INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND - PSV 2-0

Golurile lui Sancho și Reus o duc pe Borussia Dortmund în „sferturi”!

Duel aerian spectaculos în Dortmund - Eindhoven. Foto: Imago +15   FOTO
Duel aerian spectaculos în Dortmund - Eindhoven. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 19:55 / Actualizat joi, 14 martie 2024 00:28

Borussia Dortmund și-a adjudecat returul „optimii” cu PSV Eindhoven, scor 2-0, și merge în „sferturi”. Nemții remizaseră în tur (1-1). Pe Signal Iduna Park, Sancho a deschis scorul repede (3), iar Reus a închis tabela în prelungiri (90+5)

Borussia n-a pierdut niciun meci acasă în ultimele două ediții ale Ligii Campionilor și cu acest ascendent a plecat și în returul cu PSV Eindhoven (1-1 în tur). Deciși să rezolve problema calificării cât mai repede posibil, galben-negrii i-au luat efectiv pe sus pe oaspeții olandezi.

Jadon Sancho deschide scorul rapid pentru Borussia

Nici nu se așezaseră bine în teren că tabela arăta 1-0. Sancho, șut din fața careului de 16 metri, bară-gol. Era abia minutul 3! Șocați, jucătorii lui Peter Bosz, fost antrenor al Borussiei cu ceva ani în urmă, n-au fost capabili să reacționeze. Astfel că tăvălugul galben-negru a continuat să se rostogolească amenințător spre poarta lui Benitez.

Dacă la reluarea lui Fullkrug n-a fost nevoit să intervină (11), finalizarea lăsând de dorit, la șutul lui Malen, din careul mic, portarul argentinian și-a salvat echipa de la 0-2 printr-o intervenție cu piciorul.

Ofensivă fără „dinți”

Furia amfitrionilor s-a mai potolit ulterior, olandezii au reușit să echilibreze jocul, însă fără să-și creeze vreo ocazie notabilă. Borussia, în schimb, a lăsat tot timpul senzația că oricând și-ar putea dubla avantajul. Cel mai mare pericol pentru oaspeți, fostul lor jucător, Malen.

Bară Lozano!

Tabloul s-a schimbat considerabil după reluare. PSV a devenit mai insistentă, mai obraznică, odată cu intrarea lui Lozano. Mexicanul avea să producă de departe cea mai mare oportunitate a oaspeților, trasorul său lovind bara din dreapta lui Kobel (53).

Apoi Teze a fost și el aproape de 1-1, dar de data aceasta s-a opus portarul Borussiei.

Fullkrug a înscris, dar era în ofsaid. A rezolvat Reus

Nemții părea că au scăpat de emoții în minutul 73. Atunci când Fullkrug a trecut balonul dincolo de linia porții. Însă internaționalul german se afla în ofsaid. Unul milimetric, dar ofsaid.

Finalul? Borussia s-a retras cu toate liniile, mizând în față doar pe rapidul Adeyemi, intrat în partea a doua. Olandezii au presat, însă „îngerul” Kobel a rezistat eroic. N-au reușit să înscrie ei, a făcut-o Reus, în ultimele secunde ale prelungirilor dictate de arbitrul Daniele Orsato: 2-0. Și Dortmund este în „sferturi”!

Programul complet al optimilor Champions League

Borussia Dortmund - PSV 2-0

Borussia Dortmund - PSV, echipe de start:

BORUSSIA DORTMUND: Kobel - Sule, Can, Hummels, Maatsen - Özcan, Sabitzer, Malen, Brandt, Sancho - Füllkrug
ANTRENOR: Edin Terzic

PSV: Benitez - Teze, Schouten, Boscagli, Dest - Til, J. Veerman, Mauro Junior - Bakayoko, L. de Jong, M. Tillman
ANTRENOR: Peter Bosz

EURO GSP revine cu o nouă ediție spectaculoasă!

Alberto Boțoghină și Narcis Drejan analizează meciurile din „optimile” Ligii Campionilor: Atletico Madrid - Inter Milano și Borussia Dortmund - PSV.

EURO GSP te și premiază! Nu rata concursul nostru prin intermediul căruia poți câștiga mingea oficială din Liga Campionilor. Vezi regulamentul concursului AICI!

Emisiunea poate fi urmărită pe www.gsp.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei Sporturilor, pe Youtube, dar și la Radio Sport Total FM.

Detaliul principal este că vom merge la meciul de mâine cu un optimism obținut după rezultatul din meciul tur. Vom avea o seară minunată alături de fanii noștri și abia o așteptăm. Cel mai important lucru e să ne calificăm. Răspunsul îl vom da pe teren, sezonul nostru nu se încheie aici

Edin Terzic, antrenor Borussia

Meciul tur a fost deschis, foarte intens. Dortmund n-a prins prea des contraatacuri și am avut partida sub control, așa că e păcat că n-am dat și golul doi. Totul e încă posibil. Am arătat deja în acest sezon că putem obține rezultate importante în deplasare, mai ales când ne uităm cum am dominat meciul tur, prin posesie

Peter Bosz, antrenor PSV

Citește și:

Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli
Barcelona - Napoli 3-1
Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli
Arsenal - Porto, cea mai palpitantă „dublă” din optimile Ligii Campionilor » Raya a fost eroul calificării
arsenal - porto
Arsenal - Porto, cea mai palpitantă „dublă” din optimile Ligii Campionilor » Raya a fost eroul calificării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Martie 2024, 11:17

Dortmund merita sa cistige UCL in acest sezon.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează