INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ

Clujenii se mai gîndesc încă la titlu » "Liga e un cadou, vrem campionatul!"

Articol de GSP - Publicat luni, 22 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 23 octombrie 2012 11:52

Înaintea ”dublei” decisive cu Galatasaray, Piccolo e convins că "feroviarii" nu şi-au spus ultimul cuvînt în Liga 1


- Felice, ce crezi că va conta mai mult, Galatasaray ca echipă sau atmosfera incendiară de la turci?
- Cu siguranţă, Galatasaray are o echipă extrem de matură şi experimentată, iar faptul că vom juca pe un stadion plin nu e un obstacol pentru noi. Sîntem deja obişnuiţi cu o astfel de atmosferă şi avem valoare să trecem peste aşa ceva.
- Ce se întîmplă cu CFR în campionat?
- Aşa cum am spus-o deja, avem o echipă valoroasă. Acum e important să reuşim un rezultat bun la Istanbul şi apoi să începem să recuperăm punctele în campionat. Sincer, nu sîntem nici noi mulţumiţi de ultimele rezultate din campionat, nu cred că e vorba de atitudine, pentru că intrăm pe teren extrem de motivaţi să obţinem victoria chiar dacă e vorba despre Viitorul Constanţa sau Galatasaray.
- Va fi o revanşă cu Galata faţă de criza din campionat?
- Trebuie să facem diferenţă între cele două. Obiectivul nostru e campionatul şi cred că mai avem încă şanse să ne luptăm. Pentru noi, Liga Campionilor rămîne un stimul extrem de important, motivaţie puternică, o carte de vizită pentru fiecare dintre noi, un regal, un cadou. Dar noi vrem să cîştigăm din nou campionatul, pentru a ajunge iar în Liga Campionilor.

Impresionat de Sporting Braga

- Şi turcii au o perioadă mai puţin fastă. Veţi putea profita?
- Da, şi ei au o perioadă mai neagră, sînt multe polemici şi sper să putem profita de asta.
- Va fi un duel al răniţilor din grupă?
- Chiar dacă am învins-o cu 2-0, echipa care m-a impresionat cel mai mult din această grupă rămîne Braga. Pentru că pe Manchester nu are rost s-o mai punem la socoteală, mi-a plăcut cum joacă portughezii, cum plimbă mingea, cu noi au avut 34 de şuturi la poartă, din care 27 de şuturi pe poartă. Ceea ce spune multe despre ei ca echipă, chiar dacă i-am învins acolo. Cu noroc n-am primit gol şi cred că ordinea e United, iar noi şi Braga ne vom lupta pentru locul secund.
- Te întreb ca şi italian, e o presiune pe defensivă faptul că aproape la fiecare meci din Liga Campionilor cedaţi deliberat posesia pentru un joc pe cotraatac?
- Nu vreau să intru în polemică despre tactică, pentru că nu e treaba mea. Dar atît timp cît e vorba despre o presiune pozitivă, sănătoasă, nu una negativă, nu avem de ce să ne facem probleme. Tu ai o idee despre joc, da? Eu poate am alta, dar în final există o singură persoană care decide şi comandă ceva la echipă. Dacă ea spune să facem aşa, atunci trebuie să respectăm sarcinile, chiar dacă e just sau greşit. E simplu, nu?
- Vă motivează faptul că au apărut zvonuri despre demiterea lui Andone dacă nu bateţi la Istanbul?
- Nu cred că ne privesc pe noi astfel de probleme, normal că noi ne dorim să intrăm pe teren mereu pentru a cîştiga şi a obţine un rezultat pozitiv.
- Ce a mers în Ligă şi nu a ţinut în campionat?
- În campionat, noi sîntem CFR, favoriţii. Trebuie să faci tu jocul, să conduci ostilităţile pe teren, iar restul să se apere şi totuşi să obţii fără dubii un rezultat bun. Cînd joci cu Manchester sau Galatasaray, e normal să te aperi mai atent şi să reuşeşti să înscrii pe contraatac.


Declaraţii
"Faptul că jucăm pe un stadion plin e o presiune în plus pentru Galatasaray, pentru noi doar un stimul în plus"

"Am jucat împotriva lui Felipe Melo, un fotbalist de calitate şi extrem de bun, dar Galata are mai mulţi jucători valoroşi care ne pot pune probleme"
Felice Piccolo, fundaş CFR Cluj

q Beretta, încă o variantă!
Italienii spun că fostul tehnician al Cesenei, Mario Beretta (52 de ani), aşteaptă un telefon din România pentru a prelua CFR-ul. Beretta l-a antrenat pe Martinez în sezonul trecut şi a mai trecut în cariera sa pe la grupări ca Parma, Siena, Lecce, Torino sau PAOK Salonic. Site-ul calcionews24.it a anunţat că Beretta a devenit o variantă pentru CFR după refuzul fostului antrenor al lui Lazio, Edy Reja.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
gazmetan
gazmetan  •  23 Octombrie 2012, 17:04

Da da picolo se poate si cand te ai trezit era dimineatza

gazmetan
gazmetan  •  23 Octombrie 2012, 17:02
Postat de lavy_flavy pe 23 Octombrie 2012, 15:05

ma gandeam la avram,teo craciunescu, tudor,balaj....:)))))))))))))))))

pai la iarna ai cumparate pe Hategan,avram,teo craciunescu, tudor,balaj plus cativa tusieri si se stie ca se poate doar sunteti cei mai corupti din tara toata tara stie

lavy_flavy
lavy_flavy  •  23 Octombrie 2012, 15:05

ma gandeam la avram,teo craciunescu, tudor,balaj....:)))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează