INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPORTING, 23 AUGUST, 21:45, PROTV, DOLCE SPORT, GSP.RO

Atenție, FCSB! S-a trezit Bas Dost, Thunderstruck: 37 de goluri din 74 marcate de Sporting în campionat

Bas Dost // Foto: Guliver/Getty Images
Bas Dost // Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 21 august 2017 10:24

Atacantul olandez Bas Dost a înscris jumătate din golurile "leilor" cu el pe teren din august 2016, doar 8 din penalty! Are 3 reușite în 3 meciuri jucate în actuala ediție Liga Sagres: ultimele două, sâmbătă, la 5-0 cu Guimaraes

De fiecare dată când olandezul înscrie, pe "Alvalade" începe nebunia. La difuzoare se lansează refrenul din Thunderstruck, eterna melodie a lui AC/DC, și pe acest fundal aproape 50.000 de fani alb-verzi scandează: " Bas Dost, Bas Dost". A devenit o emblemă pentru Sporting.

Un atacant atipic, foarte înalt și foarte slab (1,96 m și 78 kg), în stilul lui Peter Crouch, care nu are o tehnică prea bună, contrar tradiției vârfurilor batave - pare stângaci, ai impresia de multe ori că se lovește mingea de el -, dar care simte golul, intuiește derularea fazei și se poziționează excelent pentru a finaliza. "De multe ori, nici nu zici că mai e pe teren, ai uitat de el și, dintr-o dată, apare și marchează", spune un jurnalist portughez.

După un început tăcut de sezon (inclusiv în turul cu FCSB), Dost a ieșit din nou la lumină, la 5-0 cu Guimaraes. Două reușite (3 în 3 meciuri în 2017-2018): prima cu capul, din mijlocul careului mare, după un corner. A doua, singur cu portarul, la assistul lui Coentrão. Primind nota 8 în O Jogo, cea mai mare.

De când a semnat cu "leii", pe 28 august 2016 (contract de 4 ani), olandezul a strâns 37 din cele 74 de goluri marcate de Sporting în Liga Sagres cu el pe gazon. Exact jumătate! Și numai 8 din penalty. 

10.000.000 €a costat Bas Dost în 2016, când s-a transferat de la Wolfsburg

16.000.000 €este cota atacantului olandez, potrivit site-ului transfermarkt.de

  • FCSB - Sporting Lisabona se joacă miercuri, 23 august, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Dolce Sport și LookTV.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează