LIGA CAMPIONILOR  ·  CFR CLUJ - DINAMO ZAGREB

CFR Cluj - Dinamo Zagreb 2-2 (5-6 la penalty-uri). VIDEO + FOTO Campioana României părăsește DRAMATIC Liga Campionilor!

CFR Cluj și Dinamo Zagreb se înfruntă astăzi, de la 21:00, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. +50 FOTO
CFR Cluj și Dinamo Zagreb se înfruntă astăzi, de la 21:00, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2020 21:00 / Actualizat joi, 27 august 2020 00:25

CFR Cluj a fost eliminată de Dinamo Zagreb, scor 2-2 (5-6 la penalty-uri), în turul 2 preliminar al UEFA Champions League. Campioana României ajunge în Europa League, direct în turul 3 preliminar. 

Echipa din Gruia a fost eliminată din Champions League după un meci epic în care a jucat 70 de minute cu un om în plus, cu o revenire in extremis, cu posibilitatea de a continua ca o supercampioană, dar croații și-au dovedit clasa și ferocitatea.

Cruyff avea o vorbă, mare la fel ca el: fotbalul e un joc simplu, fotbalul de calitate e cel care se joacă simplu. Echipele de calitate își permit și le iese să joace simplu. Și eficient. Joacă din prima. Faza de la golul ce le-a determinat pe rezervele lui Mamici să facă galerie precum ultrașii din Bad Blue Boys a plăcut ochiului, chiar dacă a produs amărăciune românilor. După un avertisment anterior, Ivanusec a primit mingea, l-a făcut din gleznă pe Boli, de-a căzut ca Sinan Pașa la Călugăreni, a șutat pe direcția lui Bălgrădean, doar că ex-fecesebistul a avut magiun pe mănuși și-a respins tocmai în față, de unde Gojak a deschis scorul. Mulți au scrâșnit din dinți gândindu-se la paradele suprarealiste, uneori, ale lui Arlauskis.

Pufi, când bine, când rău

Se adevereau spusele pesimiste ale lui Dan Petrescu, mai ales că oaspeții au mai avut o ocazie uriașă, instant. Într-o atmosferă de amical, fără glasul suporterilor în megafoane, "feroviarii" au apăsat accelerația la fazele fixe, la cornere, acolo de unde Deac (20) ar fi putut reechilibra duelul. Apoi, pasa livrată de Djokovici (26) n-a mai ajuns la Boli, Gavranovici fiind enervant de atent. După, exteriorul lui Burcă (37), dar Livakovici e cotat la 13 milioane de euro, are 9 selecții la vicecampioana mondială și e dorit în Serie A. Oricum, după ce-a comis-o la golul adversarilor, Bălgrădean a reușit să păstreze șansele pentru partea secundă, deviind de fiecare dată în transversală reluarea lui Orsici (39) și tentativa, de autogol, a lui Djokovici (41)

Seara gafelor portarilor

Totul sau nimic, și-a spus Super-Dan la pauză, efectele curajului s-au văzut imediat. Rondon (47) s-a descotorosit de Leovac, a fost la o palmă de gol. Arbitrul lusitan a fost darnic, penalty și eliminare pentru Dinamo, Debeljuh impresionându-l. Dar tocmai cel mai echilibrat jucător al CFR-ului a irosit șansa uriașă: Deac (52) a tras slab, portarul a respins, apoi Livakovici și-a mai demonstrat clasa încă o dată, când l-a blocat și pe Djokovici. După ce-a cules un sac de felicitări, croatul a comis-o mai ceva ca Bălgrădean: Pereira (64) a șutat de nervi, tăria execuției și norocul făcând ca goal-keeper-ul să scape mingea pueril. CFR-ul a băgat cărbuni, cu un om în plus, sperând să-i ofere lui Petrescu încă un miracol.

Să-ți stea inima!

Asta înseamnă să ai calitate, de aceea croații au vândut de peste 150 de milioane de euro în ultimii 5 ani. Și noi ne uităm cu jind la ei. Cu un om în minus, cum au avut o ocazie, cum au dat gol! Bălgrădean a scos cât a putut, la șutul lui Ademi - Boli a fost harcea-parcea! -, dar Kastrati (78), singur-singurel, a tras cu furie. Degeaba au acuzat ardelenii ofsaid. CFR are ADN de echipă occidentală, de aceea a câștigat trei campionate la rând. N-a renunțat nici când timpul se scurgea contra românilor și își pierduse luciditatea, iar tupeul și determinarea au fost răsplătite cu un gol cu sânge rece al lui Debeljuh (90+3), după un joc magistral al lui Rondon.

Și-au bătut joc de munca lor

În prelungiri, s-a jucat cu garda jos, feroce, cu puțină minte. Croații mai să-și dea autogol, Bălgrădean cu propriile sale probleme cu priza la balon, până la urmă un astfel de duel nu putea fi decis decât la penalty-uri. În urletele și huiduielile lui Omrani, Păun și compania celor ce n-au prins lista de 18, pe post de spectatori de lux. Bălgrădean n-a simțit absolut nimic, până când a blocat o dată și putea fi și bine. Doar că Golofca a tras stupid, fără inimă, fără cap. După ce-au rezistat eroic peste 70 de minute cu un om în minus, croații n-au mai ratat șansa oferită și i-au trimis pe clujeni în preliminariile Europa League după ce Boli a executat penibil ultimul penalty, încununând cea mai proastă evoluție din viața lui. 

9 șuturipe spațiul porții au avut croații în 120 de minute de joc, față de 6 ale românilor

10 cornereau avut elevii lui Petrescu, dublu față de cei din Zagreb

CFR Cluj - Dinamo Zagreb 2-2 (5-6 la penalty-uri)

CFR Cluj

  • Au marcat: Vinicius, Djokovic, Rondon, Susic, Deac
  • Au ratat: Golofca, Boli

Dinamo Zagreb

  • Au marcat: Petkovic, Leovac, Ademi, Stojanovic, Dilaver, Gvardiol
  • A ratat: Gojak

S-a terminat și a doua repriză de prelungiri! Urmează loviturile de departajare

min. 110: Bordeianu trimite o centrare înaltă. Rondon își domină adversarul, trimite cu capul, dar Livakovic reține. 
min. 109: Ocazie imensă pentru CFR. Deac pătrunde în careu, scoate mingea în spate, dar Rondon nu ajunge.

S-a terminat prima repriză de prelungiri!

min. 103:  Clujenii mută presiunea în careul advers. Șuturile lui Djokovic și Deac nu intră în poartă. 
min 98: CFR domină autoritar, profitând de omul în plus. Croații nu mai pot ieși din propria jumătate. 
min. 92: Bordeianu e avertizat pentru o simulare.

A început prima repriză de prelungire!

S-au terminat cele 90 de minute regulamentare! Urmează două reprize de prelungire!

min. 90+3, GOL CFR: Croatul Debeljuh duce partida în prelungiri!
min. 90: Elevii lui Dan Petrescu și-au pierdut luciditatea și nu reușesc să mai pună în pericol poarta adversă. 
min. 78, GOL Zagreb: un spațiu imens în defensiva lui CFR Cluj este fructificat de croați. Bălgrădean, rămas singur cu atacantul advers, respinge în lateral. Lirim Kastrati a fost atent pe recuperare și a marcat. 


min. 76: Burcă centrează periculos în fața porți, dar niciun jucător al campioanei României nu ajunge la timp. 
min. 72: CFR ajunge extrem de ușor la poarta lui Dinamo Zagreb. 
min. 64, GOL CFR: Pereira înscrie cu un șut puternic de la 18 metri, profitând și de eroarea portarului advers. 
min. 52: Ciprian Deac trage slab și ratează lovitura de la 11 metri. Mingea ajunge tot la jucătorii campioanei României, dar Livakovic intervine din nou salvator.


min. 47: Rondon are o incursiune bună, scapă de adversarul direct și șutează din unghi. Mingea trece puțin pe lângă poartă. 

A început repriza secundă! Dan Petrescu îl introduce pe Rondon în locul lui Alexandru Chipciu.

S-a terminat prima repriză!

min. 45: Incursiunea excelentă a lui Burcă e finalizată de Ciprian Deac cu un șut slab. 
min. 44: Ademi, căpitanul oaspeților, vede cartonașul galben pentru un fault comis asupra lui Djokovic. 
min. 41: Degringoladă în defensiva campioanei României. Mingea cade pe bară.
min. 39: Orsic trage tare de la 16 metri, din unghi. Bălgrădean se întinde și respinge spectaculos peste bara transversală. 
min. 37: Deac execută în zid, mingea ajunge la Burcă, iar șutul fundașului dreapta de astăzi e respins în corner. 
min. 36: Boli obține o lovitură liberă de la 36 de metri de poarta croaților. 

CFR Cluj - Dinamo Zagreb // preliminarii Liga Campionilor 2020+51 FOTO

min. 26: Încă o șansă importantă pentru CFR. Djokovic deviază pe spate la un corner, dar Boli nu ajunge la minge. Balonul i-a fost suflat în ultima clipă.
min 20: Ciprian Deac ratează o șansă mare de gol. Șutul său din 8 metri trece peste poartă. 
min, 19: Ivanusec șutează periculos de la marginea careului de 16 metri. 
min. 14, GOL Dinamo: O gafă în lanț a defensivei campioanei României duce la golul de 0-1. Gofaj profită inițial de alunecarea lui Boli, apoi de respingerea greșită a lui Bălgrădean. 
min. 12: Dinamo Zagreb are posesia în această perioadă a jocului, dar CFR stă impecabil în defensivă.
min. 6:​​​ Chipciu execută periculos o lovitură liberă. Djokovic e însă surprins în offside.​​​​


min. 1: Ciprian Deac creează panică în careul advers, după o aruncare de la margine. 

A început partida!

CFR Cluj - Dinamo Zagreb, echipele de start

CFR: Bălgrădean - Burcă, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Bordeianu, Pereira - Chipciu, Debeljuh, Deac
Rezerve: Sandomierski - Susic, Golofca, Hoban, Cestor, Itu, Rondon
Antrenor: Dan Petrescu

  • Dan Petrescu a surprins cu două mutări: Andrei Burcă, fundaș central de meserie, este folosit fundaș dreapta, în locul lui Susic. Atacantul Gabriel Debeljuh, proaspăt adus de la Hermannstadt, e la primul meci ca titular la CFR.

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Gojak, Ivanusec, Ademi, Orsic - Majer, Gavranovic 
Rezerve: Cavlina - Mogarrami, Kastrati, Petkovic, Tolic, Burton, Gvardiol 
Antrenor: Zoran Mamic

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj
Arbitru: Antonio Carvalho / Asistenți: Bruno Jesus, Nuno Pereira (toți din Portugalia)

„Trebuie să arătăm pe teren ceea ce putem face, nu la conferința de presă. Îl cunosc pe Ciprian Deac, cu al său picior stâng ce poate fi un adversar de temut. Stilul său de joc ne poate pune mari probleme. Nu ne gândim la drame, ci doar la cum să învingem. Șansele sunt 50-50 la sută, trebuie să ne impunem"
- Zoran Mamic, antrenor Dinamo Zagreb

VIDEO. Dan Petrescu, activ la antrenamentul oficial

Citește și alte știri despre CFR Cluj - Dinamo Zagreb: De ce ar fi fost ucisă tânăra din Jilava! Vecinul care a sunat la 112 a făcut mărturisiri dubioase
Libertatea
Comentarii (774)
Marcel Cazan  •  27 August 2020, 09:23

Poftim ???... eliminare DRAMATICA ???... Ca sa joci aproape TOT meciul in superioritate numerica si pe teren propriusi si sa NU fii in stare sa te califici in fata unei echipe de mina A TREIA, inseana ca sinteti o echipa de AMARITI DE MINA A SAPTEA INTR=UN CAMPIONAT DE MINA A ZECEA... Voi va numiti 'fotbalisti', bai amaritilor...

dansy  •  27 August 2020, 09:17
Postat de republicanapoca pe 26 August 2020, 21:41

Haha ha

Razi ca proasta in .........!

remarque  •  27 August 2020, 09:15

Croatii au lot mai bun decat CFR. Franarii au jucat totusi bine, au revenit in meci, alte echipe de pe la noi cad fizic si psihic cand sunt conduse. La penalty-uri s-a vazut diferenta de forta mentala, croatii au fost mai stapani pe situatie,desi au avut cateva executii slabe. Balgradean a gafat dar a si aparat cateva mingi grele, la penalty-uri nu este un specialist. Debeliuh bun, Rondon bun, au franarii nevoie de fundasi centrali mai in forma. Si pe flancuri Camora si Burca nu au rupt gura targului aseara. CFR este insa per anasamblu o nuca tare pana e Petrescu antrenor/manager, ce o fi. Sa-i vedem pe FCSB, Craiova si Botosani la ce nivel sunt.

Vezi toate comentariile (774 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
10:00 Tenis, WTA
Turneul din Dubai
Digi 2
11:00 Fotbal, Liga 2
Dunărea Călărași - Ripensia Timișoara
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
13:00 Fotbal, Liga 2
ASU Politehnica Timișoara - Metaloglobus
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
13:30 Fotbal, Serie A
Roma - Genoa
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
15:00 Fotbal, Liga 1
Astra - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Fulham
Eurosport
16:00 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Parma
Digi 3, Telekom 3
16:00 Fotbal, Serie A
Verona - Milan
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
16:30 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 2
17:15 Fotbal, La Liga
Atletico Madrid - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
18:30 Fotbal, Premier League
Manchester City - Manchester United
Eurosport
19:00 Fotbal, Serie A
Sampdoria - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
19:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Levante
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
20:30 Fotbal, Liga 1
FCSB - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:15 Fotbal, Premier League
Tottenham - Crystal Palace
Eurosport
21:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Granada
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet
Liga 1