INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ZENIT - APOEL 0-0

Apoel i-a arătat Oţelului cum se reuşeşte în Ligă » 23 şuturi, 6 goluri, 9 puncte

Gustavo Manduca, golgeterul ciprioților cu două reușite, Ailton și Charalambides (de la stînga la dreapta) visează la Real și
Barcelona. FOTO Reuters
Gustavo Manduca, golgeterul ciprioților cu două reușite, Ailton și Charalambides (de la stînga la dreapta) visează la Real și Barcelona. FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2011 20:24

Prima echipă cipriotă calificată în ”optimi”, target pe care noi nu l-am atins de la rebranduirea competiţiei, în '92, a dovedit o eficacitate italiană

După FC Copenhaga, sezonul trecut, Apoel Nicosia e a doua echipă ce contrazice clişeul potrivit căruia cei mici sînt în Ligă doar din încăpăţînarea lui Platini de a da o şansă şi lumii a treia. Iar pentru reprezentantele noastre, acum Oţelul, e cel mai bun exemplu de cum poţi reuşi în competiţia bogaţilor şi cu bani puţini.

Cu un lot de aceeaşi valoare cu al gălăţenilor, din care românii îl ştiu doar pe ex-giuleşteanul Urko Pardo, şi-un buget ceva mai răsărit, ciprioţii au dat lovitura cu o atitudine pozitivă şi un spirit de grup ieşit din comun.

VIDEO Vezi aici rezumatul meciului Zenit - Hapoel şi toate golurile marcate în Champions League!

Într-o grupă cu trei recente laureate în Europa League, Porto (2011), Şahtior (2009) şi Zenit (2008), atuul lui Apoel a fost eficacitatea, demnă de-o echipă italiană: 23 de şuturi la poartă (15 cadrate), 6 goluri, 9 puncte. Comparativ, Galaţiul are dublul şuturilor la poartă!, dar e corigentă acolo unde era esenţial: 3 goluri, 0 puncte.

"Sîntem mici, dar avem inimă mare şi o dorinţă imensă de a reuşi"
Ivan Jovanovici, antrenor Apoel

"Am glumit cînd am anunţat că vom face nouă puncte în Ligă"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

CIFRELE DIN LIGĂ
Criterii Apoel Oţelul
Şuturi la poartă 23 47
Şuturi pe poartă 15 19
Şuturi "afară" 8 28
Goluri 6 3
Puncte 9 0
Posesie 43% 40%
Faulturi 76 90

Bugete
Apoel 7 milioane de euro
Oţelul 5 milioane de euro

Valoarea lotului
Apoel 16,6 milioane euro*
Oţelul 16,8 milioane euro
*Sumele sînt conform transfermarkt.de

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (10)
bianchi
bianchi  •  25 Noiembrie 2011, 13:53
Postat de pexibaniaz pe 25 Noiembrie 2011, 11:43

Nu am nimic cu Otelul. Poate daca ar fi avut un pic de noroc ar fi strans cateva puncte. Fie ca a luat campionatul pe blaturi, fie ca nu, faptul este deja consumat. Cred ca sunt alte bube negre in campionatul nostru. Lumea chiar crede ca fotbalul este mereu la fel. Astazi echipa are o conditie fizica buna, maine nu o mai are. Azi poata sa bata orice echipa, maine isi ia bataie de la una de divizia C, si tot asa. Nu poti spune ca Mancester, Benfica, sunt echipe de batut. Basel, este o echipa accesibila, dar totusi are jucatori buni. Frei este un atacant de clasa, care face cat jumatate din lotul Otelului. Asta e, oricum felicitari pentru participare!

Bravo!!Succes cu Lazio!

ronaldo666
ronaldo666  •  25 Noiembrie 2011, 12:43

nu vreau sa iau din merita cipriotior dar au avut adversari mai usori iar apoel nici nu era in calcule asta a fost sh greseala celor 3 castiogatoare de uefa care isi faceau probleme intre ele iar jucatori de la apoel sunt jucatori aflati la finalul carierei in mare parte care iau bani multi akolo oricum e meritul lor bv lor sper sa ajunga in finala:))

many_steaua
many_steaua  •  25 Noiembrie 2011, 12:01
Postat de oxigendc pe 25 Noiembrie 2011, 11:49

Bine ca esti tu destept! Si ai tai sunt mai buni... 0-5 cu Neica-Maccabi-Nimeni! Sa fii mandru de ai tai! =))

Noi am adus puncte la greu pentru România . Fotbalul romanesc a fost bine reprezentat de Steaua peste hotare pe când de echipa ta nu a auzit nimeni. Toată tara stie ca ati furat ca porcii titlu de campioana, împreuna cu Mafia Sandu-Stan-Dragomir-Avram și ca dacă sunt cercetați banii de la UEFA se va descoperi cum au fost împărțiți intre acești mafioți ordinari. Stan este un mafiot cu tupeu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează