INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BARCELONA 1-1

Seară neagră în Liga Campionilor » Barcelona, performanță negativă după 14 ani

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 08:41 / Actualizat joi, 11 martie 2021 09:21

PSG a eliminat-o pe Barcelona din optimile Champions League, după 1-1 în manșa retur, disputată pe Parc des Princes, și a fost pentru prima dată după 14 ani când formația „blaugrana” a părăsit competiția în această rundă.

O nouă „remontada” nu a mai fost posibilă în această ediție de Liga Campionilor. În urmă cu patru ani, Barcelona câștiga cu 6-1 pe Camp Nou și se califica în sferturile competiției, după ce PSG a zdrobit trupa catalană în meciul tur, scor 4-0. Pe Parc des Princes, duelul dintre PSG și Barcelona s-a încheiat nedecis, 1-1, dar parizienii au câștigat manșa tur cu 4-1 și s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În minutul 30, Kylian Mbappe a deschis scorul la Paris, după ce a transformat fără emoții o lovitură de pedeapsă, iar „Donatello” a devenit cel mai tânăr marcator din istoria competiției care a înscris 25 de goluri. Scorul final a fost stabilit de Lionel Messi. Superstarul argentinian și-a demonstrat clasa și a restabilit egalitatea pe tabelă cu o execuție magistrală de la 25 de metri.

Ultima dată când Barcelona a fost eliminată în optimi

În sezonul 2006/07 a fost ultima dată când Barcelona a părăsit „masa bogaților” în faza optimilor. Liverpool elimina Barcelona, după ce s-a impus în manșa tur de pe Camp Nou, într-o partidă arbitrată de Kyros Vassaras, președintele CCA din prezent. Deco a deschis scorul pentru trupa pregătită de Frank Rijkaard, dar cormoranii au întors soarta meciului prin reușitele lui Craig Bellamy și John Riise. În retur, Barcelona s-a impus la limită pe Anfield, scor 1-0, după golul înscris de Eidur Gudjohnsen, dar Liverpool s-a calificat datorită golurilor marcate în deplasare.

2004/05a fost sezonul când Barcelona a mai părăsit competiția în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Formatul actual al competiției s-a schimbat din sezonul 2003/04

Până în acest sezon, Barcelona a obținut 13 calificări consecutive până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, fiind cea mai lungă serie din istoria competiției.

Cristiano Ronaldo și Leo Messi, eliminați în „optimi” din Liga Campionilor

Este primul sezon al Ligii din 2004/05 încoace fără unul dintre Messi sau Ronaldo calificați în faza sferturilor de finală. Marți, Juventus a capitulat în fața lui Porto. În schimb, în „sferturi” vor fi Mbappe și Haaland, probabil următorii doi exponenți ai fotbalului european.

VIDEO. Remontada istorică de pe Camp Nou dintre Barcelona și PSG, scor 6-1

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Impresiile lui Ronald Koeman după ce Barcelona a fost eliminată de PSG: „Cu 2-1 la pauză totul era posibil”

Dezvăluiri despre viitorul lui Messi după eliminarea Barcelonei din Ligă: „Sunt 50% șanse să se întâmple asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează