INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AEK ATENA - DINAMO ZAGREB

Detaliile șocante ale atacului barbar » Fanul lui AEK, înjunghiat de mai multe ori: „Asasini profesioniști veniți să ucidă” + Ce riscă Dinamo Zagreb

Povestea atacului barbar! Fanul lui AEK, înjunghiat de mai multe ori. Foto: Imago Images
Povestea atacului barbar! Fanul lui AEK, înjunghiat de mai multe ori. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 12:40 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 12:52

Michalis Katsouri, 29 de ani, este fanul lui AEK ucis la Atena luni noapte de huliganii croați ai lui Dinamo Zagreb. Deși era la pământ, inconștient și sângerând, a fost izbit în cap cu obiecte contondente. Meciul a fost mutat pe 19 august, dar clubul grec cere pedepsirea campioanei Croației.

Foarte aproape de stadionul lui AEK, „Agia Sophia”, pe o stradă din cartierul atenian Nea Filadelfeia, încă se văd petele de sânge rămase după atacul huliganilor lui Dinamo Zagreb. Acolo a murit Michalis Katsouri, fanul galben-negrilor. Avea 29 de ani.

După Nordsjaelland, FCSB își ia adio de la Ghencea! » Vestea primită azi de clubul lui Becali
FCSB
După Nordsjaelland, FCSB își ia adio de la Ghencea! » Vestea primită azi de clubul lui Becali

Șoferul ambulanței care l-a transportat la spital pe Michalis Katsouri: „Parcă se scursese tot sângele din el”

Jurnaliștii greci au refăcut filmul tragediei. Croații, 150 dintre cei mai agresivi membri ai galeriei Bad Blue Boys, au venit în convoi, au trecut granița dinspre Albania și au avansat spre capitală cu 25 de mașini, inclusiv van-uri. La Atena erau așteptați de „hooligans” ai lui Panathinaikos, ei i-au ajutat să pună planul în aplicare și să dea asaltul luni noapte. Fanii lui Dinamo nici nu aveau voie să asiste la meci, UEFA le interzisese.

Un martor a spus: „Nu le păsa că erau femei și copii în zonă. Veniseră să ucidă”. Potrivit Gazzetta.gr, Michalis a fost înjunghiat de mai multe ori, o lovitură fiind fatală, la o arteră. La pământ fiind, inconștient și sângerând, a fost lovit repetat în cap cu bâte și alte obiecte contondente.

Șoferul ambulanței care l-a transportat a declarat: „Parcă se scursese tot sângele din el”. La spital, era prea târziu pentru a mai putea fi salvat. Alți doi susținători galben-negri sunt în stare gravă: unul cu multiple hematoame, altul rănit la cap și cu mai multe fracturi. În total au fost opt răniți, cinci greci, trei croați.

„Michalis Katsouri a fost omorât de asasini profesioniști”. Poliția pusă la zid

Conducerea lui AEK a transmis un mesaj extrem de dur, mai ales la adresa poliției locale. „Pierderea lui Michalis ne-a distrus. A fost omorât de asasini profesioniști, indivizi din bande criminale veniți de la Zagreb și sprijiniți de complici greci. Dar poliția a fost de o iresponsabilitate criminală. Lipsa ei de reacție a fost decisivă. Am prevăzut ce se va întâmpla și am pus poliției la dispoziție toate informațiile avute, inclusiv material video înregistrat cu mai multe ore înainte”.

În același timp, clubul i-a trimis o scrisoare ministrului protecției civile, Yiannis Oikonomou, dar și ministrului justiției, Giorgos Florides, acuzând „o neglijență criminală și inabilitatea poliției noastre de a proteja oamenii de ucigașii croați și greci”. Un martor la incidente a povestit că polițiștii au apărut la 30 de minute după începutul atacului.

Detaliile șocante ale atacului barbar » Fanul lui AEK, înjunghiat de mai multe ori: „Asasini profesioniști veniți să ucidă” + Ce riscă Dinamo Zagreb
Michalis Katsouri. Foto: Twitter

Incidente la Zagreb, pe „Maksimir”, Dinamo suspendată

UEFA a amânat meciul de marți și a schimbat ordinea jocurilor din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Prima manșă va avea loc pe 15 august, la Zagreb. Revanșa la Atena, pe 19 august, din nou, fără suporterii oaspeți pe stadion.

Presa elenă susține că forul continental a amenințat clubul croat. Dacă vor fi incidente și pe „Maksimir", în turul de la Zagreb, Dinamo va fi exclus din cupele europene. AEK a cerut deja sancțiunea maximă: „Fotbalul civilizat din întreaga lume cere pedepsirea lui Dinamo. Și noi la fel”.

98 de persoaneau fost arestate de poliție după incidentele din jurul stadionului lui AEK Atena (cele mai multe, din Croația)

Citește și:

Este mai rău decât se credea! Celebrul internațional nu mai poate lovi balonul cum trebuie

Rednic i-a făcut vânt, 3 zile mai târziu și-a găsit echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
catalin_cj
catalin_cj  •  10 August 2023, 09:26

Toate echipele croate ar trebui excluse minim 5 ani din cupele europene, nu doar Dinamo Zgreb. Si UEFA sa ceara dovezi ca cei care au participat sunt interzisi pe viata in stadioane. Asemenea barbarii nu trebuie sa se mai intample. Cat creier sa ai sa faci asa ceva pentru o emisiune televizata?

Stars
Stars  •  10 August 2023, 04:25

Afara cu salbaticii asasini, indiferent de natie....acesti "ultras" sunt niste *** ajunsi in sec XXI direct din preistorie!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  09 August 2023, 20:02

Ultrasii lui aek sunt comunisti nu e mare paguba

Vezi toate comentariile (19)
Comentează