INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  COEFICIENTUL ÎN PERICOL

Belgia s-a apropiat la 0,5 puncte de noi și probabil că nu vom mai avea echipă direct în Ligă

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00

Belgia s-a apropiat la 0,5 puncte de România în clasamentul coeficienților de țară în cupele europene la fotbal și probabil că ne va face vînt de pe locul 13!

La startul acestui sezon, România era implicată în războiul coeficienților, avînd ca adversare trei țări: Danemarca, aflată pe locul 12, Belgia, 14, și Scoția, 15. Ținta pentru toate cele trei țări era locul 12, cel care îți dă dreptul să înscrii o echipă direct în Grupele Ligii Campionilor, așa cum România a putut să facă mereu în ultimii trei ani, perioadă care a adus în România vreo 40 de milioane de euro!

După disputarea play-off-urilor, România mai are doar două echipe în grupele cupelor europene, iar la finalul sezonului zestrea se va împărți la 6, adică numărul formațiilor pe care le-am înscris la start. Belgia mai are trei echipe, toate trei în grupele Europa League, Anderlecht, Gent, Club Brugges, iar la final totul se va împărți la 5, nu la șase, așa că doar printr-un miracol vom rămâne deasupra Belgiei.

Peste danezi nu avem cum să trecem pentru că s-au distanțat la trei puncte în fața noastră, mai au două grupări în competiție, Copenhaga, în UCL, și Odense, în Europa League, dar și la ei zestrea se va împărți tot la cinci, ca și la belgieni!

Spuneam că miza este locul 12 pentru a putea merge sigur cu o echipă în grupele Ligii Campionilor, iar o a doua să susțină tururi preliminare. Totuși, chiar și locul 13 ți-ar da aceleași drepturi , dar cu o condiție: echipa care cîștigă Liga Campionilor să se califice direct în ediția următoare a UCL datorită locului ocupat în campionatul intern. Exact cum este cazul Interului în acest sezon.

Deci, de pe 13 ar fi șanse să avem echipă în UCL și în sezonul 2011-2012. Dacă România va pica însă pe locul 14, atunci singura șansă o reprezintă tururile preliminare! Din care se va pătrunde infinit mai greu în Liga Campionilor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
junior89
junior89  •  27 August 2010, 18:06

ba , nu mai comentati ca doar steaua si rapid au facut puncte in europa , pt ca din punctele aduse la coeficient romaniei , dinamo e la 4 procente de rapid . comentati aiurea , rapid a ajuns in sferturi o data si au facut 4 p in alta campanie , in timp ce dinamo a facut tot 4 puncte cand a ratat calificarea la marseille ( remember) a trecut de grupe dupa ce a jucat cu brugge besiktas tottenham si a iesit pe 3 anu' trecut . comentati degeaba

alenb
alenb  •  27 August 2010, 17:36

si inca o veste.. vicecampioana din sezonul asta nu va fi cap de serie nici macar in turul 3 preeliminar. Nici macar steaua. Vorbim de champions league 2011/2012.

crocodilu1982
crocodilu1982  •  27 August 2010, 16:29

://www.statisticifotbal.ro/coeficienti_uefa_12-13.htm

Vezi toate comentariile (47)
Comentează