INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR - LINCOLN

Scuzele găsite de Șumudică pentru problemele din joc: „Să nu le uitați pe astea!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 22:54 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 23:08

CFR Cluj a trecut, 4-1 la general, de Lincoln Red Imps în turul 2 preliminar din Liga Campionilor. După 2-0 în manșa secundă, Marius Șumudică a ținut să explice motivele pentru care echipa lui a avut emoții în multe momente contra campioanei din Gibraltar.

Toate detaliile despre CFR Cluj - Lincoln Red Imps, AICI!

  • CFR va juca în turul 3 preliminar cu Young Boys Berna (Elveția)

Marius Șumudică, prima reacție după CFR Cluj - Lincoln 2-0

„Am întâlnit o echipă bună, chiar dacă toată lumea se gândește că vine din Gibraltar. Au calitate acești fotbaliști, vor evolua în turul 3 Europa League și au asigurat play-off-ul din Conference, unde eu cred că au șanse. Vor avea viață grea cei care vor evolua pe sinteticul de la ei. 

Sunt bucuros că n-am luat gol, am văzut o liniște în jocul echipei. Am stat la adăpostul acelui 2-1 din deplasare. E greu să motivez echipa în aceste condiții. Nu e ușor să-i aduci cu picioarele pe pământ pe jucători, să le explici importanța calificării. Contează totuși că am câștigat.

Suntem prima echipă din România care a intrat în competițiile europene, am evoluat și în campionat, avem multe meciuri, avem și câțiva jucători accidentați, nu e ușor. Vom pregăti altfel meciul cu Young Boys sau Slovan din turul următor. 

Toată lumea vrea să marcheze, când ne preocupăm mai mult de faza ofensivă apar oportunități și pentru adversari. Nu uitați că am schimbat jucători, am schimbat o filosofie de exprimare. Probabil vom crește de la meci la meci, îmi doresc ca și celelalte echipe din România să se califice mai departe”, a declarat Șumudică la Look Sport+.

Ne-am calificat, dar vrem să mergem cât mai departe, lucrăm pentru a ajunge în Liga Campionilor. 

Adversarii nu aveau nimic de pierdut, au jucat mai relaxați. Acum vor veni adversari mult mai puternici, dacă jucăm ca azi cu siguranță nu câștigăm! 

Trebuie să ne adaptăm la stilul lui Mister, are principiile lui, e foarte bine. Noi trebuie să fim atenți și să învățăm cel mai repede ce să facem. 

Dar avem 6 puncte în campionat, suntem în grafic, suntem în al 3-lea tur preliminar din Champions League, dar într-adevăr putem și mai bine. 

Vrem revanșa cu Young Boys Berna, toată lumea știe de ce nu ne-am calificat atunci (n.r. CFR, care avea nevoie de victorie în retur pentru a se califica în şaisprezecimile de finală EL, conducea cu 1-0 în min. 90, când arbitrul a dictat un penalty controversat pentru elveţieni, arătând până la ultimul fluier trei cartonaşe roşii).

Mario Camora, căpitan CFR Cluj

Ce înseamnă pentru CFR Cluj calificarea în grupele Conference League

CFR e sigură deja de 2.940.000€ odată cu accederea în grupele Conference, dar poate ținti mai sus. Clujenii sunt la o „dublă” de grupele Europa League - calificare răsplătită cu 3,63 mil. euro - și la două de jackpot: peste 15.000.000€ vor intra în conturile clubului dacă CFR va participa în grupele Champions League.

Oricum, calificarea în Conference League oferă campioanei o doză de liniște, întrucât competiția dispune de premii consistente:

  • 500.000 de euro pentru fiecare victorie din grupă
  • 166.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate din grupă
  • câștigătoarele grupelor vor primi încă 650.000 de euro, iar ocupantele locurilor secunde câte 325.000 de euro
  • 300.000 de euro pentru calificarea în șaisprezecimile de finală
  • 600.000 de euro pentru calificarea în optimile de finală
  • un milion de euro pentru accederea în „sferturi”
  • două milioane de euro pentru fiecare semifinalistă
  • 3 milioane de euro pentru finalistă
  • 5 milioane de euro pentru câștigătoarea competiției

Acestor sume li se va adăuga și un procent din market pool, determinat de valoarea pieței TV din fiecare țară.

Face schimbările Neluțu Varga la CFR Cluj? Dezvăluirile lui Dan Petrescu: „Toată lumea se pricepe la fotbal și la politică!”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Continuă coșmarul pentru Andrei Burcă » Fundașul campioanei s-a reaccidentat și va fi indisponibil la următoarele meciuri

Șumudică aruncă bomba: „Turcii m-au sunat și pentru Sorescu” + Ce spune despre instalarea lui Reghecampf la Craiova

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
dodo001
dodo001  •  29 Iulie 2021, 14:45
Postat de sakamoto pe 29 Iulie 2021, 14:43

Poate ar fi de dorit ca CFR Cluj, sa-l transfere pe Deian Sorescu. Un profesionist desavirsit, cel mai bun fotbalist din campionat. Cu o asa ocazie, CFR Cluj nu se va mai intilni in viitorul apropiat. Cu Sorescu in echipa, clujenii vor fi mai puternici. Dai un ban, dar stii ca face. De ce nu joaca Itu? Il mazileste Sumi ca pe Rondon?Ar fi pacat, caci Itu este un fotbalist de mare viitor.

Poate pe Dan Petrescu, pana întra în grupe de Champions League

sakamoto
sakamoto  •  29 Iulie 2021, 14:43

Poate ar fi de dorit ca CFR Cluj, sa-l transfere pe Deian Sorescu. Un profesionist desavirsit, cel mai bun fotbalist din campionat. Cu o asa ocazie, CFR Cluj nu se va mai intilni in viitorul apropiat. Cu Sorescu in echipa, clujenii vor fi mai puternici. Dai un ban, dar stii ca face. De ce nu joaca Itu? Il mazileste Sumi ca pe Rondon?Ar fi pacat, caci Itu este un fotbalist de mare viitor.

piet
piet  •  29 Iulie 2021, 12:19

Măi nea *** ai jucat cu niște neica nimeni ca urmare a predecesorilor, acum să te vedem pe tine! Lăsând vrajeala și caterinca departe să vedeam ce ai în budigai acum. Ai distrus sistemul defensiv care primea 12-15 goluri într-un campionat, ofensiva nu marchează mai mult decât înainte, jocul scartaie groaznic, jucătorii sunt departe de o formă acceptabilă, iar matale exceptând Astra ai cam luat pineuri în dorsala pe unde ai fost!Și mai chitară blat cu stolurile alea fumate de capitală că nu mai leagă. Mergi mai tiptil așa prin gazon. Că doar nu ești Lucescu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează