INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO - CHELSEA

UPDATE Alte două orașe au intrat în cursa pentru a găzdui Atletico - Chelsea » O a treia variantă ar fi ca partida din optimile Ligii Campionilor să se joace pe Arena Națională

Atletico Madrid - Chelsea, meci din Liga Campionilor, s-ar putea juca la București, pe Arena Națională
Atletico Madrid - Chelsea, meci din Liga Campionilor, s-ar putea juca la București, pe Arena Națională

Articol de , , - Publicat luni, 08 februarie 2021 22:00 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 22:23

În contextul pandemiei de coronavirus, Atletico Madrid nu va putea să dispute meciul cu Chelsea din „optimile” Ligii Campionilor pe propriul stadion. Luni trebuie să comunice o alternativă celor de la UEFA. Echipa lui Diego Simeone e nevoită să aleagă o țară din Europa centrală. Potrivit AS, meciul s-ar putea juca la București, pe Arena Națională.

Londonezii nu au permisiunea să călătorească în Spania, din cauza măsurilor anti-COVID-19 adoptate în Regat. Astfel, duelul programat pe 23 februarie în Liga Campionilor va trebui să se desfășoare într-o altă țară, conform măsurilor în vigoare.

UPDATE, ora 22:00 » A apărut și varianta Genova

Cotidianul spaniol AS vine cu ultimele informații: Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid, ar vrea ca meciul să se dispute la București, unde a câștigat Europa League cu gruparea madrilenă în 2012, dar alte persoane implicate în luarea deciziei înclină către o nouă variantă, Genova, Italia, pentru că e mai aproape.

Spaniolii mai speră totuși să se poată juca chiar pe Wanda Metropolitano. Cel mai probabil, mâine se va lua decizia. Bucureștiul rămâne pe listă, alături de Varșovia.

UPDATE, ora 17:30 » Varșovia intră în cursă

Varșovia a intrat și ea în cursa pentru găzduirea meciului Atletico Madrid - Chelsea, iar Sky Sports notează că orașul polonez ar fi favorit în acest moment.

UPDATE, ora 12:10 » UEFA s-a interesat la FRF de disponibilitatea Arenei Naționale

UEFA s-a interesat la Federația Română de Fotbal dacă Arena Națională este disponibilă pentru data de 23 februarie, când are loc partida dintre Atletico Madrid și Chelsea. Cu o zi înainte de meciul din optimile Ligii Campionilor, este programată confruntarea dintre FCSB și Chindia Târgoviște (Liga 1). 

Dacă Arena Națională va găzdui duelul din Liga Campionilor, meciul din campionatul României nu poate fi reprogramat și se va disputa pe alt stadion. Cel mai probabil, FCSB va alege arena celor de la Astra Giurgiu, unde s-a jucat și partida din turul Ligii 1 dintre cele două formații, câștigată de trupa pregătită de Toni Petrea, scor 2-0.

UPDATE, ora 11:45 » Atletico Madrid - Chelsea se joacă 90% la București

Sursele autorizate din cadrul Federației Române de Fotbal au confirmat pentru Gazeta Sporturilor că partida din optimile Ligii Campionilor dintre Atletico Madrid și Chelsea se va juca în proporție de 90% pe Arena Națională. Echipa lui Diego Simeone a ales stadionul din București în detrimentul arenei din Tallinn, Lillekula Stadium. Spaniolii trebuie să îi anunțe pe cei de la UEFA în cursul zilei de azi.

Arena Națională și Lillekula Stadium nu sunt singurele opțiuni luate în calcul de UEFA.

Atletico - Chelsea, la București?!

Publicația AS informează că Atletico s-a gândit deja la două variante de rezervă pe care le va comunica luni celor de la UEFA: Arena Națională (București) sau Lillekula (Tallinn). Dintre aceste arene s-ar alege locul de desfășurare al duelului Atletico Madrid - Chelsea, în cazul în care regulile nu vor permite desfășurarea meciului pe Wanda Metropolitano.

Atletico Madrid - Chelsea se poate juca la București, pe Arena Națională

Deși Marea Britanie și Spania sunt pe lista galbenă, delegațiile sportive nu vor fi obligate să stea în carantină 14 zile la intrarea în România. 

Conform informațiilor obținute de Gazeta Sporturilor, până în acest moment Atletico Madrid nu a depus o cerere oficială pentru a beneficia de cel mai mare stadion din România. Surse apropiate de FRF nu exclud însă această opțiune. În orele următoare urmează să se ia o decizie finală.

Atletico Madrid a câștigat Europa League la București

Atletico Madrid are aminitri plăcute în legătură cu Arena Națională. În 2012, gruparea din capitala Spaniei a învins-o la București pe Athletic Bilbao, scor 3-0, în finala Europa League. Evenimentul a fost un succes din punctul de vedere al organizatorilor, stadionul fiind populat la capacitate maximă - 52.347 de spectatori.

UPDATE Alte două orașe au intrat în cursa pentru a găzdui Atletico - Chelsea » O a treia variantă ar fi ca partida din optimile Ligii Campionilor să se joace pe Arena Națională

Citește mai multe articole de actualitate:

RB Leipzig - Liverpool, mutat la Budapesta » Care este motivul

Gabi Tamaș, fotbalistul lui FC Voluntari! Anunțul oficial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
rumunek
rumunek  •  08 Februarie 2021, 12:39

Acum unde sunt domnișorii ziariști să interpreteze ordonanța de vineri în ce priveste condițiile d Eintracht și carantinare a persoanelor care vin din UK? S-au blocat telefoanele, nu mai răspunde DSP? Dar dacă nu e cu FCSB nu e panică. Apropo Remuse, câți fotbaliști de la FCSB sau de la echipele cu care a jucat în primele etape s-au îmbolnăvit din cauza cantonamentului lor în Turcia? Eu am aflat doar că la Sepsi sunt probleme mari, dar cu ăia a jucat în decembrie. Oare unde or fi făcut ei pregătirea? Nimic, nici o investigație, avem alte griji.

toss
toss  •  08 Februarie 2021, 12:13
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 08 Februarie 2021, 10:33

La Madrid nu au voie dar la Bucuresti... Mda! Cu alte cuvinte ce gunoaie se arunca in restul Europei vin in Romania? Ce mare bucurie o fi? Oricum se joaca fara spectatori. Doar asa, ca suntem si noi bagati in seama trebuie sa dam din codita si sa ne guduram?

Chiar vroiam sa scriu ce ai zis tu...echipa spaniola, fanii lor, jucatorii lor, si ei nu vor sa joace la ei...mai bine expediaza la altii, sa dea altora batai de cap cu teste si masuri sanitare...Burleanu cu 6 maine o sa ia meciul.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  08 Februarie 2021, 10:33

La Madrid nu au voie dar la Bucuresti... Mda! Cu alte cuvinte ce gunoaie se arunca in restul Europei vin in Romania? Ce mare bucurie o fi? Oricum se joaca fara spectatori. Doar asa, ca suntem si noi bagati in seama trebuie sa dam din codita si sa ne guduram?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close