", a răsunat refrenul imnului peste întreg stadionul. De asemenea, gorjenii au realizat o eşarfă specială în culorile celor două echipe, care s-a vîndut la preţul de 20 de lei.

Cu Hapoel se joacă la Cluj!
Joia viitoare, Pandurii va juca în turul 3 al Europa League contra celor de la Hapoel Tel Aviv, prima manşă în România. "Din păcate, UEFA nu ne-a permis să disputăm şi acest meci la Tîrgu Jiu. Le mulţumim fanilor care ne-au încurajat şi îi aşteptăm să ne însoţească şi la Cluj, aşa cum sperăm ca, pe Cluj Arena, stadionul pe care evoluează Universitatea, să fim susţinuţi de cît mai mulţi clujeni", a spus Eugen Pîrvulescu, preşedintele executiv de la Pandurii.

Scarlatache şi Piţ, călcaţi în picioare!
Dacă formaţiile româneşti au fost toate fericite aseară, românii care activează în străinătate au avut parte de veşti mai degrabă proaste. Singurul bucuros a fost antrenorul Ştefan Stoica. Olteanul de 46 de ani s-a calificat cu Milsami Orhei (Moldova) în dauna bieloruşilor de la Şahtior Soligorsk după un dramatic 2-1 (1-1 în tur), iar în turul 3 preliminar se va întîlni cu St. Ettiene, la care e legitimat Nicoliţă.

Cea mai umilitoare bătaie au încasat-o Adrian Scarlatache şi Adrian Piţ, care au pierdut acasă cu Hazar Lankaran, 0-8, în faţa lui Maccabi Haifa (0-2 şi în tur). Interesant e că pe banca azerilor stă legendarul antrenor galez John Toshack!

O seară dramatică au avut şi Dan Alexa şi George Galamaz (Anorthosis). Aceştia au pierdut calificarea în Suedia, 0-4 cu Gefle, deşi cîştigaseră în Cipru cu 3-0!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  26 Iulie 2013, 13:15
Postat de silvercloud pe 26 Iulie 2013, 06:39

Ei bine o sa fii cam deceptionat, amice !! Bag mana-n foc ca vor fi cel putin 15.000 clujeni si gorjeni la meci!! Si vor incuraja cu totii echipa Pandurii, reprezentanta Romaniei!!

Esti entuziast,eu spun ca vor fi maxim 5.000.

sodo
sodo  •  26 Iulie 2013, 10:51

Vrei sa castigi bani?trebuie sa dai like pe facebook sau pe twitter si primesti bani,cand strangi 15 euro poti sa ii scoti, inregistreaza-te !! este gratuit,ai doar de castigat ca asa tii calculatorul deschis,nu strica sa faci niste banuti,la inceput nu o sa faci foarte multi bani dar pe parcurs o sa ajungi la sume frumoase,trebuie sa faci rost de multi referali,daca te inscrii sa o faci prin linkul acesta ://www.fanslave.net/ref.php?ref=742597

torque1981
torque1981  •  26 Iulie 2013, 09:57

Felicitari Pandurilor! I-ati masacrat :)))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează