INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CALCULE

Adio, două echipe în Ligă! » România are şanse minime să mai prindă locul 15 în clasamentul coeficienţilor UEFA

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 14:56

Calificarea cehilor de la Viktoria Plzen în "şaisprezecimile" Europa League a compromis şansele României de a reveni din sezonul 2015/2016 cu două echipe în Liga Campionilor.

România se lupta cu Cehia pentru locul 15, ultimul care asigură două echipe în preliminariile Ligii Campionilor. Bătălia pare însă pierdută, după ce Viktoria Plzen a învins-o ieri pe ŢSKA Moscova, scor 2-1, calificîndu-se în primăvara Europa League.

Succesul de ieri al Viktoriei a propulsat Cehia peste România în clasamentul coeficienţilor din ultimii 5 ani, aceştia avînd un avans de 0,343. Chiar dacă Steaua şi Pandurii ar cîştiga partidele din ultima etapă cu Chelsea şi Pacos, Liga 1 ar reveni pe locul 15 cu un plus de numai 0,657 faţă de cehi.

Rivala noastră mai poate conta însă şi pe o victorie a lui Slovan Liberec, care evoluează mîine în deplasare cu Estoril. În plus, şi aceştia au şanse mari să se califice în primăvara Europa League! În acest caz, România ar avea nevoie ca Plzen şi Liberec să piardă ambele partide din faza eliminatorie.

În ce tur vor intra echipele româneşti
2014/2015
Locul 1 - turul II preliminar Champions League
Cîştigătoarea Cupei - turul III preliminar Europa League
Locul 2 - turul II preliminar Europa League
Locul 3 - turul II preliminar Europa League

2015/2016 (dacă terminăm pe locul 16)
Locul 1 - turul III preliminar Champions League
Cîştigătoarea Cupei - play-off Europa League*
Locul 2 - turul II preliminar Europa League
Locul 3 - turul II preliminar Europa League
*dacă deţinătoarea Europa League se califică în Champions League, altfel cîştigătoarea Cupei intră în turul III

2015/2016 (dacă terminăm pe locul 15)
Locul 1 - turul III preliminar Champions League (ruta campioanelor)
Locul 2 - turul III preliminar Champions League (ruta non-campioanelor)
Cîştigătoarea Cupei - play-off Europa League
Locul 3 - turul III preliminar Europa League
Locul 4 - turul II preliminar Europa League

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (77)
qwes12
qwes12  •  12 Decembrie 2013, 09:24

NICI O SANSA . NU MERITAM. ADIO SPUI CAND AI CEVA SI IL PIERZI...IN CAZUL ACESTA E PE ALTA DATA...

wwerko96
wwerko96  •  11 Decembrie 2013, 19:23
Postat de speedy73 pe 11 Decembrie 2013, 17:39

vrei sa spui ca s-a concentrat mai bine? da, este si asta un argument. ceea ce nu inseamna ca m-ai convins. dar, ok, fie...tot ramane faza cu manchester (chiar daca-i zici tu sansa si eu noroc, tot aia e) si meciul de la istanbul. de ala uitasem, vremea si terenul au fost in mod evident un noroc pt cfr...care le-a favorizat tactica si a fost in defavoarea turcilor. sau a pregatit andone si terenul ala? :)

L-a pregatit bunul Dumnezeu ca CFR sa aiba o misiune mai usoara =)) Bro sa jucat de la 0-0. CFR a jucat pe un teren in deplasare. Turcii au aratat azi dimineata ca pot sa joace si pe zapada, de data asta contra unei echipe putin mai puternica decat cfr din 2012. Cand este clar ca valoarea lotului este net inferioara adversarului, clar ca trebuie sa joci cu autobaza si pe contratac. Din pacate reghecampf nu a avut la dispozitie un jucator precum felgueiras. Si mai mult de atat nu cred ca a observat cat de mult conteaza absenta lui chiriches. Cum a plecat au inceput sa se miste greu si in campionat.

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  11 Decembrie 2013, 19:15

Multumim Steaua , Pandurii , Astra si Petrolul !!

Vezi toate comentariile (77)
Comentează