INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ

NEWS ALERT CFR Cluj și-a aflat posibilele adversare din turul I preliminar Champions League

CFR Cluj și-a aflat cele 4 posibile adversare din turul I preliminar Champions League. Tragerea la sorți are loc marți, de la ora 13:00.
CFR Cluj și-a aflat cele 4 posibile adversare din turul I preliminar Champions League. Tragerea la sorți are loc marți, de la ora 13:00.

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iunie 2021 22:28 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 22:52

CFR Cluj și-a aflat cele 4 posibile adversare din turul I preliminar Champions League. Tragerea la sorți are loc marți, de la ora 13:00.

CFR Cluj e cap de serie și va juca împotriva uneia dintre următoarele formații:

  • HJK Helsinki - campioana Finlandei are un lot evaluat la 5,5 milioane de euro. Cel mai bine cotat e fundașul dreapta Joel Untersee, 0,5 milioane. O prezență obișnuită în preliminariile UCL, însă n-a mai ajuns în grupe din 1998.
  • Connah's Quay Nomads (Țara Galilor) - galezii au mai jucat o singură dată în preliminariile Ligii, anul trecut, când au ieșit încă din primul tur. Lot evaluat la 1,79m.
  • Borac Banja Luka (Bosnia) - nu a mai evoluat în preliminariile Ligii din 2011, când a capitulat în al doilea tur. Lot evaluat la 5,33m.
  • Mura (Slovenia) - debutantă în UCL. Lot evaluat la 7,8m.

Turul 1 Champions League se va disputa în perioada 6/7-13/14 iulie.

CFR Cluj, misiune facilă în turul I Champions League

UEFA a stabilit urnele, iar campioana are un culoar bun în primul tur, pornind ca favorită certă indiferent de advesarul pe care-l va întâlni.

CFR poate răsuflă ușurată, întrucât a scăpat de 3 echipe incomode: Kairat (Kazahstan), Maccabi Haifa (Israel) și Bodo Glimt (Norvegia).

2 ani la rânda accesat CFR Cluj grupele Europa League: în 2019-2020 a ajuns până în primăvară, iar în actualul sezon a terminat pe locul 3 într-o grupă cu Roma, Young Boys și ȚSKA Sofia

2013e ultimul an în care România a avut echipă în grupele Champions League, pe FCSB, care a eliminat-o în play-off pe Legia Varșovia (1-1 la București, 2-2 la Varșovia)

CFR Cluj, cap de serie în primele tururi

CFR și-a tot îmbunătățit în precedenții doi ani coeficientul și atinge în prezent 16,500. În mod normal, dacă în toate campionatele care nu trimit direct echipă în grupele Ligii s-ar fi impus favoritele, atunci campioana din Liga 1 ar fi avut statut de favorită doar în turul 1.

Așa însă, cu echipe care n-au punctaj european bun, dar care au cucerit titlul, exemple Bodo Glimt (Norvegia), Kairat (Kazahstan), Omonia Nicosia (Cipru), Șahtior Soligorsk (Belarus), CFR stă bine în topul coeficienților, lucru care le-ar permite să dea peste adversare accesibile în primele două tururi.

În a 3-a „dublă” în Liga Campionilor, campioana din Liga 1 n-ar mai fi cap de serie, însă eliminarea din C1 ar trimite-o în play-off-ul din Europa League, competiție unde nu mai are acces nicio altă formație din România, toate celelalte 3 reprezentante ale noastre urmând să ia startul în Conference League.

Gigi Becali, despre numirea lui Șumudică la CFR Cluj: „În România, antrenorul contează doar 60%”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj a anunțat programul cantonamentului din Austria » 5 amicale tari pentru campioana României

CFR Cluj a anunțat al 4-lea transfer al verii! Jucătorul se pliază regulii U21

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
dodo001
dodo001  •  15 Iunie 2021, 18:15
Postat de bercean pe 15 Iunie 2021, 10:03

Toti jucand cu juniorii si rezervele iar rennes dominandu-i copios pe blatisti in 8 jucatori de camp.

Uita-te la echipe baietaș!De frustrati ca tine suntem satui! AS Roma a avut un jucator pe nume Pedro, un nume de zeci de milioane de euro, evident nu mai mult decat Oct Popescu, Coman sau Tanase. Ti-am dat un exemplu. Sunt mult mai multi jucatori, dar nu atat de celebri decat cei de la Fcsb. E clar ca traiti o noua frustrare mai ales ca vom avea un nou vis fotbalistic european si vom spune HAI CFR! Hai Campioana la Fotbal a Romaniei!

bercean
bercean  •  15 Iunie 2021, 10:03

Toti jucand cu juniorii si rezervele iar rennes dominandu-i copios pe blatisti in 8 jucatori de camp.

francescoli1974
francescoli1974  •  15 Iunie 2021, 06:49
Postat de morzadobflicster pe 15 Iunie 2021, 02:29

Echipe facile ??? Prieteni, fiecare din posibilele adversare este peste Dudelange..

Prietene,CFR a jucat în ultimii doi ani grupe de EL.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează