INTERNATIONAL  »  INEDIT  »  CUPA ASIEI

Un român e erou în Cupa Asiei » Valeriu Tiţa: "N-am cîştigat războiul"

Articol de - Publicat marti, 11 ianuarie 2011 00:00

Valeriu Tiţa, noul antrenor al Siriei, a aruncat bomba: a învins Arabia Saudită şi l-a demis pe Jose Peseiro

Are 44 de ani, a jucat la Drobeta Tr. Severin, a debutat ca antrenor în 2007, la Al Ittihad Alep, cucerind AFC Cup în acest an, iar din decembrie e selecţionerul Siriei. Şi cu ce rezultat imediat! El este Valeriu Tiţa, românul erou la Cupa Asiei.

În primul meci, împotriva favoritei Arabia Saudită, sirienii au învins cu 2-1, fiind deja pe locul 1 într-o grupă cu Japonia şi Iordania. La Damasc se celebrează ca şi cum ar fi luat trofeul!

Îi temperează Tiţa: "Am cîştigat o bătălie importantă, nu şi războiul!". Selecţionerul a recunoscut: "Nu mă aşteptam să-i batem pe saudiţi. Am avut foarte puţin timp, dar i-am motivat pe băieţi. Psihicul e extrem de important. Tehnica şi pregătirea fizică sînt OK acum".

Cum se înţelege cu jucătorii? "Trăiesc deja de patru ani în Siria. Vorbesc franceză, puţină engleză şi puţină arabă. Am creat deja o bună conexiune cu ei".

Tiţa a făcut şi prima victimă. Jose Peseiro a fost dat afară de la saudiţi!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează