INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID-ATHLETIC BILBAO, 9 MAI, 21:45, NAŢIONAL ARENA, ÎN DIRECT PROTV ŞI LIVETEXT GSP.RO

Bielsa: ”Acceptăm cu braţele deschise sprijinul fanilor români!”

Marcelo Bielsa e artizanul renașterii lui Athletic Bilbao (foto: Reuters)
Marcelo Bielsa e artizanul renașterii lui Athletic Bilbao (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat marti, 08 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 08 mai 2012 21:48

Marcelo Bielsa nu se dezice de stilul său nici în duelul cu Atletico. "Avem un joc de posesie. Ştiu că e un risc, de aceea tot timpul încercăm să evităm orice problemă creată de neadaptarea la terenul de joc. Vom încerca să avem o posesie mare pentru a ne lansa atacurile aşa cum ne dorim. Într-o finală, rezultatul este ireversibil şi va arăta cine este cel mai bun din competiţie. Vor fi emoţii comune oricărui tip de finală, dar pretenţiile sînt acum mult mai mari", a declarat tehnicianul lui Bilbao. El nu exclude ca meciul să se decidă la penalty-uri.

Chestionat despre faptul că Athletic are foarte mulţi fani în România, argentinianul a zis: "Dacă ar fi să cîştigăm trofeul, am accepta cu braţele deschise sprijinul suporterilor români". În privinţa rămînerii sale la echipa bască şi în sezonul viitor, Bielsa aşteaptă finalul campionatului Spaniei: "Vreau să se termine sezonul şi apoi se va trage linie şi vom şti dacă s-au îndeplinit sau nu obiectivele. Cînd joci într-o ligă cu cei mai buni, e foarte greu să apreciezi cît de departe poţi ajunge. Însă totul timpul am crezut că în Spania pot obţine asta".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
vandersaar
vandersaar  •  09 Mai 2012, 00:53

Cu tot respectul pentru Bielsa sper ca la meciul de maine seara sa adopte o alta tinuta(vestimentara evident) decat cea din imagine, pe care o afiseaza frecvent la meciurile din Spania si l-am vazut chiar si la returul semifinalei de pe San Mames cu Sporting. E totusi o finala de cupa europeana, fie ea si Europa League.

blaugrana_
blaugrana_  •  09 Mai 2012, 00:36

Hai Bilbao!

pexibaniaz
pexibaniaz  •  09 Mai 2012, 00:01
Postat de ratzy pe 08 Mai 2012, 23:46

@pexibaniaz: mai multi Romani tin cu Athletic de Bilbao ;)

Tin doar pentru ca Atletico Madrid e rivala lui Real Madrid, nu pentru ca ar fi atrasi de Athletic Bilbao. Multi dintre romanii care tin cu Bilbao nici macar nu au habar ce jucatori au in echipa sau pe ce loc sunt acum in Spania.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează