LIGA CAMPIONILOR  ·  REGULAMENT UEFA

8 schimbări majore în noul sezon din Liga Campionilor! 12 jucători pe bancă și ziduri fără jucători adverși + ce se va întâmpla cu portarii la penalty-uri

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Sambata, 25 Mai 2019, 14:01

Finala Ligii Campionilor dintre Liverpool și Tottenham, de la 1 iunie, va fi ultimul meci care se va disputa conform actualului regulament.

UEFA vine cu schimbări majore începând cu sezonul 2019-2020 pentru a încuraja jocul ofensiv și a opri tragerile de timp, anunță Mediafax.

Cele 8 modificări ale regulamentului:

1. Zidurile formate la loviturile libere vor fi fără jucători adverși. De obicei, atacanții adversarei se infiltrau în zid pentru a creea spații, dar din sezonul viitor nu va mai fi posibil.

2. Nu va mai fi obligatoriu să iasă mingea din careul de 16 metri când e repusă din aut de poartă.

3. „Mingea de arbitru” nu va mai exista. Dacă jocul va fi oprit în careu, portarul va primi direct mingea de la arbitru. Dacă jocul va fi oprit în afara careului, echipa care a atins mingea ultima va avea posesia. Toţi jucătorii vor trebui să stea la o distanţă de cel puţin 4 metri faţă de cel care primeşte balonul de la arbitru.

4. La penalty-uri, portarii vor putea ține doar un picior pe linia porții. În prezent, goalkeeperii trebuiau să fie pe linia porții cu ambele picioare.

5. Jucătorii vor părăsi terenul prin cel mai apropiat loc în momentul schimbării, nu vor mai fi obligați să meargă până la centrul terenului.

6. Orice mână e henț dacă jucătorul înscrie! Golul e anulat jucătorului care marchează, indiferent dacă balonul i-a atins mâna intenționat sau nu. De asemenea, orice minge care atinge mâna aflată deasupra umărului va fi considerată henț, cu excepția cazului în care jucătorul trimite mingea cu capul în propriul braț.

7. Cartonașe pentru antrenori, la fel ca la jucători. Tehnicienii vor putea încasa cartonașe galbene și roșii.

8. Echipele din competițiile UEFA vor putea trece pe foaie 12 jucători de rezervă, față de 7 în prezent.

Citește și:

INEGALABIL! Gheata lui Messi de aur » Cu al şaselea trofeu şi al treilea la rând, argentinianul a mai doborât un record

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!“Lorena mi-a dat coronavirus și atunci am ucis-o”. Anchetatorii italieni au făcut imediat testarea. Care a fost rezultatul

Libertatea

Comentarii (5)

Nicolae Grecu  •  25 Mai 2019, 19:55

Întrebare serioasă, mai ales deoarece cunosc știrea. Eu știam că numai IFAB are dreptul de a schimba regulile și că regulile fotbalului sunt universal valabile. De unde și până unde reguli stabilite de UEFA pentru Liga Campionilor?

submarina  •  25 Mai 2019, 17:49

9. Sa excluda VAR-ul (glumă). Să trăiți!:) "orice minge care atinge mâna aflată deasupra umărului va fi considerată henț"...parca pâna acum nu era considerată henț? Eu aș mai mări un pic porțile, atât în lungime (0,5-0,7m) cât și în înălțime (0,1-0,15m).

cneius  •  25 Mai 2019, 16:33
Postat de reteleanu pe 25 Mai 2019, 15:11

aia cu parasirea terenului oriunde la schimbare trebuia demult bagata. cea mai discutabila e cu zidul; bine, n-ai voie in zid, dar ce inseamna "zid"? e voie, de ex, sa stea un jucator de-al meu chiar in fata mingii? adica zid in fata zidului advers (si sa se dea la o parte cand trag). or sa fie discutii.

Nu vor fi discutii, este vorba de jucatori infiltrati in zidul advers. Daca stai la peste 1 m de zidul advers nu este o problema

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1