INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ ÎN LIGA CAMPIONILOR!

Campioana din acest an, ultima direct în grupe! » Mai greu în Ligă!

Articol de - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

Campioana României din 2012 va fi nevoită aproape sigur să joace două tururi preliminare pentru a ajunge în grupele Champions League.

Rămasă doar cu CFR Cluj şi cu Steaua în competiţie, România e la un pas să piardă şi locul 13 în clasamentul coeficienţilor UEFA. Aceasta ar însemna că din 2012 echipa campioană nu va mai fi calificată direct în grupele Champions League şi va juca două tururi preliminare pentru a ajunge între cele mai bune 32 de formaţii din Europa.

Momentan ne aflăm tot pe locul 13, cu un coeficient de 24,491, în timp ce Belgia, formaţia de pe 14, s-a apropiat ameninţător, avînd un coeficient de 24,4. În plus, belgienii au două avantaje faţă de noi: mai au trei echipe în competiţie şi numărul de puncte cîştigate se împarte la 5, şi nu la 6, cum este cazul nostru.

Locul 12 este deja departe. Danemarca s-a distanţat la 3 puncte de noi, cu un coeficient de 27,350.

Diferenţa dintre locul 13 şi locul 14
Cu toate că nici locul 13 nu asigură prezenţa în grupele Ligii Campionilor, există o situaţie în care campioana ţării de pe această poziţie poate prinde grupele fără să joace în preliminarii. Acest lucru se întîmplă dacă echipa care cîştigă Liga este calificată direct în grupe şi în urma locului ocupat în campionat. Campioana ţării de pe locul 14 nu are nici o şansă să prindă grupele Ligii fără să joace tururi preliminarii.

Pierdem şi o echipă în Europa League
Chiar dacă reuşim să terminăm pe locul 13, vom avea în Europa doar 5 echipe, şi nu 6 ca pînă acum. Două formaţii vor merge în Liga Campionilor şi trei în Europa League:
Locul 1    turul 3 preliminar CL
Locul 2    turul 3 preliminar CL
Cîştigătoare Cupei    play-off EL
Locul 3    turul 3 preliminar EL
Locul 4    turul 2 preliminar EL

Se ajunge uşor în grupe
Există şi o veste bună. Traseul în preliminarii nu va fi unul dificil pentru campioana României şi aceasta pentru că va intra pe tabloul campioanelor din ţările aflate pe locurile 13-53 în clasamentul UEFA. Din acest motiv, vom scăpa de adversari din ţări ca Anglia, Italia sau Spania. Pe tabloul cu echipe din aceste ţări va intra ocupanta locului 2 din Liga 1, aşa cum a fost cazul Urziceniului în acest sezon.

Mai avem echipă în Ligă un an
Sezonul viitor va fi ultimul în care avem sigur echipă în grupele Ligii Campionilor. La fel ca şi în acest sezon, în 2011 vom avea tot 6 echipe în cupele europene: două în Chmapions League, campioana direct în grupe, şi patru în Europa League.

31 din 53 este locul ocupat de România în clasamentul UEFA pe baza coeficientului din acest sezon, 1,833. Peste noi se află ţări ca Georgia, Azerbaidjan şi Ungaria

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
cfrclujole
cfrclujole  •  16 August 2011, 15:02
Postat de master_boy1981 pe 28 August 2010, 04:42

vai si ce rau imi pare ,sa nu se mai ingamadeasca toti pt primu loc doar pt malai, sa vedem atunci cine mai pupa CL ,pun pariu ca tot doar Steaua care a jucat mereu trecand de baraje nu ca alti mocca , la munca nu la intins mana ,oricum avem un fotbal de 2 lei

pai de ce nu ati castigat campiomatul ca sa mergeti si voi "moca" prin europa ca in grupe stim cu totii ca doar ciuca batailor sunteti !

marbostgms
marbostgms  •  28 August 2010, 14:11

Si doua echipe sunt prea mult la cata valoare au echipele noastre.

qwertt
qwertt  •  28 August 2010, 13:54
Postat de doru5 pe 28 August 2010, 08:58

pai daca unii sunt elliminati de haiduk ... ce pretentii de CL sa mai avem???? nemernici aia nu sunt in stare sa aduca puncte , si au stricat munca Stelei si a Rapidului. Si mai vor sa si ajunga direct in grupele CL ... desi ne-au facut de ras in EL. ....i-am vazut aseara cu "U" cat de buni sunt...deja au schimbat 2 generatii de jucatori de cand se pregatesc ptr CL!!!

Doar doua generatii au schimbat? Astia se pregatesc din 92-93, de cand e noul format CL.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close