INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Adrian Ursea, singurul antrenor român din Ligue 1, vehement după greșeala comisă de Sebastian Colțescu: „Indiferent de ce origine sunt, există idioți peste tot”

Adrian Ursea, vehement după greșeala comisă de Sebastian Colțescu: „Indiferent de de origine sun, există idioți peste tot”
Adrian Ursea, vehement după greșeala comisă de Sebastian Colțescu: „Indiferent de de origine sun, există idioți peste tot”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 14:50 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:53

Arbitrul Sebastian Colțescu (43 de ani) a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó (38 de ani), oficial al oaspeților, și jucătorii lui PSG și Bașakșehir au ieșit de pe teren. Adrian Ursea (53 de ani), antrenorul lui Nice, s-a dezis de cele întâmplate pe „Parc des Princes” și consideră că originea omului nu are nicio legatură cu comportamentul.

Conform Le Figaro, Ursea s-a dezis de incidentul petrecut din cauza arbitrului român la meciul PSG - Bașakșehir și a spus că nu trebuie pusă o etichetă României în urma celor întâmplate: „Sunt dezolat când văd astfel de lucruri. Este teribil, nu mai încetează. Suntem deja într-o poziție delicată. Poziția mea este foarte clară, nu pot să accept astfel de lucruri. Jucatorii au avut curaj, mi se pare că în trecut au mai fost cazuri în care uneori jucatorii, chiar și individual, au părăsit terenul.

Aici a fost o acțiune colectivă a celor două echipe, a fost un mesaj foarte puternic. Ar trebui, odată pentru totdeauna, să luam în serios acest mesaj și să încetăm cu prostiile, ca să mergem înainte și să ne ocupăm de fotbal. În ceea ce privește originile mele, eu locuiesc de peste 30 de ani în Elveția, iar în ultimii ani aici, în Franța. Indiferent de ce origine sunt, română sau alta, există idioți peste tot. Originea nu are nicio legatură. România este o țară frumoasă, cu multe valori”.

Ce au scris marile ziare ale lumii pe prima pagină după scandalul de la PSG - Bașakșehir

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”. 

„Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job”, spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

VIDEO. Adrian Porumboiu despre Ovidiu Hațegan: "Are reminiscențe!"

Citește și alte știri despre PSG - Bașakșehir: 

VIDEO Demba Ba l-a confruntat pe Sebastian Colțescu, după expresia rasistă: „Ascultă-mă! De ce spui asta?!”

Ce i-a spus Kylian Mbappe „centralului” Ovidiu Hațegan pe teren, în timpul protestului de la Paris

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
geomarcu
geomarcu  •  10 Decembrie 2020, 01:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kordell
kordell  •  09 Decembrie 2020, 20:55

Nea antrenoru' daca taceai nu era nici o problema .

mircea.b
mircea.b  •  09 Decembrie 2020, 19:24
Postat de 6.6.6 pe 09 Decembrie 2020, 18:12

deci rasismul inventat bate nesimtirea! Nu-i asa domnu antenor din liugue 1?

Oricum nu va sta mult in Ligue 1. E doar umbrela de vreme rea pt Nice. A ținut neaparat sa specifice ca el locuiește de 30 de ani in Elvetia si lucreaza in Franta. Ai dreptate dle antrenor: sunt idioți peste tot, nu conteaza naționalitatea. Tu esti dovada vie.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează