INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LEGIA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

4 comentatori şi 20 de camere TV » Ce pregătesc televiziunile înainte, în timpul şi după meciul Steaua - Legia

Imagine dintr-un car de transmisie TV
Imagine dintr-un car de transmisie TV

Articol de - Publicat miercuri, 21 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 20 august 2013 23:58

La Dolce va comenta cuplul Emil Grădinescu-Bogdan Cosmescu, iar la Digi, post care va produce transmisia cu ajutorul unui car TV închiriat din Belgia, cuplul George Dobre-Dan Ştefănescu.

Play-off-ul Ligii e considerat deja de UEFA la fel de important ca un meci din grupele Ligii. Tocmai de aceea, toate jocurile încep la 21:45, iar drepturile TV nu mai aparţin cluburilor, ca în tururile preliminare.

Cum meciul se va disputa miercuri, zi în care TVR nu are opţiune pentru partida echipei româneşti, confruntarea de diseară va fi transmisă doar de DolceSport şi de DigiSport.

Producţia va fi asigurată de postul deţinut de RCS-RDS, iar transmisia se va realiza cu ajutorul unui car TV belgian, cel mai performant pentru această parte a Europei şi pe care Digi l-a închiriat pentru aproape 60.000 de euro.

Vor fi disponibile nu mai puţin de 20 de camere pentru live, pentru reluări din 4 unghiuri, dar şi pentru a surprinde reacţiile celor de pe bancă şi ale spectatorilor.

Comentariul va fi asigurat pe ambele posturi de cîte un cuplu. La Dolce vor fi Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu, cu o experienţă în domeniu de 20 de ani. Grădinescu are un CV important ca "voce" la competiţiile importante: 4 Campionate Mondiale, 3 Jocuri Olimpice şi un Campionat European.

La Digi, la microfon vor fi George Dobre şi Dan Ştefănescu, cei care au mai comentat şi alte partide importante, cum ar fi cele cu El Clasico, Barcelona - Real Madrid, din returul semifinalelor Cupei Spaniei.

80 la sută din piaţa TV, adică 4,8 milioane din 6 milioane de abonaţi, e acoperită de RCS-RDS şi Romtelecom, cele două reţele în care se va putea vedea meciul Steaua - Legia Varşovia

5 e numărul premiilor de cel mai bun comentator sportiv pe care le-a primit Emil Grădinescu în topul revistei TV Mania (2001, 2002, 2003, 2009 şi 2010)

80 de mii de euro e costul de producţie pentru meciul de diseară

DIGISPORT

Previziunile lui Vochin
La ora 16:00, în emisiunea Fotbal Club, redactorul şef-adjunct al Gazetei Sporturilor, Andrei Vochin, va face avancronica meciului şi va analiza cifrele celor două echipe din precedentele jocuri de Champions League.

Analizează Ilie Dumitrescu şi Balint
Emisiunea Eurofotbal va debuta la 20:00 şi va fi realizată într-un studio special amenajat la Arena Naţională. Vali Moraru îl va avea ca invitat pe Ilie Dumitrescu, iar Dan Filoti va fi alături de Gabi Balint, chiar pe gazon. După meci, aceiaşi invitaţi, plus reacţiile de la stadion ale celor implicaţi.

DOLCE SPORT

Jurnalele de ştiri în direct de pe Arena Naţională
Postul va avea 6 buletine de ştiri pe parcursul zilei, toate urmînd să fie transmise în direct chiar de pe Arena Naţională. Primul va fi la 9:30, iar ultimul la 18:30. Cea dintîi emisiune a zilei va fi Morning Sport, la 10:00, iar în studio se va afla fostul stelist Iulian Miu, care a jucat în grupele Champions League cu trupa din Ghencea.

Analizează Panduru şi Stelea
Diseară, la 20:30, înainte de joc, dar şi în pauză şi imediat după ultimul fluier al lui Rizzoli, în studioul Champions League, invitaţii lui Silviu Tudor Samuilă vor fi Gheorghe Hagi, Basarab Panduru, Bogdan Stelea şi Dan Lăzărescu. Primii doi au jucat cu Steaua în grupele Ligii Campionilor, iar Lăzărescu, fost asistent FIFA, va analiza fazele litigioase de arbitraj. Vor fi prezentate interviuri cu cei doi antrenori, dar şi cu cei mai importanţi fotbalişti.

GSP TV

Prefaţă cu Duckadam
GSP TV va avea un invitat de marcă înaintea startului partidei Steaua - Legia. În studio la Radio GSP, cu începere de la ora 13:00, va fi prezent fostul mare portar, Helmuth Duckadam. De la 23:30, la finalul partidei de pe Arena Naţională, postul va transmite în direct conferinţa de presă, dar şi declaraţiile jucătorilor de la zona mixtă. Nu vor lipsi concursurile de pronosticuri şi premii pentru ascultători.

SPORT.RO

Iacob şi Aliuţă, "analişti" pentru Steaua
Postul de sport al trustului Pro va face avanpremiera de la Steaua - Legia de la ora 19:00, cu un fotbalist care a marcat şi în tur, şi în retur la ultimul play-off de Champions League pe care Steaua l-a pierdut, cu Rosenborg în 2006. E vorba despre Victoraş Iacob. După meci, în studio va fi prezent alt stelist, Marian Aliuţă, alături de Adi Matei, care a evoluat şi în tricoul roş-albastru.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
valu4ever
valu4ever  •  21 August 2013, 10:40

ionut angheluta ierea mai portrivit ca dobre!pacat de digi ca nu stie sa-si aleaga comentatorii cei mai buni.si de aceeia regret ca am dat abonamentul dolce pe cel de la digi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează