INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIITORUL - VITESSE, AZI, 18:00, TVR 1, GSP.RO

VIITORUL - VITESSE // Analiză EXCLUSIVĂ făcută de Ștefan Nanu: "Linssen și Matavz fac ravagii!" 

Matavz (stânga) e principalul favorit al olandezilor să înscrie în poarta Viitorului, cota 2,80, în timp ce Linssen are cota 3,65 pentru a marca  Foto: Guliver/Getty Images
Matavz (stânga) e principalul favorit al olandezilor să înscrie în poarta Viitorului, cota 2,80, în timp ce Linssen are cota 3,65 pentru a marca Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 26 iulie 2018 09:00

Ștefan Nanu a jucat patru sezoane pentru Vitesse și nu le dă mari șanse constănțenilor, avertizându-i că atacanții olandezilor marchează pe bandă rulantă.

Viitorul a fost prima echipă românească ce a jucat în Europa în actualul sezon. După 2-0 în deplasare cu Racing Union, jucătorii lui Hagi s-au făcut de râs la retur, 0-0, după un meci dezamăgitor, criticat de toată lumea. După ce au trecut de luxemburghezi, au nimerit peste un adversar mult mai greu, olandezii de la Vitesse.

Ștefan Nanu, care a jucat timp de patru sezoane în Olanda, la Arnhem, în prezent antrenor la o școală privată de fotbal din Rm. Vâlcea, a analizat pentru Gazetă meciul din această seară. "Sunt român și-mi doresc foarte mult ca Viitorul să se califice mai departe, dar în același timp sunt și realist și spun că șansele sunt foarte mici! Chiar dacă Gică are cei mai buni tineri jucători din România, cei de la Vitesse vin cu supertalente de la Chelsea! Au un parteneriat, iar cei mai tineri jucători din Anglia, care n-au șanse să prindă echipa la Chelsea, vin la Vitesse.

E o echipă care pune probleme mari de tot. A terminat sezonul trecut pe locul 6, dar a fost un an în care le-a bătut pe Ajax, în campionat, și pe Nice, în cupele europene", spune Nanu.

Ajuns la 49 de ani, fostul fundaș are un mesaj pentru Hagi și jucătorii săi: "Singurul avantaj pe care-l are Viitorul este că românii au jucat deja trei meciuri oficiale, iar pentru Vitesse acesta e primul. Dar chiar și așa constănțenii pleacă doar cu șansa a doua, pentru că olandezi au un lot foarte bun, mult peste media din Liga 1!

Îmi pare rău să o spun, dar Viitorul are șanse mici să treacă mai departe, deși, ca român, mi-aș dori din toată inima, dar e greu, foarte greu. De exemplu, atacanții Bryan Linssen, 27 de ani, și Tim Matavz, 29 de ani, sunt doi bombardieri care fac ravagii atunci când au mingea la picior. Au marcat pe bandă rulantă în ultimul sezon de Eredivisie! Împreună cred că au aproape 40 de goluri! Sunt cei mai periculoși, toată lumea trebuie să fie atentă la ei pentru că altfel constănţenii o vor fura".

"Vitesse are un buget și un lot peste multe echipe din prima ligă din România. În plus, are o medie incredibilă de spectatori la meciurile de acasă, peste 25.000 de fani. În Olanda, abonamentul e sfânt, nu stă nimeni să-și ia bilet meci de meci"
Ștefan Nanu, fost internațional

3,10
este cota pe care Viitorul o primește de la casele de pariuri pentru o victorie în această seară, în timp de olandezii de la Vitesse sunt favoriți: cotă 2,30 pentru un succes la Ovidiu

DEBUT / Primul meci pentru Slutski

Antrenorul lui Vitesse este nimeni altul decât fostul selecţioner al Rusiei din perioada 2015-2017, Leonid Slutski, care a preluat echipa chiar în această vară. În vârstă de 47 de ani, acesta a pregătit timp de 7 sezoane pe ŢSKA Moscova, cucerind 2 titluri de campion, dar are în CV şi o scurtă aventură de jumătate de an în Premier League, la Hull City. În această vară, Vitesse a cheltuit aproape 2 milioane de euro în transferuri, cel mai important fiind atacantul slovac Matus Bero, adus de la Tranzonsport pentru 1,64 milioane de euro.

MECIURI / Spre Europa via Benelux

În doar trei ani de prezenţă în cupele europene, Viitorul a luat la rând Belgia, apoi Luxemburg. Una rece, alta caldă. O eliminare fără drept de apel în faţa celor de la Gent şi o calificare, chiar dacă fără strălucire, în disputa cu Racing Union. Acum a venit rândul Olandei, ţara cu cel mai dezvoltat fotbal dintre cele trei. Olandezii sunt însă o prezenţă constantă în ultimii ani în Europa League.

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează