INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA

Ce s-a întâmplat ultima oară când Barcelona a fost eliminată în grupe + Xavi, declarații la „cald”: „E momentul să începem de la zero”

Barcelona e OUT din Champions League / Sursă foto: Guliver/Getty Images +15   FOTO
Barcelona e OUT din Champions League / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 09 decembrie 2021 00:41 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 00:46

Barcelona a cedat fără drept de apel pe terenul lui Bayern Munchen, scor 0-3, și a fost eliminată din Champions League. Catalanii au încheiat grupa pe locul 3, astfel că vor evolua în „16-imile” de finală din Europa League.

  • Tragerea la sorți a meciurilor din fazele eliminatorii va fi pe 13 decembrie.

Într-un sezon de coșmar, Barcelona a fost neputincioasă și în deplasarea din Germania, fix în momentul în care formația blaugrana avea nevoie de victorie pentru a nu „retrograda” în Europa League. Misiune eșuată pentru trupa lui Xavi, care se mulțumește cu locul 3 într-o grupă accesibilă, din care au mai făcut Benfica și Dinamo Kiev.

Liga Campionilor » Cutremurul s-a produs: Barcelona a fost umilită la Munchen și e OUT din competiție! Manchester United s-a încurcat cu Young Boys. Toate echipele calificate mai departe
Etapa #6
Liga Campionilor » Cutremurul s-a produs: Barcelona a fost umilită la Munchen și e OUT din competiție! Manchester United s-a încurcat cu Young Boys. Toate echipele calificate mai departe

Barcelona își mută atenția către Europa League

Astfel, în plină reconstrucție, Barcelona speră că se poate reinventa în Europa League, competiție a cărei finală se dispută aproape de casă, pe Ramón Sánchez Pizjuán din Sevilla. Pe 13 decembrie, trupa lui Xavi își va afla adversara din șaisprezecimile competiției. 

Un eventual triumf al Barcelonei în Europa League ar avea dublă semnificație: câștigarea trofeului ar fi sinonimă și cu un loc în ediția viitoare din Champions League, mai ales că situația echipei în campionat e una îngrijorătoare pentru fani (locul 7 după 15 etape). 

Xavi, realist: „Un moment de cotitură pentru Barcelona!”

La „cald”, Xavi, antrenorul Barcelonei, a oferit primele explicații după ce echipa sa a părăsit Champions League

„Suntem Barcelona, iar acesta trebuie să fie un punct de cotitură pentru noi. Aceasta este realitatea, asta e situația din prezent, pe care o confruntăm cu demnitate, chiar dacă mă enervează. Astăzi începe o nouă eră, o nouă etapă. Trebuie să facem față. E momentul să începem de la zero

Obiectivul nostru e Champions League, nu Europa League și trebuie să muncim din greu. Nu-mi place cuvântul «eșec»”, a spus Xavi, conform Marca.

Este un sentiment de neputință, dar trebuie să încercăm să punem Barcelona acolo unde merită, iar acel loc nu e Europa League. Vom muncim mai mult să nu mai ajungem în situația asta.

- Xavi, antrenor Barcelona

Barcelona, eliminată din Champions League după 20 de ani

Catalanii se întorc în cea de-a doua competiție continentală după o pauză de două decenii. 

În ediția 2000-2001 din Champions League, Barcelona încheia pe 3 o grupă din care au mai făcut parte AC Milan, Leeds United și Beșiktaș. 

Rivaldo, Pep Guardiola, Xavi, Marc Overmars sau Patrick Kluivert făcueau parte atunci din lotul Barcelonei, care a mers în Cupa UEFA și s-a oprit în semifinale, învinsă de Liverpool.

+11 FOTO

Ilie Dumitrescu nu e surprins de prăbușirea Barcelonei: „E departe de echipa din trecut”

„Eu nu consider că e o surpriză, având în vedere tot ce s-a întâmplat la Barcelona în ultimul an. Barca trece printr-o perioadă de tranziție, e o echipă normală, departe de echipa din trecut. Îi va fi greu lui Xavi. Pentru mine, repet nu e o surpriză”, a comentat Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii „Fotbal European”, de la Digi Sport.  

Citește și alte știri de actualitate: 

Cutremurul s-a produs: Barcelona a fost umilită la Munchen și e OUT din competiție! Manchester United s-a încurcat cu Young Boys. Toate echipele calificate mai departe

Ninsoare ca-n povești la Bergamo » Meciul Atalanta - Villarreal, amânat!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
zorrozabal
zorrozabal  •  09 Decembrie 2021, 17:04

Eu tin cu Real Madrid de cand aveam 14 ani- iar in ultimii ani nici nu urmaream meciurile Barcelonei(in afara de cele din„El clasico”)scarbit de arbitraje-care dadeau lovituri si cartonase daca indraznea cineva sa se apropie la mai mult de un metru de Mesi(exact cum vedem cu „perlele”lui Becali)!Dar ii apreciez ca au intinerit echipa-chiar cu riscul de a nu mai se clasa pe loc de Champions league la finalul campionatului!Cu toate ca pot ajunge in grupe si daca vor castiga Europa league !

michael
michael  •  09 Decembrie 2021, 14:49

Mda....Să o credeți voi că ” Barcelona speră că se poate reinventa în Europa League”!! De fapt Europa League nici nu o interesează pe Barca! Cu siguranță va pierde primul sau al II-lea meci, pentru a ieși din competiție.

flosud97
flosud97  •  09 Decembrie 2021, 08:47

Puteti astepta cat vreti voi, dar nu va mai fi niciodata echipa care a fost, pe cand Real Madrid va fi mereu acolo sus si se va bate la campionat si CL

Vezi toate comentariile (5)
Comentează