INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC BASEL - CFR CLUJ 1-2

CFR a fost la 40 de minute de dezastru! » Cum se puteau duce pe rîpă 20 de milioane de euro

Articol de GSP - Publicat joi, 23 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 22 august 2012 23:23

Dacă Piccolo, aflat în stare de suspendare, nu era scos de pe foaia de joc în ultimul moment, clujenii puteau pierde meciul la ”masa verde” după o eventuală contestaţie a elveţienilor


Gafa de proporţii de la Basel îi putea costa pe clujeni 20 milioane de euro, atît cît vor încasa dacă vor ajunge în grupele Ligii Campionilor. Oficialii lui CFR l-au trecut pe foaia pe joc pe fundaşul Felice Piccolo, deşi acesta nu-şi ispăşise cele două etape de suspendare. Culmea ironiei, fundaşul italian fusese eliminat chiar în meciul de la Basel (0-1) din urmă cu două sezoane!

Click aici pentru rezumatul VIDEO al partidei!

CFR: "E lipsă de informare de la FRF"
Cum s-a ajuns la situaţia incredibilă de a completa foia cu un jucător fără drept de joc, retras apoi cu 40 de minute înainte de startul partidei? Oficialii clujeni cred că FRF a greşit cînd nu i-a informat despre starea de suspendare a jucătorilor lor. "Noi i-am pus pe listă şi la primul meci cu Liberec, iar cei de la FRF ne-au atras atenţia să nu-i punem pe listă pentru că sînt suspendaţi. Şi acum, cînd i-am pus pe lista de play-off, iar ne-au atras atenţia să avem grijă. Nu e o gafă a clubului, e o lipsă de informare de la Federaţie. Am fost induşi în eroare, plus că noi nu am găsit nicăieri în regulament şi nici cei de la UEFA nu au ştiut să ne arate unde scrie faptul că dacă nu e pus pe listă nu-şi ispăşeşte din pedeapsă", a explicat preşedintele Iuliu Mureşan la DigiSport.

Ce spune regulamentul
Regulamentul publicat pe site-ul UEFA e fără echivoc. La capitolul 11 - Jucători eligibili, articolul 18.01 specifică destul de clar condiţiile efectuării unei suspendări. "Pentru a putea participa la o competiţie UEFA, jucătorii trebuie să fie înregistraţi la UEFA, respectînd toate condiţiile pentru înregistrare. Doar jucătorii înregistraţi pot să-şi ispăşească o suspendare". Ultima frază confirmă practic că Piccolo, care nu fusese trecut pe lista UEFA în dubla cu Liberec, nu putea să-şi ispăşească din suspendare!

"Noi am întrebat la UEFA dacă putem să-l trecem şi cei de acolo nu au putut să ne ajute cu un răspuns clar"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

"Acest regulament al UEFA s-a schimbat pe parcursul anului, informarea ar trebui să se facă de acel departament din cadrul FRF"
Arpad Paszkany, patron CFR

FRF: "Singura responsabilitate e a lui CFR"
Ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, a demontat acuzele clubului clujean. "Regulamentul nu s-a schimbat în ultimul an. Responsabilitatea înregistrării jucătorilor eligibili aparţine clubului, nu e nevoie de nici o informare din partea FRF. Federaţia înştiinţează la începutul sezonului fiecare club despre suspendările dictate la UEFA, iar apoi totul cade în seama clubului. Nu e nevoie de nici o informare din partea FRF, nici măcar înaintea unui meci oficial", a replicat Zaharia.

Cine a fost la şedinţa tehnică?
La şedinţa tehnică, delegatul UEFA le atrage atenţia oficialilor că responsabilitatea completării foii de joc cu jucătorii eligibili pentru meci le aparţine în totalitatea cluburilor. Din partea CFR au participat directorul sportiv, Sandu Matei, directorul de relaţii internaţionale, Mihai Pop, şi Tudor Pop, directorul media şi marketing al clubului. Tudor Pop e fiul administratorului arenei din Gruia şi ofiţerul de presă din ultimii 4 ani, fiind singurul care a avut o reacţie după ping-pongul de la Basel cu Piccolo. "La şedinţa tehnică nu se discută despre eligibilitatea jucătorilor. Sînt abordate alte probleme, de ordin tehnic, organizatoric, ale meciului propriu-zis", a explicat Tudor Pop.

"Asta e foarte adevărat, că ne-a trecut glonţul pe lîngă ureche, dar bine că s-a rezolvat. Ar fi fost frustrant să pierdem meciul la masa verde"
Arpad Paszkany, patron CFR

"Nu este foarte clar cine a greşit, dar cert este că jucătorii trebuie să fie trecuţi pe lista UEFA pentru a-şi ispăşi pedepsele"
Tudor Pop, director marketing şi media CFR Cluj

"Nu am calitatea de a comenta declaraţiile oficialilor de la CFR Cluj, doar pot să vă spun că FRF a comunicat lista jucătorilor suspendaţi primită de la UEFA la începutul sezonului"
Paul Zaharia, ofiţer de presă FRF

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
cfrclujole
cfrclujole  •  24 August 2012, 17:21
Postat de vavact pe 23 August 2012, 14:01

De cine crezi tu că-ți bați joc cu prostiile astea? CFR joacă execrabil.

Bineinteles! In schimb toate celelalte echipe romanesti joaca minunat si fac furori prin Europa.....

cfrclujole
cfrclujole  •  24 August 2012, 17:18
Postat de alpin.... pe 23 August 2012, 22:24

CeFuRa este achipa arbitrilor, PDL-ului si UDMR-ului CeFuRa este cunoscuta in europa: THE BLATISII CeFuRa este rusinea clujului si a tarii

calmante, cava??:)

alpin....
alpin....  •  23 August 2012, 22:24

CeFuRa este achipa arbitrilor, PDL-ului si UDMR-ului CeFuRa este cunoscuta in europa: THE BLATISII CeFuRa este rusinea clujului si a tarii

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close