INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Un tânăr star al lui PSG, făcut praf după ce a ratat 5 ocazii cu Newcastle: „Un mielușel care nu poate nici să iasă din fermă"

Bradley Barcola (dreapta), la sfârșitul meciului PSG - Newcastle 1-1 Foto: Imago
Bradley Barcola (dreapta), la sfârșitul meciului PSG - Newcastle 1-1 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 14:16 / Actualizat miercuri, 29 noiembrie 2023 17:38

Bradley Barcola, 21 de ani, cumpărat cu 45 de milioane de euro în vară de la Lyon, contestat de cunoscutul jurnalist francez Daniel Riolo (RMC Sport) după ce a irosit nu mai puțin de cinci șanse de gol într-o jumătate de oră la PSG - Newcastle 1-1.

În vară, PSG a făcut o alegere surprinzătoare: l-a cedat pe Xavi Simons la RB Leipzig sub formă de împrumut până la sfârșitul sezonului, cumpărându-l în schimb pe Bradley Barcola, de la Lyon, cu 45 de milioane de euro. Doi jucători care evoluează pe același post, mijlocaș ofensiv sau aripă.

Bradley Barcola, două goluri influențate. Xavi Simons, 15!

Simons, 20 de ani, e mai tânăr decât Barcola (21) și mult mai bine apreciat (70 de milioane, față de 35 de milioane, cota estimată în cazul lui Bradley). În plus, olandezul e internațional A, cu 11 selecții. Titular în echipa batavă a lui Ronald Koeman. Francezul nu a debutat încă la naționala mare. Maximum atins de el a fost U21.

Decizia radicală care schimbă fotbalul! „Eliminarea temporară” a fost aprobată! 10 minute afară și pentru faulturi tactice!
REGULAMENT
Decizia radicală care schimbă fotbalul! „Eliminarea temporară” a fost aprobată! 10 minute afară și pentru faulturi tactice!

De la începutul sezonului, Xavi are 6 goluri și 9 assisturi în 20 de partide în toate competițiile la Leipzig. Și o medie de 78 de minute pe meci. În timp ce Barcola nu a înscris niciodată, reușind doar două pase decisive în 15 întâlniri la Paris (46 de minute în medie pe joc).

„Bradley Barcola are nivel de Youth League, nu de Champions League"

Marți seară, Bradley a intrat pe teren în minutul 62 la 0-1 cu Newcastle, în Liga Campionilor. Fără efect. A avut cinci mari ocazii de gol, toate irosite. Atât de tare l-a enervat pe Daniel Riolo încât jurnalistul francez a răbufnit în studioul RMC Sport, la emisiunea After Foot.

„Bradley Barcola are nivel de Youth League, nu de Champions League. Nu mi-a produs nicio emoție în acest meci. Dacă nu poate juca în Champions, atunci să joace la Youth", a declarat Riolo.

Atac la Bradley Barcola: „Nu poți să-ți bați joc de toate acele șanse de gol".

Consultantul RMC a adăugat: „Nu e el responsabil, ci Luis Enrique, pentru că are impresia că e capabil să evolueze în Ligă când e suficient să deschizi ochii în campionat pentru a observa că e doar un mielușel. Un mielușel care nu poate nici măcar să iasă din fermă".

A încheiat la fel de dur: „Vorbim de Liga Campionilor, nu de o partidă împotriva lui Clermont. În Champions, nu te poți comporta cum a făcut-o el. Nu poți să-ți bați joc de toate acele șanse de gol".

Gianluigi Donnarumma, cea mai mică notă în L'Equipe: 3. Fanii, și mai severi!

Nu doar Bradley Barcola a jucat slab la PSG contra lui Newcastle. Jurnaliștii de la L'Equipe l-au analizat cu cea mai mare severitate pe Gianluigi Donnarumma, notându-l cu 3 (calificative de la 1 la 10). L-au criticat mai ales pentru blocajul greșit la gol, a respins exact în fața lui Isak. Au susținut că în afara acelei situații a fost „spectator”. 

Mai mult. Într-un sondaj realizat pe site-ul L'Equipe, cititorii cotidianului francez i-au dat și ei cea mai mică notă. Media notelor acestora a fost 2,7 pentru Donnarumma, chiar mai mică decât cea oferită de ziariști.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cum a încercat Dani Alves să obțină reducerea pedepsei în cazul de viol. E posibil să nu-l ajute cu nimic la proces!
SPANIA
Cum a încercat Dani Alves să obțină reducerea pedepsei în cazul de viol. E posibil să nu-l ajute cu nimic la proces!
AC Milan e la un pas să iasă din Europa » Stefano Pioli, explicații pentru înfrângerea cu Borussia Dortmund
AC MILAN - BORUSSIA 1-3
AC Milan e la un pas să iasă din Europa » Stefano Pioli, explicații pentru înfrângerea cu Borussia Dortmund

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  29 Noiembrie 2023, 17:37

"în minutul 62 la 1-1 cu Newcastle" ??? PSG a egalat in 90+5 ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează