INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BRAGA - CFR CLUJ 0-2

"11" ieftin ca braga! » Iată cum se poate forma o echipă adevărată cu minimum de investiţii

CFR a debutat din nou cu dreptul în Ligă.
CFR a debutat din nou cu dreptul în Ligă.

Articol de - Publicat vineri, 21 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 septembrie 2012 21:01

Nu mai puţin de 8 dintre jucătorii pe care Andone i-a titularizat miercuri seară în Champions League au fost aduşi liber de contract, iar ceilalţi 3 au costat puţin peste un milion de euro.

Victoria CFR-ului la Braga va aduce un bonus financiar clubului de un milion de euro, cu atît răsplătind UEFA fiecare succes în faza grupelor. Imediat se pune o întrebare: oare cît au costat-o pe CFR cei 11 jucători pe care Ioan Andone i-a titularizat în Portugalia?

Concluzia e mai mult decît surprinzătoare. Doar 3 au costat bani, venind prin transfer, iar cel mai scump a fost chiar portarul Felgueiras, sosit în această vară în Gruia şi pe care Paszkany a plătit 500.000 de euro. Ceilalţi doi pe care s-au mai achitat sume de transfer au fost Cadu, 400.000 plătiţi în 2006, şi Gabi Mureşan, luat de la Bistriţa pe 300.000 de euro.

În rest, doar liberi de contract, inclusiv Bastos, eroul serii de miercuri, şi împrumutaţi, cazul lui Pinto şi Luis Alberto. Deci în total 1,2 milioane de euro!, cu 200.000 de euro mai puţin faţă de cît a dat Gigi Becali pe Mihai Costea în 2011, fostul oltean devenind rezervă eternă în acest sezon.

7 milioane de euro a încasat CFR pe cei doi jucători pe care i-a vîndut în 2012: Weldon (2,5 milioane) şi Renan (4,5 milioane)

"CFR a mizat corect pentru că a fost consecventă, a luat jucători doar de pe aceeaşi piaţă, portugheză, în care, atenţie!, nici o echipă din prima ligă nu refuză jocul. De-asta CFR are acest joc de atac entuziasmant" (Marcel Popescu, agent FIFA)

"Felgueiras, dacă mai face două meciuri ca şi cel de la Braga, va ajunge la un mare club din Portugalia, iar selecţionerul lor, Paulo Bento, îl va folosi ca titular pentru că e criză mare de portari în Portugalia" (Marcel Popescu, agent FIFA)

522846-cfr-caseta.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mihaita
mihaita  •  22 Septembrie 2012, 23:52

Felicitari Cfr-ului pentru jocul de pe teren. Intr-adevar e cea mai buna echipa din Romania si ar merita sa castige campionatul si anul acesta. Steaua degeaba se bucura dar e minciuna pe langa CFR.

plischi
plischi  •  21 Septembrie 2012, 10:06

un cautator este ca si un designer: ii aratzi locuinta, ii spui cam ce gusturi ai, iar el iti cauta mobilierul care se armonizeaza cu interiorul ce trebuie sa-ti ofere o sedere placuta intrecei patru peretzi.

fotbalfan
fotbalfan  •  21 Septembrie 2012, 03:27
Postat de torez pe 21 Septembrie 2012, 01:15

liber de contract = prima la semnatura

da, insa nu da bine la titlu daca se iau in calcul banii astia + cei dati impresarilor si alte cheltuieli care sunt cand iei jucatori "liberi".

Vezi toate comentariile (6)
Comentează