INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO 3-0

Scopul suporterilor care au intrat pe teren la finala Europa League a fost îndeplinit: "A aflat lumea de Craiova!"

Sherif Kadour +2   FOTO
Sherif Kadour

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 11 mai 2012 13:26

Româno-sirian, Kadour a pătruns pe teren însoţit de un alt suporter oltean, Ionuţ Ciobanu (22 ani). Procurorul i-a anunţat pe ambii că vor fi amendaţi şi interzişi pe stadioane. Motivaţia lor: să atragă atenţia asupra cauzei Universităţii, club dezafiliat de FRF.

În minutul 19 al finalei Europa League, dinspre sectorul galeriei lui Bilbao, doi tineri care aveau tricouri cu mesajul "Justice for Craiova" au pătruns pe gazon. Partida a fost întreruptă pentru 30 de secunde, după care cei doi, care doar au alergat printre jucători, au fost imobilizaţi de agenţii BGS, fiind scoşi în afara stadionului şi duşi la Poliţie.

Protestatar pe străzile din Damasc
Unul dintre ei, Sherif Kadur, e născut la Damasc, tatăl său fiind fostul agent FIFA Aksam Kadur, stabilit în urmă cu peste 30 de ani în România. Are 21 de ani, dublă cetăţenie, a terminat Liceul Henri Coandă şi, din 2005, face parte din facţiunea Ultras Craiova. Anul trecut, începutul Revoluţiei Siriene l-a prins la Damasc şi a participat la protestele de stradă de acolo. "Nu se trăgea încă, oricum eu m-am întors destul de repede în România!", spune Sherif.

"Ultimul protest înainte de Adunarea Generală FRF"
Cei doi au plănuit să intre pe gazon de multă vreme. "Aveam bilete mai sus, deasupra galeriei lui Bilbao. Am vorbit cu spaniolii, i-am rugat să ne primească mai jos, în mijlocul lor, şi au acceptat. Apoi, într-un moment de neatenţie al stewarzilor, am intrat în teren. Era ultima ocazie să afle lumea de nedreptatea făcută Craiovei. Am reuşit ce ne-am propus!", povesteşte Sherif.

Fotografiaţi şi amprentaţi
N-au fost bătuţi, nici pe drum, nici la secţia 9 de Poliţie. Sherif povesteşte: "Doar ne-au vorbit urît, ne-au ameninţat, mai ales cei de la BGS. La secţie, ne-au amprentat, ne-au fotografiat, inclusiv tatuajele. Ne tot întrebau cine ne-a plătit, cît ne-a dat. N-am fost plătiţi de nimeni, am făcut-o pentru Universitatea. Şi procurorul a spus că nu sîntem pericol social, că n-am comis acte de violenţă şi ne-a dat drumul. O să fim amendaţi, probabil că şi interzişi pe stadioane. Eu sînt şi recidivist, mai am două interdicţii". El se aşteaptă să fie interzis pe doi ani.

Ciobanu e student la două facultăţi
Celălalt protestatar, Ionuţ Ciobanu, e student în anul doi la Informatică Economică şi în anul I la Mecanică: "Să nu ne confunde lumea cu alţii, care au intrat pe gazon să dea în jucători. Eu n-am avut niciodată vreo interdicţie. Noi am vrut doar să afle toată lumea fotbalului de nedreptatea făcută Univeristăţii".

"Vina ne aparţine în totalitate. Ne-o asumăm integral!" (Antoniu Ungureanu, purtător cuvînt BGS)

"A fost un incident izolat, care n-a afectat spectacolul. Din păcate, ne întoarcem la bălăcăreala noastră. Cît timp le e bine unora, nu contează ce se întîmplă cu fotbalul românesc" (Ion Crăciunescu, preşedinte CCA)

600 de oficiali UEFA au fost mobilizaţi la Bucureşti pentru finala Europa League

4 ani şi 6 luni a durat colaborarea UEFA-FRF-Primărie pentru organizarea finalei de pe Naţional Arena

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (7)
bdgeorge
bdgeorge  •  11 Mai 2012, 18:49
Postat de gynos7 pe 11 Mai 2012, 14:10

Forzza Craiova !!!!! Asteptam sa se faca dreptate si sa revenim acolo unde ne este locul !!!! Doamne ajuta !!

Asa sa fie Craiova merita pt ce a facut si a reprezentat in fotbalul romanesc sa fie in prima divizie..dar problema voastra principala este chiar in Craiova si se numeste "MINCIUNELUL" sau "MITITELU" celelalte se afla in Bucuresti dar sunt sigur ca odata rezolvata cea de acasa restul va venii de la sine..Oricum RESPECT BAIAETI !!! iar pt comentariul lui Craciunescu doar o afirmati Hai Scitir!!!

lion12
lion12  •  11 Mai 2012, 16:08

Bravo lor! Prea am fost indiferenti fata de soarta acestei echipe. Celor care-i injura nu am decat atat sa le spun: CAND NEDREPTATEA DEVINE LEGE, REVOLTA DEVINE DATORIE !

grande.balaci
grande.balaci  •  11 Mai 2012, 15:13
Postat de kamikaze96 pe 11 Mai 2012, 14:24

daca spui tu ... docamdata doar 2 oameni din30.000 ROMANI ce au fost la meci, de ce cand au intrat pe teren cei doi nu a strigat tot stadionul Craiova, Craiova sau ceva de genul? Fiindca sunt indiferenti, asta e romanul din ziua de astazi, daca nu il afecteaza pe el direct il doare undeva de alti ! Ca sa se intample ceva bun, toti trebuie sa fim uniti !

perfect adevarat,sunt altii si mai radicali in privinta celor doi care vezi domne' au facut de rusine organizatorii romani.nu inteleg de ce se tot incearca in a zugravi o romanie corupta pana'n maduva oaselor,in culori pure!!!hahhahhahhahh.....ca'n zicala cu gunoiul sub pres.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează