INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MONACO - ARSENAL 0-2 (ÎN TUR 3-1)

CoşmArsenal » Arsene Wenger a ajuns la a 5-a eliminare consecutivă în "optimile" Champions League cu Arsenal!

Acesta este Arsenal 2015, cu Alexis Sanchez plonjînd şi încercînd să păcălească arbitrul la duelul cu Dirar. N-a primit nimic // Foto: Reuters
Acesta este Arsenal 2015, cu Alexis Sanchez plonjînd şi încercînd să păcălească arbitrul la duelul cu Dirar. N-a primit nimic // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 18 martie 2015 22:33

Managerul, 65 de ani, din 1996 la Londra, dă vina pe arbitru, ironizează adversarii şi, deşi iese din Ligă, remarcă "spirala pozitivă" a lui Arsenal. Dar fanii insularilor protestează: "Sîntem într-un eşec nesfîrşit. Mereu un pas în spate".

Arsene Wenger e imaginea înfrîngerii chiar şi cînd cîştigă. Pentru că, în ultimul timp, victoriile sale nu mai sînt bune de nimic. Tardive, în campanii eşuate. Arsenal joacă frumos, spectaculos, dar e eternul loser. La final, "tunarii" sînt eliminaţi. Tristeţea e a lor. La fel şi acum.

Englezii au învins cu 2-0 la Monte Carlo, au asediat careul unui adversar mic şi fricos, însă n-au reuşit acel 3-0 al calificării. Şi, după 1-3 în tur, ies iarăşi devreme din competiţie. Al 5-lea an la rînd cînd părăsesc Champions League în "optimi"!

"I-am spus «centralului» că sînt supărat pe el"
Şi totuşi, managerul nu se consideră vinovat. Alţii sînt vinovaţi.

1. Arbitrul - Svein Oddvar Moen
"A avut o primă repriză foarte slabă. I-am spus la pauză «centralului» că sînt supărat pe el. Cîteva decizii nu mi-au plăcut deloc", s-a plîns francezul, deranjat că norvegianul i-a dat "galben" lui Alexis în loc de penalty la duelul cu Dirar din minutul 42. Numai că arbitrul n-a greşit: Alexis a simulat!

2. Rivalii
"Ar trebui plătiţi jucătorii lui Monaco. N-au tras nici un şut pe poartă acasă şi s-au calificat", i-a ironizat Wenger pe monegasci. Totuşi, aceiaşi adversari l-au umilit pe Emirates, avînd 7-4 la şuturi cadrate şi marcîndu-i trei goluri în prima manşă.

3. Propriii fotbalişti
"Nu ne-am concentrat, ne-a lipsit prospeţimea fizică şi mentală pentru a înscrie al treilea gol", le-a reproşat managerul "tunarilor". Nu a uitat nici de tur: "Băieţii s-au crezut calificaţi înaintea meciului".

"Să facem surf pe valul pozitiv"
Ca o concluzie, deşi nu s-a calificat, Wenger a remarcat "spirala pozitivă în care ne aflăm. Noi meritam să jucăm în «sferturi», nu Monaco. Sînt dezamăgit, dar optimist pentru viitor. Să facem surf pe acest val pozitiv".

Analiştii insulari şi fanii lui Arsenal nu sînt însă de acord cu el. Didi Hamann, cîştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool în 2005, actual comentator la BBC, a observat: "S-au transformat din învingători în oameni care sînt mereu aproape, dar fără succes".

Iar Piers Morgan, cunoscut jurnalist britanic, fost la CNN, şi suporter alb-roşu de-o viaţă, a comentat: "Sîntem într-un eşec nesfîrşit. Mereu un pas în spate. Locul 3 sau 4 e al nostru în Premier. Şi în Ligă nu existăm. Să fii dat afară din Champions de Monaco, ce poate fi mai rău?".

A refuzat să-l salute
După meciul tur, Leonardo Jardim, care tocmai cîştigase cu 3-1, s-a îndreptat spre Wenger să-l salute. Dar managerul "tunarilor" l-a ignorat pe antrenorul lui Monaco. Marţi, după ce a învins, Wenger a vrut să-i strînga mîna rivalulului. N-a mai avut cui. "A făcut un gest urît la Londra. I-am răspuns la fel. N-am vrut să-i strîng mîna", a explicat portughezul.

"Nici mie nu-mi place cum jucăm!"
Unul dintre fotbaliştii lui Monaco, marocanul Nabil Dirar, a recunoscut că roş-albii n-au făcut un meci bun în returul cu Arsenal. "Toţi ne critică pentru stilul nostru, uneori nici mie nu-mi place cum jucăm. La 0-2, tot aşteptam să treacă minutele, dar timpul parcă stătea în loc", a declarat Dirar.

Franţa în finală după 11 ani?
O coincidenţă a atras atenţia specialiştilor. Franţa joacă finala Ligii o dată la 11 ani. În 1993, Marseille a cucerit Liga Campionilor (1-0 cu Milan). În 2004, Monaco a pierdut ultimul act, 0-3 cu Porto. "Va fi acum PSG sau Monaco în finală?", se întreabă ziariştii din Hexagon.

2 este numărul trofeelor cîştigate de Wenger şi Arsenal în ultimii 10 ani: Cupa şi Supercupa Angliei (ambele în 2014)

7-0 a fost raportul şuturilor pe poartă în favoarea lui Arsenal marţi seară, dar nu s-a calificat în "sferturile" Ligii

"Fotbalul nu e o poveste cu zîne. E o lecţie de realism. Monaco a fost extrem de realistă şi norocoasă. Noi am fost mai buni, dar n-am avut noroc" (Arsene Wenger, manager Arsenal)

"Arsenal nu joacă bine decît fără presiune. Cînd nu mai au nici o şansă, atunci vezi fotbalul lor bun. De aceea, nu cîştigă meciurile mari din Premier League. De aceea sînt eliminaţi atît de devreme din Ligă" (Charlie Nicholas, fost atacant Arsenal)

"Cum putem să-l iertăm pe Wenger pentru toate aceste eşecuri? Pînă cînd? Ar trebui să fim mai duri, să cerem să fim mai buni, să vrem mai mult" (Piers Morgan, ziarist englez şi fan Arsenal)

"Ne-a fost îngrozitor de frică după ce am primit al doilea gol. Am crezut că ne vor elimina. Dar solidaritatea noastră a învins" (Geoffrey Kondogbia, mijlocaş Monaco)

AS MONACO - ARSENAL 0-2
(Giroud 36, Ramsey 79)

MONACO: Subasici - Fabinho, Wallace, Abdennour, Kurzawa - Toulalan, Kondogbia - Dirar (86 Elderson), Moutinho, Martial (60 Ferreira-Carrasco) - Berbatov (70 B. Silva). Antrenor: L. Jardim

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal (83 Gibbs) - Coquelin (63 Ramsey), Cazorla - Alexis, Ozil, Welbeck (72 Walcott) - Giroud. Antrenor: A. Wenger

A arbitrat Svein Oddvar Moen

655596-caseta-wenger.jpg

*click pe imagine pentru mărire

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
beeswax106
beeswax106  •  19 Martie 2015, 16:45

respect Wenger si Arsenal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează