INTERNATIONAL  »  INEDIT  »  JO DE VARĂ 2020

A căzut proiectul lui Oprescu: nu candidăm la organizarea Olimpiadei din 2020

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 decembrie 2010 00:00

Consilierii generali au respins, vineri, proiectul privind depunerea candidaturii municipiului Bucureşti pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară pentru 2020, pe care l-au catalogat ca fiind un "proiect futurist", "de nerealizat".

 

Potrivit proiectului de hotărâre, organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 în Bucureşti ar fi reprezentat un eveniment care ar fi generat "un impuls major pentru economia României, o dezvolare a turismului şi a infrastructurii, dar şi crearea unor noi locuri de muncă".

"Infrastructura va fi realizată astfel încât să poată fi utilizată şi după terminarea jocurilor olimpice, lăsând ca rezultat stadioane olimpice, reţea modernă de transport public de suprafaţă" se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

După aproximativ o jumătate de oră de dezbateri, în care consilierii au catalogat acest proiect ca fiind "futurist", "similar proiectului privind autostrada suspendată", "de nerealizat", a fost supus votului, obţinând doar 22 de voturi "pentru". Opt consilieri au votat "împotriva proiectului" şi alţi 20 s-au abţinut.

Pentru a fi adoptat, proiectul avea nevoie de voturile a 28 de consilieri.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat, vineri, la RFI, că ideea organizării Olimpiadei din 2020 la Bucureşti este "generoasă", dar ideile precipitate au un final "mai puţin fericit", precizând că este nevoie de infrastructură de transport şi de hoteluri.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
clubbers_guide
clubbers_guide  •  18 Decembrie 2010, 00:05

stai linistit. NU E VB DE INITIATIVA . E VB CA NOI NU AVEM BANI! NU AVEM BANI: SA FACEM AUTOSTRAZI, SA FACEM STADIOANE, NU AVEM HOTELURI DECENTE IN CARE SA CAZAM OAMENII CARE VIN LA EVENIMENT, NU AVEM AEROPORTURI, NU AVEM TRENURI CARE SA PARCURGA DISTANTE, CUM AR FI CEA DINTRE CONSTANTA SI BUCURESTI, IN 2 ORE. ASA CA DACA VREI SA FACI PE DESTEPTUL, INTELECTUALUL SI PATRIOTUL. INCEARCA SA ANALIZEZI ASPECTELE PE CARE LE IMPLICA ORGANIZAREA UNUI ASEMENEA EVENIMENT. COSTURI: 2-3 MLD DE EURO, BANI: O

adrian550
adrian550  •  17 Decembrie 2010, 23:13

DACA NU OLIMPIADA, MACAR CAMPIONATUL FE FOTBAL CE 2024

amunra87
amunra87  •  17 Decembrie 2010, 22:09

Romania la ora actuala nu cred ca se poate gandi la organizarea unui asemenea eveniment. Dupa cum spunea Morariu, e o idee buna pentru sportul romanesc dar foarte greu de realizat in urmatorii 10 ani. Daca fortam nota putem sa ajungem precum grecii dupa olimpiada din 2004 ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează