INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - REAL MADRID

Antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano la Sporting: ”Ronaldo e Mozartul fotbalului”

Cristiano Ronaldo, diamantul cel mai prețios dat de Sporting fotbalului mondial
Cristiano Ronaldo, diamantul cel mai prețios dat de Sporting fotbalului mondial

Articol de - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2016 00:00

Aurelio Pereira, antrenorul care l-a descoperit la 11 ani la Sporting, îl compară cu ilustrul compozitor austriac: ”Cristiano are un talent nativ, dar trebuia lucrat ca să ajungă geniu”.

L-a depășit, în aproape toate statisticile, pe celebrul Alfredo Di Stefano, iar superlativele încep să se extindă și către domeniul artei. Pentru că Ronaldo a transformat fotbalul în artă, comparațiile îl fac un muzician al balonului.

O afirmă antrenorul de la Academia lui Sporting, care l-a descoperit pe puștiul-minune în 1996. "Cristiano este un Mozart al fotbalului", declară Aurelio Pereira în AS.

Până să fie promovat de Boloni la prima echipă a "leilor", Ronaldo l-a uimit pe tehnician. "Se spune că la șase ani Mozart avea deja 3.500 de ore de lecții de pian. Așa e și Cristiano, un talent nativ, dar pe care l-a lucrat mereu. Doar talentul n-ajunge pentru a deveni geniu, e nevoie de exercițiu.

La început, nu era un golgeter, ci un jucător de tot terenul. S-a transformat prin antrenamente și s-a adaptat la ceea ce valorează mai mult. Copilul Ronaldo era mai artist, bărbatul e mai atlet. Și-a remodelat corpul la ceea ce se caută azi. Mai puțin fotbal bazat pe fantezie și mai mult fizic".

"Ronaldo e prototipul voinței și al perseverenței, elemente fundamentale pentru a deveni star. S-a născut cu calități deosebite, însă mai târziu îți trebuie voinţă"
Aurelio Pereira, șef Academie Sporting

"Cristiano respectă scrupulos orele de odihnă. Timpul de somn e fundamental pentru recuperare, mereu s-a preocupat de asta între meciuri și antrenamente"
Aurelio Pereira, șef Academie Sporting

25.000 €este suma plătită pentru Ronaldo de către Sporting. În fapt, o datorie lichidată astfel de Nacional Madeira, care l-a trimis pe Cristiano la probe

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10206056252507072
Gherhard Robert  •  23 Noiembrie 2016, 11:09

Pai ce sa spuna si el..***..nu a mai drblat pe nimeni de vre o 3 ani..are bulan cu carul..gol din lovitura libera deviata 11 m si gol xu poarta goala..cu atletico..mama toti la ti scos drept cel mai mare..piticul da goluri paseaza decisiv dribleaza..face tot jocul la barca..bun..al nu e *** nu si cearta colegii ca nu i dau pase nu face figuri..***...mama mama ce nebuni de oameni..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează