INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR DONEŢK - FC BARCELONA, MARŢI, 21:45, TVR 1

Corioni: "Şi Mircea ar merita să meargă mai departe în Champions League"

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 12 aprilie 2011 12:58

Preşedintele Bresciei, Gino Corioni, spune că Lucescu a crescut enorm ca antrenor în cei cinci ani în care a antrenat Brescia ('91-'96). Iar despre Guardiola crede că e un lider înnăscut. Cu amîndoi a lucrat la echipa rîndunelelor.

Diseară, de la 21.45, Şahtior-Barcelona, adică Lucescu împotriva lui Guardiola, este în direct la TVR1!

Preşedintele Bresciei, Gino Corioni, spune că Lucescu a crescut enorm ca antrenor în cei cinci ani în care a antrenat Brescia ('91-'96). Iar despre Guardiola crede că e un lider înnăscut. Cu amîndoi a lucrat la echipa rîndunelelor.

Diseară, de la 21.45, Şahtior-Barcelona, adică Lucescu împotriva lui Guardiola, este în direct la TVR1!

"Vreau să cred că Mircea a făcut un important salt de calitate în cariera lui chiar din perioada în care antrena la noi. Iar pe Pep l-am convins să vină în Italia într-un moment în care era în căutarea unei experienţe în afara Spaniei şi se afla foarte aproape de un transfer în Anglia". Cuvintele îi aparţin preşedintelui Bresciei, Gino Corioni, care a vorbit în "Gazetta dello Sport" de azi despre momentele cînd a lucrat în Peninsulă cu Lucescu şi Guardiola, rivalii acestei seri în Champions League, la returul Şahtior - Barcelona.

"A trăit clipe grele în România"
Lucescu a antrenat formaţia "rîndunelelor" timp de cinci sezoane, în perioada '91-'96, interval în care a creat celebra "Brescia Romena", cu Hagi, Răducioiu, Sabău, Mateuţ şi Lupu. Iar Guardiola a evoluat în două rînduri spre finalul carierei la Brescia (2001-2002 şi 2003).

Corioni detaliază: "Lucescu a început abia la noi o carieră de tehnician într-un campionat civilizat. Asta fiindcă venea dintr-o ţară precum România, unde nu era democraţie şi normalitate, cu atît mai puţin în fotbal. A trăit clipe grele în acea perioadă. La un meci Dinamo - Steaua a cîştigat cu 2-1, dar fiul lui Ceauşescu a retras de pe teren echipa pe care o susţinea şi i-a oferit victoria la «masa verde». Mircea ar fi putut avea succes în Italia şi cînd s-a întors în Serie A, la Inter".

"Şi Şahtior are un joc spectaculos"
Despre Guardiola: "E inutil să vă spun că, la Brescia, era un adevărat antrenor pe teren. Avea întotdeauna un cuvînt bun şi un sfat tactic potrivit pentru toată lumea. E născut să fie lider".

Corioni conchide: "E păcat că Lucescu şi Pep se întîlnesc în sferturile de finală, pentru că şi Mircea ar merita să meargă mai departe. Ceea ce arată Barcelona nu e fotbal, e poezie. Dar şi Şahtior are un joc spectaculos, cu alte caracteristici. Guardiola cel mai bun din lume la ora actuală? Să aşteptăm întîi să repete şi la alt club experienţa de la Barcelona, însă e clar că a intrat în elita antrenorilor. Mircea e mai mare cu 30 de ani, dar se numără şi el printre cei mai prestigioşi tehnicieni ai Europei. Uitaţi-vă numai ce lucruri a reuşit să facă la Doneţk! A creat o formaţie uimitoare, de pe urma căreia patronul cîştigă milioane de euro".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
helium
helium  •  12 Aprilie 2011, 13:56

Acest Gino Corioni are o atitudine gresita spunand: "Asta fiindcă venea dintr-o ţară precum România, unde nu era democraţie şi normalitate, cu atît mai puţin în fotbal". Nu perioada e relevanta pentru sport ci organizarea sportului, atunci sa nu uitam ca in `83 am batut Italia lui Bearzot pe un 23 august arhiplin cu 1-0 in calificari, iar in `89 la Sibiu i-am invins din nou, tot cu 1-0. In acele vremuri aveam fotbal, nicidecum cum spune acest presedinte al unei echipe care face naveta Serie A - Serie B. Sa nu uitam ca in 1930, am fost prezenti la primul campionat mondial in Uruguay. Romania are traditie in fotbal, avand echipe competitive pana in anii 2000, acum suntem vai mama

Vezi toate comentariile (1)
Comentează