INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „OPTIMI”

FOTO+VIDEO » Barcelona - PSG 1-4 » Mbappe s-a distrat cu Barca lui Messi! Catalanii, umiliți pe „Camp Nou”

PSG a zdrobit-o pe Barcelona, scor 4-1, în manșa tur a „optimilor” din Champions League! Kylian Mbappe, cu o „triplă”, a fost omul meciului. +24   FOTO
PSG a zdrobit-o pe Barcelona, scor 4-1, în manșa tur a „optimilor” din Champions League! Kylian Mbappe, cu o „triplă”, a fost omul meciului.

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2021 23:46 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 01:33

PSG a zdrobit-o pe Barcelona, scor 4-1, în manșa tur a „optimilor” din Champions League! Kylian Mbappe, cu o „triplă”, a fost omul meciului.

  • Returul de la Paris este programat miercuri, 10 martie, de la 22:00.

Programul complet din Liga Campionilor

Cel mai tare meci din „optimi” a început pe măsură, iar ocaziile semnate de Pedri ('14) și Icardi ('19) anunțau golurile de la jumătatea primului act. 

Mai întâi, Kurzawa a comis o greșeală uriașă și l-a împiedicat pe De Jong în careu. Penalty, a decis Kuipers, aprobat și de VAR. De la 11 metri, Messi a transformat impecabil și nu i-a dat nicio șansă lui Navas ('27)! 

Avantajul gazdelor a durat puțin, căci pasa genială a lui Verratti l-a adus pe Mbappe față în față cu Lenglet, la 10 metri de poarta lui Ter Stegen. Duelul campionilor mondiali en-titre a fost tranșat de starul parizienilor, care l-a executat ulterior pe goalkeeperul german cu stângul, la scurt ('32). 

Până la pauză, Kurzawa ('35) și Icardi ('45) i-au dat mari emoții lui Koeman, înmărmurit pe bancă. Reluări inexacte totuși, iar tabela indica 1-1 la finalul primei reprize. 

+20 FOTO

Barcelona - PSG 1-4 » Mbappe, recital în Catalunya

Parisul a dominat categoric și prologul actului secund. Numai mâna salvatoare a lui Ter Stegen l-a împiedicat pe Kean ('50) să-și aducă echipa în avantaj la capătul unei acțiuni colective de manual. Barca n-a avut replică, iar Mbappe a realizat „dubla” din centrarea trimisă de Florenzi și deviată de Pique ('65). 

Moise Kean, redutabil în Catalunya, a pus și el umărul la seara dezastruoasă a formației blaugrana. Italianul a profitat de o lipsă de marcaj inexplicabilă și a punctat pentru 3-1 la faza fixă bătută de Paredes ('70). 

Barcelona a căutat în zadar să reducă diferența pe final. Tot PSG a punctat. Mbappe a finalizat un contraatac-blitz cu o execuție splendidă, spre vinclu ('85). 

Parisul e marea favorită la calificarea în „sferturi”, în vreme ce Barca suferă încă o umilință în Liga Campionilor!

Barcelona - PSG 1-4 » FINAL

Live + Statistici

Barcelona - PSG » Echipele de start

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Pique, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Messi, Griezmann, Dembele
Rezerve: Neto, Pena - Braithwaite, Fernandes, Firpo, Mingueza, Pjanic, Puig, Trincao, Umtiti
Antrenor: Ronald Koeman

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Gueye, Paredes - Kean, Verratti, Mbappe - Icardi
Rezerve: Rico, Letellier - Rafinha, Bakker, Diallo, Draxler, Herrera, Kehrer, Michut, Danilo, Sarabia
Antrenor: Mauricio Pochettino

6 jucători care au evoluat pentru PSG și Barcelona

Urmărește AICI deznodământul confruntării Leipzig - Liverpool, cealaltă partidă din „optimile” Ligii Campionilor programată marți

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (30)
gabri80el
gabri80el  •  17 Februarie 2021, 19:28
Postat de enigmaticul pe 17 Februarie 2021, 10:21

Ăștia se umflă în pene după scorul de 4-1, și deja cred că au făcut meciu veții și vor câștiga Liga!! S-ar putea ca nici măcar finala să nu o joace.

Nu-i echipa mare Psg dar de cate ori i-a batut Barcelona apoi a iesit rau de tot sifonata :)))

radoo93
radoo93  •  17 Februarie 2021, 15:15
Postat de gogoas pe 17 Februarie 2021, 01:05

O .M are cei mai multi fani

In Paris? :-))

2528389220528911
Ionut Costache  •  17 Februarie 2021, 10:51
Postat de gabri80el pe 17 Februarie 2021, 03:08

aici cred ca in mare parte vina ii apartine lui Koeman.Se incapataneaza cu niste jucatori de parca sunt din Liga 1. Uneori imi da impresia ca este Piturca. Nu ma mai surprinde infrangerile Barcelonei.Suarez are 10 clase peste Griezman si totusi nu a avut loc in acest lot.Norocul celor de la Atletico :)).Chiar nu-i inteleg pe unii antrenori , si avem impresie buna despre olandez mai ales ca putea veni cu o filosofie bine conturata din Olanda.Acum inteleg de ce nici Ajax nu mai suporta acest antrenor.Pana si un antrenor roman ar fi fost mai intelept.

Total de acord ca plecarea lui Suarez e cea mai mare greseala din perioada lui Koeman. Dar lasa ca se bazeaza pe Trincao si Braithwaite... In plus, uneori pare ca acest antrenor nu e realist si nu intelege jocul... Cum se astepta ca va face fata cu apararea asta in fata lui PSG, cand aceeasi aparare (cu Roberto in locul lui Dest) a luat anul trecut 8 cu Bayern? Apoi tactica de joc parca a fost construita pentru a-l pune in valoare pe Mbappe: joc ofensiv lent si supraaglomerat, cu spatii mari in defensiva, numai bune pt contraatac. In plus, ofensiv Barca e extrem de usor de blocat: toata lumea cu ochii pe Messi. Asa, in trecut, macar aveau pe Suarez care bloca defensiva si care stia sa marcheze din jumatate de ocazie. Spre deosebire de Griezmann care nu da gol nici cu poarta goala...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează