INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012

VIDEO Trofeul Europa League a ajuns la Bucureşti » Nu e Ateneu' păzit ca trofeu'!

Trofeul Europa League a ajuns la
București: Platini
l-a înmînat
ieri primarului
Oprescu într-o
festivitate
organizată la
Național Arena +4   FOTO
Trofeul Europa League a ajuns la București: Platini l-a înmînat ieri primarului Oprescu într-o festivitate organizată la Național Arena

Articol de - Publicat joi, 12 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 aprilie 2012 03:46

Cupa se află pînă mîine în faţa Ateneului, păzită straşnic de un dispozitiv format din 60 de agenţi. Pînă pe 9 mai, ziua finalei, pe tot traseul bucureştean, "comoara" va fi apărată de BGS: e chiar originalul, argint masiv, în valoare de 23.000 de euro!


30 de bărbaţi solizi, în costume identice şi cu ochelari de soare. Lîngă ei, covorul roşu pe care Mircea Sandu păşeşte radios, însoţit de Platini şi primarul Oprescu. E varianta Oscarului dîmboviţean din Săptămîna Mare: ora 16:00, Naţional Arena, trofeul Europa League e adus de Săpunaru, cîştigătorul ediţiei de anul trecut, cu FC Porto.

"Însuşi Mircea Sandu" şi "inspectorul" Mitică
Mai punctuali ca oricînd, Naşu' şi Oprescu răspund presei cu chipuri luminoase. În salonul VIP, aperitivele şi cocktailurile se rotesc ameţitor. Precipitaţi, angajaţii Primăriei anunţă "că-i gata, tre' să ieşim la şcenă, pe inel!". După ce Mitică Dragomir inspectează zona decretînd "e frumos, dom'ne!", Andi Moisescu şi Ioana Cosma devin gazde mai mult decît bune: "Îl invităm pe însuşi preşedintele UEFA, marele jucător de legendă, Michel Platini!", "pe însuşi cel care a adus finala la Bucureşti, Mircea Sandu!".

Săpunaru tremură de emoţie şi îşi freacă mîinile continuu, "regele" Hagi se aşază lîngă Piţurcă în rîndul trei, în timp ce prima linie lîngă scenă e de lux: Lefkaritis, Naşu', Platini, Oprescu, Belodedici, Dragomir.

Starul Belodedici şi Cupa păzită în noapte
Obiectul în jurul căruia e construit totul e o cupă de argint, pe soclu de marmură galbenă, estimată la 23.000 de euro. Realizată de atelierele Bertoni pentru finala UEFA din '72, cîntăreşte 15 kilograme. Amănunt probat de doi oameni de la BGS care au purtat-o într-un jeep alb decapotabil de la Naţional Arena la Ateneu. Aici se vînzolesc o sută de puşti veniţi cu părinţii, cam tot atîţia cîţi jurnalişti şi forţe de ordine.

"Cupa e chiar cea originală", confirmă organizatorii care au asigurat un dispozitiv din 60 de oameni de ordine pentru paza "comoarei" pe durata nopţii trecute, în Piaţa George Enescu. La înserare, un tată îşi dojeneşte puştiul atras de sclipirile argintului: "Lasă, mă tată, «vaza», du-te la Belodedici, că nu mai găseşti ca el! A cîştigat de două ori Liga Campionilor!".


"Stadionul e magnific, felicit primarul Bucureştiului. Mă bucur de interesul uriaş pentru finală, am văzut cum s-au vîndut biletele"
Michel Platini, preşedinte UEFA

"Ne mîndrim cu stadionul şi mă bucur că în finală e cel puţin o echipă spaniolă. Visul meu e să organizăm Campionatul European 2024 sau 2028"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Era bine să avem o echipă românească în finală, dar ştiţi cum e: nu ne lipseşte nimic din tot ce avem:) Platini a fost impresionat că ne-am încadrat la timp în standardele UEFA, cu stadionul"
Sorin Oprescu, primarul Capitalei

"Am fost foarte emoţionat cînd am fluturat drapelul României la finala de anul trecut, la fel şi acum, în faţa atîtor personalităţi. Sper să avem şi un campionat european în ţară, cît mai curînd"
Cristi Săpunaru, FC Porto

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
gabidegiulesti
gabidegiulesti  •  12 Aprilie 2012, 20:42

Bai, nea comentatorule! Inapoi la scoala! Invata genitivul corect- ”paza comorii” si nu ”paza comoarei”! Mai citesc si tineri GSP si iti iau limba ta ca model!

decateu
decateu  •  12 Aprilie 2012, 20:20

Bravo Oprescule, ai facut un super-stadion. Este extraordinar ca munca sa iti fie apreciata.MEriti, esti un primar bestial!

spartandinamovist
spartandinamovist  •  12 Aprilie 2012, 11:48

cele mai mari sanse de a kua cupa e a rapidului .. bine ca e pazita ..daca o va lua ar fi prima cupa luata europa lig de rapid......................glumesc

Vezi toate comentariile (7)
Comentează