INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ - CELTIC // EXCLUSIV Mihai Popescu, dinamovistul care sfătuiește campioana: „Dan Petrescu sperie Celtic!”

Mihai Popescu în tricoul celor de la St. Mirren FOTO: Guliver/GettyImages
Mihai Popescu în tricoul celor de la St. Mirren FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2019 09:59

CFR Cluj și Celtic se înfruntă astăzi, de la 21:00, în prima manșă a turului III preliminar din Liga Campionilor. Mihai Popescu este fotbalistul român care știe, probabil, cel mai bine ceea ce poate formația din Scoția.

  • CFR Cluj - Celtic e astăzi, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport și Digi Sport 1.

Dinamovistul în vârstă de 26 de ani a jucat la St. Mirren în prima parte din 2019, fiind integralist în cele 21 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul grupării din liga scoțiană.

De două ori s-a confruntat cu "catolicii", cea mai puternică echipă învingând cu 2-0 și cu 4-0 St. Mirren, o grupare modestă ce de-abia s-a salvat de la retrogradare.

- Mihai, spune-ne cine sunt cei mai periculoși jucători ai scoțienilor de care CFR Cluj trebuie să se teamă?
- Eu îți spun de cei pe care-i știam din primăvară, au mai venit câțiva foarte buni și-n mercato de vară. Forrest, mijlocaș dreapta, zvârlugă și tehnic, Edouard, atacant penetrant, Christie, care a dat trei goluri în prima etapă la 7-0 cu St. Johnstone. Oricum, Celtic are 40 de jucători în lotul lărgit, are cu cine să joace. Și din ăia 40, jumătate sunt top.

- Este Celtic favorită, așa cum susține și Dan Petrescu?
- Cu tot respectul pentru români, da. Doamne ajută să se califice CFR Cluj, ca să mai îmbunătățim și noi coeficientul țării! Nu se pune problema de valoare, Celtic are fotbaliști foarte buni. Ei nu aduc nume, ci jucători care să joace foarte bine. Doar „dulăi”!

„Le e teamă de Dan Petrescu”

- Cum ar trebui să joace CFR Cluj ca să aibă șanse la calificare?
- Cam de 5 ori mai bine decât cu Maccabi. Eu cred că Dan Petrescu e genul de antrenor care pregătește bine partidele cu mize. Important, capital, vital, va fi să nu ia gol acasă, în primul meci. Dacă reușește să marcheze unul sau două goluri, va fi foarte bine pentru retur. Mă gândesc că echipa din Cluj se apără grupat, ar putea să mențină avantajul la retur. Noi, când am jucat acolo, ne-am apărat grupat, să-i lăsăm să joace doar cu centrări lungi.

- Care e forța lui Celtic? Mă refer la joc, pur și simplu.
- Joacă pe atac, dedublat, pe zona centrală. Stilul rapid, frontal, nu mai stă să scoată la margine, încearcă să rezolve doi contra unu sau unu contra unu. Au viteză, au tehnică atât cât să depășească adversarul.

- Te mai știi cu scoțienii, ei ce zic?
- Vorbeam cu cineva de acolo și-mi spunea, vă spun sincer, că fanii lui Celtic sunt un pic speriați de faptul că Dan Petrescu a bătut pe Rangers cu 4-1.

- În 2009. Își mai aduc aminte?
- Și-au reamintit acum. Dan Petrescu este un antrenor cunoscut și face meciuri foarte bune. Bine, și fanii lui Celtic consideră că ei sunt favoriți sută la sută, nu concep altceva decât calificarea.

- Cum e presiunea pe Celtic Park? Am văzut că au fost 59.000 de oameni cu St. Johnstone.
- Doamne... Cântă oamenii ăia ca la Elvis! Eu zic că la meci de cupele europene se strâng aproape 65.000 de oameni. La Cluj, e o pâine de mâncat cu Celtic. Și noi i-am simțit mai slăbuți acasă la noi, le-am pus mari probleme, iar St. Mirren era o echipă mai mică totuși decât CFR Cluj. Acasă, CFR trebuie să pună presiune pe Celtic, fiindcă la retur nu cred că va avea cum. În Scoția, au teren mare, se bazează pe joc cu posesie, oricum pe ei nu-i atacă nimeni acolo, poate doar Rangers. Publicul le cere posesie și spectacol. 

67.500.000 €este cota pe transfermarkt a lotului lui Celtic. CFR e cotat la 24,4 milioane de euro pe același site de specialitate

13.300.000 €a investit Celtic în transferurile verii: fundașul Jullien (8 milioane de euro), fundașul stânga Bolingoli (3,5 milioane de euro), fundașul dreapta Elhamed (1,8 milioane de euro)

Vezi și: Dan Petrescu, încrezător înaintea duelului cu Celtic: „Va fi un miracol, cum a fost câștigarea campionatului cu Unirea Urziceni”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close