INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HEERENVEEN - RAPID 4-0

VIDEO Tragedie în 4 acte » Adio, play-off, după un meci jenant: Heerenveen - Rapid 4-0

Bozovici nu a putut face nimic pentru a evita umilinţa Rapidului.
Bozovici nu a putut face nimic pentru a evita umilinţa Rapidului.

Articol de - Publicat vineri, 03 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 03 august 2012 02:04

Giuleştenii au pierdut la scor în Olanda şi mai au doar şanse neglijabile de a se califica mai departe.

Rapidiştii au luat cu ei în Olanda un avion plin de optimism. "Sînt sigur că ne calificăm", spunea Sabău după meciul slab făcut la Galaţi (1-1). A şi explicat: "Am făcut o partidă slabă, nu putem juca la fel şi acolo".

VIDEO: Vezi AICI golurile încasate de Rapid!

Ba da! Alb-vişiniii au tremurat încă din startul partidei, trecuseră doar două minute, cînd De Roon a încercat să-l lobeze pe Albuţ din vole, dar mingea s-a dus pe deasupra porţii. Imediat, la poarta cealaltă, Surdu şi-a încercat norocul din lovitură liberă de la 30 de metri. Şut bun, însă la o palmă de stîlpul porţii.

Giuleştenii au prins curaj din nou şi-au rămas în ofensivă, dar a venit minutul 9, cînd Roman a bătut lamentabil un corner, olandezii au plecat pe contraatac, iar Milisavljevici a pierdut startul în duelul cu Djuricici şi vîrful sîrb l-a învins pe Albuţ cu o scăriţă!

Vinclul lui Milisavljevici
Replica elevilor lui Sabău n-a existat şi Heerenveen s-a instalat confortabil în jumătatea vişinie. Tannane l-a luat la ochi pe portarul Rapidului şi a avut trei încercări consecutive de a-l surprinde de la distanţă, de la 20 de metri (17), de la 14 (21) şi de la marginea careului. Din fericire, nici unul din şuturile sale nu şi-a atins ţinta.

De Roon l-a copiat în minutul 37. Omul care i-a scos pe rapidişti cu Oţelul, Nicolae Grigore, a avut şansa de a repeta evoluţia aseară, dar lovitura sa de cap a trecut pe lîngă. Românii puteau egala înainte de pauză. Milisavljevici a şutat bine din lovitură liberă de la 25 de metri, însă mingea a lovit încheietura barelor!

Acelaşi Albuţ
Partea a doua a debutat la fel de prost, adică olandezii cu mingea, ai noştri cu fuga după ea. La două minute de la reluare, Albuţ şi-a trecut în cont încă o gafă la Rapid. A evitat un corner, dar mingea degajată de el a ajuns la Van la Parra, al cărui şut spre poarta goală a fost respins cu capul de Oros. Pe margine, Sabău era un pachet de nervi.

În tribune, Copos îşi mîngîia chelia! În minutul 56, Surdu a recuperat o minge, i-a pasat bine pe culoar lui Milisavljevici, sîrbul a trimis în faţa porţii, dar Ilijoski n-a reuşit să-i ia faţa lui Zomer pentru a marca în poarta goală! Trei minute mai tîrziu, Roman l-a găsit bine în careu pe Grigorie, însă Fane a ales să preia în loc să şuteze din prima.

Marius i-a îngropat
Şi cînd situaţia părea să se îmbunătăţească pentru români, a ieşit la rampă Marius Constantin. "Spartanul" a pierdut total aiurea o minge la marginea careului de 16 metri, iar acelaşi Djuricici, un vîrf de doar 20 de ani, l-a mai executat o dată pe Albuţ (64). 2-0!

Cinci minute mai tîrziu, tragedia a fost completă, cînd De Roon l-a driblat pe goalkeeperul venit în vara asta de la Tîrgu Mureş şi a marcat! În final, Grigorie şi Ciolacu au trecut pe lîngă golul ce le-ar fi dat speranţe în retur, dar olandezii au arătat că au şi portar. Tabela a fost închisă tot de ei, prin Fazli, în minutul 90. 4-0 şi doar o minune o mai poate duce pe Rapid în play-off-ul Europa League.

Glauber a prins lista
Deşi preşedintele executiv al Rapidului, Constantin Zotta, a spus că şansele cele mai mari de a fi adăugat pe lista UEFA înaintea dublei cu Heerenveen le are Stefan Figueiredo, aseară pe bancă a apărut Glauber Berti. Sabău l-a preferat pe stoper în locul atacantului, deoarece doi dintre fundaşii săi centrali sîn accidentaţi: Ovidiu Burcă şi Octavian Abrudan.

Penalty refuzat Rapidului
În minutul 68, arbitrul portughez Manuel de Sousa n-a văzut un penalty clar la Rui Duarte. Fundaşul dreapta a preluat bine o minge, depăşindu-l în viteză pe Raitala, a intrat în careu, dar olandezul a revenit şi l-a faultat. "Centralul" a lăsat jocul să continue şi, în aceeaşi fază, De Roon a marcat pentru 3-0!

L-a pedepsit pe Teixeira
Rapid a suferit aseară şi pentru că Nicolae Grigore şi Ştefan Grigorie n-au putut să le furnizeze mingi utile celor doi atacanţi care au fost titulari: Ilijoski şi Surdu. Sabău a preferat să-l ţină pe bancă pe Filip Teixeira, cel mai tehnic fotbalist pe care-l are în lot şi jucătorul care în primele partide ale sezonului a fost responsabil cu pasa decisivă.

18 ani trecuseră de la ultimul eşec al Rapidului în Europa la mai mult de trei goluri diferenţă, 5-0 cu Eintracht Frankfurt, în Germania

"Îmi pare rău, dar Rapidul lui Sabău nu arată nimic în momentul de faţă. Cea mai mare problemă a giuleştenilor e la mijlocul terenului" (Dănuţ Lupu, fost mijlocaş al Rapidului)

"Înfrîngerea noastră şi a Stelei arată nivelul la care e fotbalul românesc. Încă visăm să repetăm performanţa din 2005-2006, dar mereu ne împiedicăm de nişte echipe unde s-a investit timp de 60 de ani şi unde sînt centre de copii şi juniori ultramoderne" (Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

"Nu poţi să gafezi aşa la nivelul ăsta, nu ştiu ce-a fost în capul lui Marius Constantin la faza aceea. E o eroare de începător!" (Dinu Gheorghe, fost preşedinte al Rapidului)

"Calificare s-a jucat, nu mai avem şanse! E o seară tristă pentru Rapid, eu consider această înfrîngere ca fiind o mare ruşine! Nu asta e valoarea echipei!" (Constantin Zotta, preşedinte executiv Rapid)

"E o seară pe care trebuie să o uităm cît mai repede. Nu ştiu dacă ei au fost prea buni. Mai degrabă am prins noi o seară foarte proastă" (Rui Duarte, fundaş Rapid)

509682-caseta-heerenveen-rapid-4-0.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  03 August 2013, 00:58

sa terminat cu rapidul si cu visele lor europene :)))

alucian75
alucian75  •  03 August 2012, 18:46

daca era Coman in poarta apara toate cele 4 suturi care au devenit goluri

slughita_i_guardiola
slughita_i_guardiola  •  03 August 2012, 18:30

SABAU DEMISIA!!!!!!!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează