INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA A / DORTMUND - ATLETICO 4-0

Borussia e din nou Golrussia » 35 de goluri în Bundesliga și în Ligă!

Articol de - Publicat joi, 25 octombrie 2018 10:03

Borussia Dortmund sperie Europa ca-n anii de glorie. Au înscris 35 de goluri în Bundesliga și în Ligă, în medie 3,1 pe meci, și sunt neînvinși în ambele competiții.

4-0 cu Atletico! 4-0! Echipa lui Diego Simeone n-a încasat niciodată în Liga Campionilor o înfrângere atât de drastică. Dar cu Borussia Dortmund, în acest sezon, nu-i de glumă. Noul antrenor, Lucien Favre, pare să le fi injectat galben-negrilor acea foame de victorii și de succes pe care o aveau în 2011 și 2012, anii ultimelor triumuri în Bundesliga, sau 2013, când au jucat finala Ligii cu Bayern (1-2).

Lider în Germania, Borussia, iată, face furori și în Champions League. Din nou. Și stabilește cifre la care fanii n-ar fi îndrăznit să viseze acum câteva luni, la startul stagiunii:

  • 6 victorii și 2 remize în 8 etape de Bundesliga, 3 succese la rând în Ligă, toate la zero, din 3 posibile
  • 5 victorii consecutive cu cel puțin 4 goluri marcate: 4 în campionatul intern, una în Ligă
  • 35 de reușite în Bundesliga (27) și în Ligă (8). În medie, 3,1 goluri pe meci!
  • 12 meciuri la rând cu gol înscris în Champions League. Îi mai trebuie unul pentru a egala recordul din 1997, când a și câștigat trofeul în finala de la Munchen cu Juventus (3-1).

Seria fără înfrângere din acest sezon le-a adus galben-negrilor și cea mai mare cotație din octombrie 2000, data intrării la Bursă. La start, o acțiune valora 11 euro, după care a scăzut aproape continuu. Acum s-a apreciat din nou: 9,09 euro. 

"Au fost foarte dinamici și eficienți. E atât de important să pui presiune pe adversar, să recuperezi mingea şi să ai o posesie rapidă, iar ei au fost extraordinari. Dortmund joacă excelent în acest moment, e foarte plăcut să îi urmăreşti, ca spectator"
Diego Simeone, antrenor Atletico

"De câteva săptămâni suntem într-o pasă bună și jucătorii tineri ar trebui s-o savureze și să învețe să prețuiască astfel de momente. Nu va fi mereu așa"
Marco Reus, mijlocaș Borussia

75 de milioane de €a investit Borussia în vară, în achiziții de jucători (12). Cel mai mult, 28 milioane de euro, a dat pe Diallo (Mainz)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vri7
vri7  •  25 Octombrie 2018, 10:33

Echte Liebe

Vezi toate comentariile (1)
Comentează