INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BACKA TOPOLA - FCSB

Vocile Gazetei » Duelul Backa Topola - FCSB, comentat live pe GSP de Remus Răureanu, Dan Udrea și Costin Ștucan

Vocile Gazetei la Backa Topola - FCSB
Vocile Gazetei la Backa Topola - FCSB

Articol de - Publicat joi, 17 septembrie 2020 20:16 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 00:52

Duelul din turul 2 preliminar Europa League dintre Backa Topola și FCSB (6-6,  4-5 la pen.) a fost comentat live pe GSP de Remus Răureanu (reporter GSP), Dan Udrea (reporter GSP) și Costin Ștucan (reporter special GSP). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

FINAL: Backa Topola - FCSB 10-11 după penalty-uri

Remus Răureanu: „Un portar-copil a salvat clubul cel mai bogat din Romania. Organizarea ca pentru circ de la FCSB a produs un meci spectaculos, neeuropean. Echipa lui Becali și-a consumat minunea în Serbia. Urmează Liberec"

Dan Udrea: „O singură concluzie am după un asemenea meci: Gigi Becali trebuie să aibă păcate multe rău de tot și cu siguranță și foarte, foarte mari, dacă Dumnezeu l-a chinuit într-un asemenea mod. 

Și pentru ce, pentru o amărâtă de calificare în turul 3 și pentru un bonus de doar 260.000€”.

Costin Ștucan: „Apără Ducan! Suntem finaliști! :)”

Înainte de penalty-uri: Backa Topola - FCSB 6-6 după prelungiri

Costin Ștucan: „Două goluri primite în primele 15 minute, când FCSB încă făcea experimente la dorința patronului. 

Alte două goluri încasate din greșelile dureroase ale lui Ducan, un puști de 19 ani titularizat pentru că FCSB nu are un portar experimentat care să intre în locul lui Vlad atunci când apare o criză. 

Două goluri primite ușor de pe partea lui Crețu, un fundaș dreapta energic, dar limitat, păstrat de patron în lot în locul lui Cristi Manea. Golul de 6-5 dat de Adrian Petre, un atacant extrem de inteligent în jocul fără minge, dar care a fost scos din echipa de start pentru că e prea nespectaculos pentru gusturile lui Becali. 

Fără greșelile astea manageriale faceți voi un calcul ce s-ar fi întâmplat în acest meci care a arătat ca o miuță la balon”

După primele 90 de minute: Backa Topola - FCSB 4-4

Remus Răureanu: "E un fotbal de curtea școlii, după un asemenea meci trebuie să fie desființată școala de antrenori cu toate licențele ei!"

Dan Udrea: „Florinel Coman e atât de bun, încât atâta timp cât s-a aflat pe teren, Backa Topola a părut o echipă de ligă inferioară, nu una dintr-un campionat cu Steaua Roșie și Partizan. Păcat de accidentarea lui, fără de care, FCSB era cu siguranță acum în turul 3! 

Vom avea prelungiri după un final incredibil al celor 90 de minute, dar echipa mai bună, mai tehnică, mai preocupată să joace e FCSB. Și e favorită la calificare pentru că are și om în plus. Și pentru că sârbii sunt slabi și fără să-l aibă ca adversar pe Coman!”

Costin Ștucan: „Oamenii-cheie ai unei echipe decimate de Covid, Coman și Man arată tot mai maturi și au înscris trei din cele patru goluri ale FCSB din primele 90 de minute. În schimb, finanțatorul George Becali a dezamăgit din nou, născând haosul care a îngreunat și mai tare situația echipei sale. 

Improvizația cu Buziuc, reparată pe parcurs prin consumarea a două schimbări, au adus FCSB în postura de a alerga să salveze un meci ca și pierdut, consumându-și toate gloanțele de pe bancă până în minutul 70 în condițiile în care prelungirile erau extrem de probabile. Dar astea sunt chestiuni care nu-l frământă pe geniul tactic George Becali. 

Jucăria lui, atinsă grav de virusul venit din China, s-a chinuit să scoată din sistem efectele nocive ale celuilalt virus, răspândit din Pipera. Acum e 4-4, Coman e out cu glezna luxată și urmează prelungiri. Dar nu te poți abține să nu te întrebi dacă nu cumva FCSB nu ar fi fost acum calificată, în drum spre aeroport, dacă nu și-ar fi băgat finanțatorul coada”. 

La pauză: Backa Topola - FCSB 2-1

Remus Răureanu: „Sârbii sunt slabi, rudimentari. Nu e de ajuns, fiindcă Fcsb arată ca o adunătură. Lotul a fost subțiat de Covid și fiecare joacă ce vrea, golul a fost o invenție a lui Crețu și a lui Coman"

Dan Udrea: „Primele 15 minute, pseudo-echipa FCSB-ului, cu 7 jucători U21, a compromis în proporție de 90% calificarea. Sârbii au zburdat și a fost nevoie de o singură schimbare pentru ca FCSB să reînvie. Gigi Becali trebuie să fi suferit teribil văzând că Adi Petre e introdus pe teren și, cu el în echipă, FCSB a început să joace, să marcheze și să relanseze calificarea. Se va juca 11 contra 10, iar repriza a doua e plină de speranțe pentru FCSB!”. 

Costin Ștucan: „Din când în când, fotbalul - Becali ar spune Dumnezeu - îți arată unde greșești. Dacă vrei să înțelegi ceva, bine, dacă nu, te poți umfla în continuare în pene, iar când eșuezi îți pui din nou soarta în mâinile Domnului, jucând prost rolul de spășit. 

În seara asta, Becali și-a făcut din nou numărul, cu Adrian Petre pe bancă. De dragul de a reinventa fotbalul cu Buziuc atacant, finanțatorul a dat peste cap dinamica și echilibrul unei echipe și așa bulversată de focarul de Covid, iar în minutul 16 era deja 2-0 pentru Topola. Totul era pierdut: și mila lui Dumnezeu, și banii din Europa, iar meciul avea semnele unei potențiale înfrângeri istorice. 

În minutul 20, Petre a intrat pe teren, reparând anomaliile. Buziuc a coborât la mijloc, Panțâru și-a luat locul în stânga apărării și, dintr-un simplu reglaj, FCSB a început să arate ca o echipă. 

Golul lui Coman din centrarea lui Crețu a fost urmarea firească, apoi presiunea din benzi a dus la eliminarea lui Ponjevic în minutul 43. O cauză aparent pierdută în doar 15 minute poate fi schimbată în repriza a doua”. 

Înainte de Backa Topola - FCSB: 

Remus Răureanu: „Întrebarea este „Cât de slabi sunt sârbii?". FCSB nu arată ca o echipă europeană, singura șansă este ca Bacika Topola să fie ridicolă!”. 

Dan Udrea: „9 jucători pozitivi cu coronavirus, în frunte cu Vlad, Cristea, Tănase, Olaru și Buș plus alte 4 absențe de marcă, Nedelcu, Filip, Soiledis, Oaidă. Chiar și așa, FCSB trimite în teren o formulă cotată la aproape 15 milioane de euro pe transfermarkt, mult peste valoarea cumulată a întregului lot de la Backa Topola. 

Acestea ar fi veștile bune, care se termină repede, chiar de la parcurgerea primelor nume din defensivă: Ducan în poartă, Briceag și Simion stoperi, Pantea fundaș stânga. Pare linia de apărare a unui club care are ca obiectiv, mai degrabă, promovarea din Liga a III-a, nu calificarea în turul 3 din Europa League. Dacă nici în aceste condiții extreme Adrian Petre nu e lăsat să joace, atunci se confirmă încă O dată că politica la FCSB nu e ghidată de performanța sportivă, ci exclusiv de ifosele patronului”.

Costin Ștucan: „Când ai deja 18 persoane din club bolnave de Covid, e un mic miracol faptul că mai poți îndeplini condițiile minime pentru a juca în Europa League. Atât de cârpită e echipa FCSB încât Look Plus, deținătorul de drepturi, nu a avut poze pentru Ducan, Briceag, Simion și Buziuc pe grafica de analiză și a lăsat niște umbre. 

FCSB e o mare umbră în seara asta, mai avea puțin și-l trecea pe foaie pe Ionuț Luțu, devenit șef de delegație în Serbia. Dar nici măcar un focar de Covid nu-l scoate pe Becali din fixurile lui. Indezirabilul Adrian Petre, un fotbalist tânăr, bun și sănătos în aceste zile grele, e din nou în afara echipei de start, iar în locul său joacă Buziuc. 

Se anunță o seară complicată și singura speranță pentru fanii FCSB e prezența pe teren a lui Man și Coman. Acum, poate mai mult ca niciodată, cei doi trebuie să arate că s-au maturizat și că pot trage după ei o echipă emaciată de virus”. 

Vezi AICI desfășurarea livetext a partidei din Serbia!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
valentindragobete
valentindragobete  •  18 Septembrie 2020, 09:24

Ce ma distrează, pana la scârbă, acești " Solcan, Trifan, Crișan " bursucii din vestita "Fabulă " cu Marele Toma Caragiu si mai micu, pe atunci, Mircea Diaconu !

316588556035187
Dan Serbanescu  •  18 Septembrie 2020, 09:03

Incredibil cîtă ură , cite tone de venin - halucinant , cum zic ziariștii respectabili . Mă , dar voi nu aveți păcate , numai Becali ? Eludind criza de care nimeni nu e vinovat , in loc să lăudați dăruirea , jertfa alor noștri , nu aveți o vorbă bună pentru nimeni ! Ce v-ați mai fi frecat miinile dacă pierdeam . Aveați ligheanele cu lături pregătite de luptă ! Sînteți jalnici !

cneius
cneius  •  18 Septembrie 2020, 08:47

Astea sint comentarii ??? In loc sa scoateti in evidenta tot ceea ce a fost bun voi inca trageti in Becali ??? Cum se simt jucatorii cind va citesc timpeniile ??? Echipa asta a jucat si pentru Romania nefericitilor !!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează