INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX - VALENCIA 0-1

AJAX - VALENCIA 0-1 // „Sfârşitul unei ere?” » Presa din Olanda se teme după eliminarea lui Ajax: „Liga s-a transformat în coșmar”

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 15:33

Ajax, semifinalista ediţiei trecute a ratat lamentabil ieşirea din grupe, pierzând cu Valencia, 0-1. Mutările verii și-au primit decontul. „Visul s-a sfârşit, Ajax nu rezistă în top! Să ne pregătim de marele exod”, se tem olandezii.

Ajax avea nevoie de un singur punct pentru a ajunge în primăvara Ligii, dar a dat marţi fail (0-1 cu Valencia). Semifinalista ediţiei trecute s-a blocat parcă în faţa propriiilor fani şi n-a putut anula reuşita lui Rodrigo, deşi a avut posesia şi o mulţime de şuturi.  

Dincolo de banii mulţi pierduţi, „lăncierii” vor înfrunta şi un moment de răscruce. „Eliminarea din elita Europei ar putea însemna sfârşitul unei ere sau, într-un caz mai negru, chiar o dezmembrare a echipei. Visul s-a sfârşit, n-am rezistat în top, nu ne-am impus ca o valoare fixă! La finele acestei stagiuni ar putea veni marele exod!”, sună previziunea sumbă făcută de editorialistul Sjoerd Mossou. 

Veltman: „E vina mea” 

„Eşecul cu Valencia riscă să producă o stagnare în creşterea sperată şi un inevitabil recul. Rămâne de văzut cât va mai continua Erik ten Hag, însă e greu de crezut că Tagliafico, Onana, Van de Beek, Ziyech şi Neres nu vor pleca la vară. S-a simţit diferenţa între titulari şi rezerve, între Promes şi Noa Lang, şi ce complicat e să găseşti pe piaţă piese de schimb de valoare. Edson Álvarez a dezamăgit enorm, iar Lisandro Martínez va ajunge probabil un jucător mare, dar nu poate fi niciodată Frenkie de Jong”, a scris Voetbalprimeur. 

Eroarea de la gol a lui Veltman este emblematică: „E vina mea, credeam că Ferrán Torres trage, dar a pasat printre”. 

Dau vina pe Turpin! 

Ca de obicei după eşecuri în ultima vreme, presa olandeză l-a scos ţap ispăşitor pe arbitrul Clement Turpin: „A distrus fotbalul, arătând opt cartonaşe galbene în ultimul sfert de oră. Francezul a fost un mare rahat, le-a permis spaniolilor să tragă mult de timp şi să sporească frustrarea lui Ajax"”, l-a criticat Algemeen Dagblad.  

„Liga a oferit atâta plăcere şi euforie lui Ajax în ultimul an şi jumătate, dar s-a transformat în coşmar. Gândul a zburat la semifinala şi dezastrul produs de Moura. Din nou ne era suficient egalul, dar am cerut prea mult” 
De Volkskrant, cotidian olandez 

„Ajax a presat mult şi Ziyech a fost foarte aproape de egalare, dar n-a mai fost precisă ca în tur. Valencia a supravieţuit şi e din nou între granzi. Performanţa olandezilor din sezonul trecut nu a fost decât o excepţie” 
ABC, cotidian spaniol  

18 la sutăa fost randamentul ofensiv al lui Ajax, care a cadrat 3 din cele 17 şuturi cu Valencia. Cea mai proastă rată din august 2017 în Ligă (13% cu Rosenborg)

Vezi și:

VIDEO Frenkie de Jong, moment emoționant la finalul meciului! Cum a reacționat când a văzut că Ajax a fost eliminată

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează