INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AC MILAN

Zlatan Ibrahimovic, ținta rasismului la Steaua Roșie - AC Milan » UEFA a inițiat o anchetă

Zlatan Ibrahimovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Zlatan Ibrahimovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 23 februarie 2021 19:11 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 22:08

Zlatan Ibrahimovic (39 de ani), superstarul lui AC Milan, a fost ținta unor injurii rasiste la meciul pe care „diavolii” l-au disputat săptămâna trecută în Serbia, cu Steaua Roșie Belgrad (2-2). 

Ce s-a întâmplat, mai exact? În ciuda faptului că partida s-a disputat fără spectatori, mai mulți indivizi aflați în spatele băncilor de rezerve l-au insultat pe Zlatan, cel care, odihnit de Stefano Pioli, a rămas pe bancă pe toată durata partidei. Suedezul a fost jignit din cauza originilor sale balcanice. Tătăl lui Zlatan este bosniac, în timp ce mama acestuia este născută în Croația.

Zlatan Ibrahimovic, ținta atacurilor rasiste la Belgrad

Cine erau indivizii care l-au jignit pe Zlatan? Potrivit Gazzetta dello Sport, suedezului i-au fost aduse cuvinte ofensatoare din partea unor membri ai conducerii Stelei Roșii, printre care se aflau și câteva persoane necunoscute, cel mai probabil suporteri ai sârbilor. 

Conform jurnaliștilor italieni, UEFA a stabilit deschiderea unei anchete, o nouă dovadă că forul de la Nyon manifestă zero toleranță în tematica rasismului din fotbal. Făptașii au fost identificați prin intermediul unor videoclipuri care au apărut pe rețelele de socializare. Până ca UEFA să ajungă la o concluzie, oficialii Stelei Roșii i-au cerut scuze publice lui Ibrahimovic.

„În lumea lui Zlatan, nu este loc de rasism. Suntem toți aceeași rasă, suntem egali!. Suntem toți jucători, unii mai buni ca alții”, a scris Ibrahimovic recent, pe contul său de Twitter. 

Zlatan Ibrahimovic, mândru de originile balcanice

În toamna anului trecut, suedezul a publicat o fotografie din copilărie, alături de bunicul în care se regăsea și mesajul: „Rădăcini balcanice”. Imaginea a strâns peste 1,5 milioane like-uri într-o singură zi. Inclusiv Miralem Pjanic, mijlocașul Barcelonei, a apreciat postarea lui Zlatan. Tatăl atacantului de la AC Milan este bosniac, iar mama, croată.

VIDEO Zlatan Ibrahimovic și primul hat-trick reușit în Serie A

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Scandal în Germania: Haaland și Can au incitat fanii! Borussia Dortmund a fost amendată

Helmuth Duckadam a izbucnit, înainte de Atletico Madrid - Chelsea: „De ce nu se joacă în Spania? Vreau să văd reacția autorităților”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează