INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX - TOTTENHAM 2-3 (1-0 ÎN TUR)

AJAX - TOTTENHAM 2-3 // VIDEO „Cârtița” din vestiar e acum eroul zilei » Lucas Moura a trecut prin coșmarul vieții: „Am trăit cele mai urâte 7 luni ale vieții mele”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2019 10:44

Brazilianul Lucas Moura a înscris primul său hattrick în al 22-lea meci eliminatoriu din Champions League în victoria lui Tottenham de pe terenul lui Ajax, scor 3-2. „Sunt fericit și foarte mândru de tot ce am reușit”, spune Lucas.

Cât de repede se poate întoarce totul în viață! Lucas Moura știe cel mai bine. Azi, brazilianul e pe coperta tuturor marilor ziare continentale. Și nu se vorbește decât de el.

Lucas, băiatul plecat la 20 de ani din São Paulo să descopere lumea fotbalului, trecând prin multe momente dificile, fiind atât de criticat, a ieșit la lumină și a cucerit Europa șase ani mai târziu. Managerul lui Tottenham îl consideră un super erou, iar coechipierul Eriksen cere să-i fie ridicată o statuie la White Hart Lane.

10 în L'Équipe

Până miercuri, jucase 21 de meciuri eliminatorii în Champions League și nu marcase nici măcar o dată. Iar acum, în cel mai important meci al lui Tottenham, a înscris trei goluri, toate cu piciorul stâng, deși e dreptaci. 

Pentru uluitoarea lui prestație, L'Équipe i-a oferit nota maximă: 10. O notă pe care doar cotidianul francez a dat-o doar de zece ori în istoria sa. El este al 10-lea 10!

„Îmi este imposibil să explic acest hattrick. De când eram copil visam la Liga Campionilor. Sunt fericit și foarte mândru de tot ce am reușit”, spune atacantul paulista, care nu uită suferința trăită la PSG în toamna lui 2017.

28.400.000 €a plătit Tottenham pentru Lucas în ianuarie 2018; PSG îl cumpărase în 2013 cu 40 de milioane de la São Paulo

Un singur minut în grupele Ligii

Era al patrulea lui sezon pe Parc des Princes, al doilea cu Unai Emery antrenor. Dintr-o dată, totul s-a rupt. Cel care marca 19 goluri și pasa decisiv de zece ori în 48 de partide disputate în stagiunea precedentă dispărea din echipă. De-abia mai prindea lotul. 79 de minute într-un tur întreg în toate competițiile. Un singur minut în grupele CL.

„A fost îngrozitor. Cele mai urâte șapte luni al vieții mele”, mărturisea atunci fotbalistul pentru ESPN Brasil.

„Nimeni nu-mi explica nimic, nu știam de ce nu mai sunt folosit. Mă antrenam la maximum, trăgeam mereu de mine, și la meciuri stăteam în tribună, de cele mai multe ori. Mă întorceam acasă trist”. 

„Nu mai poate rămâne aici”

Emery n-a vorbit cu el. Oficial, nu mai avea loc pe teren pentru că Neymar și Mbappé, de-abia transferați, nu puteau lipsi. În culise, s-a zvonit că Lucas e „cârtița” din vestiar și că acesta ar fi adevăratul motiv al absenței sale prelungite. Iar antrenorul aproape că l-a forțat să plece în ianuarie 2018.

„Nu mai poate rămâne aici”, a anunțat Unai la acea vreme. Și Lucas s-a transferat la Tottenham, chiar dacă PSG a pierdut 12 milioane din transferurile sale.

Astăzi, este un erou. „Întotdeauna am crezut în calitățile mele”, afirmă brazilianul. El a calificat Spurs în prima sa finală de Champions League.

„Oricât de mult eram criticat, știam că pot juca la un club mare. Fotbalul e incredibil. A fost meciul vieții mele. Al vieții noastre”Lucas Moura, atacant Tottenham"

„Moura e un super erou. A reușit un hattrick incredibil. Îl merită, e un băiat extraordinar" Mauricio Pochettino, manager Tottenham

„Acest meci n-a avut nimic tactic. Doar inimă, atitudine și... Lucas Moura. E un erou. Sper că va avea o statuie la Londra” Christian Eriksen, mijlocaș Tottenham

5 jucători au înscris 3 goluri într-o semifinală de Ligă: Del Piero, Olici, Lewandowski, Cristiano Ronaldo și Moura

32.000.000 €este cota brazilianului Lucas Moura (a 9-a de la Tottenham), potrivit transfermarkt.de

Cum a evoluat cota lui Moura

  • 2011 (São Paulo) 10*
  • 2012 (São Paulo) 18
  • 2013 (PSG) 35
  • 2014 (PSG) 31
  • 2017 (PSG) 38
  • 2018 (PSG) 28
  • 2019 (Tottenham) 32
    * Sumele sunt exprimate în milioane de euro, potrivit transfermarkt.de

Lacrimile lui Lucas

Clipe emoționante la sfârșitul meciului. Un jurnalist i-a arătat un filmuleț la zona mixtă, un filmuleț cu minunata reacție a comentatorului brazilian după al treilea său gol. Și Lucas nu și-a putut stăpâni lacrimile.

 

CITEȘTE ȘI:

AJAX - TOTTENHAM 2-3 // Reacții sincere din tabăra englezilor: „N-a fost nimic tactic! Am câștigat cu inima și cu Lucas Moura”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
serg_iordan
serg_iordan  •  09 Mai 2019, 19:40
Postat de alexzece pe 09 Mai 2019, 14:32

Tu cunosti numarul "eliminatorii"?

Și cam cu cine jucase 21 de meciuri eliminatorii?

serg_iordan
serg_iordan  •  09 Mai 2019, 19:39
Postat de dinamo_fan pe 09 Mai 2019, 13:14

a fost meci eliminatoriu ala sau in faza grupelor ?

Conteaza?... oricum 21 de meciuri eliminatorii cam cu cine au fost jucate?

poptcat
poptcat  •  09 Mai 2019, 15:41

@france.for.you Pare si inteligent, daca e sa te uiti dupa ce nevasta si-a ales. According to Brazilian press, Larissa is a studious girl that comes from a very wealthy family in Sao Paulo. She holds a business degree too

Vezi toate comentariile (11)
Comentează